FOLLOW US: facebook twitter

Διαχειριστές της μιζέριας

Ημερομηνία: 06-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κατά καιρούς διάφορες έρευνες περιγράφουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν τον «ηγέτη».

Ηγέτης δεν είναι αυτός που του έλαχε να κυβερνά ένα τόπο αλλά ο άνθρωπος που ηγείται ενός λαού, που γίνεται μπροστάρης και αναλαμβάνει να τον οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις χωρίς να νοιάζεται για το κόστος του δικού του καλού.

Ο ηγέτης του σήμερα, δεν φτάνει να είναι μόνο ο επικοινωνιακός- χαρισματικός ομιλητής, που γνωρίζει πώς να «χαϊδεύει αυτιά». Χρειάζεται να διαθέτει ένα ευρύ υπόβαθρο γνώσεων, συνοδευόμενο από κοινωνική ευαισθησία, ευστροφία και διπλωματία για να ανταπεξέρχεται τόσο στις εσωτερικές όσο και εξωτερικές προκλήσεις. Να διακρίνεται από προσωπικές δεξιότητες με την ομαδικότητα και τη στρατηγική σκέψη να αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά.

Να διαθέτει ανεξαρτησία πνεύματος, να κατέχει την έννοια του δικαίου και να συγχρονίζει το εσωτερικό του ρολόι με βάση τις ανάγκες της καθημερινής εξέλιξης και την ευημερία του λαού. Ηγέτης είναι αυτός που δεν εκπέμπει απλά ισχύ, αλλά δημιουργεί ενότητα, μπορεί να συντονίζει το κοινό όραμα και να χαράζει το δρόμο για να υπάρξει καλύτερο μέλλον.

Αυτόν τον ηγέτη έχει ανάγκη η Ηλεία για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας, της φτώχειας και της ανεργίας. Από διαχειριστές της μιζέριας που δεκαετίες τώρα μας επιφυλάσσει η Πολιτεία χορτάσαμε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος