FOLLOW US: facebook twitter

Δασικοί δρόμοι μέσω ΕΣΠΑ

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:

Σύσκεψη για την απορρόφηση πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα στην ΠΕ Ηλείας

Τις δυνατότητες απορρόφησης πόρων μέσα από το ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση έργων δημιουργίας δασικών δρόμων, εξέτασαν χθες σε σύσκεψη οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στόχος είναι να υλοποιηθούν έργα που θα προστατέψουν επί της ουσίας τα δάση και η δημιουργία δασικών δρόμων είναι ένα από αυτά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγρ. Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος, ο διευθυντής της ΑΝ.ΟΛ. Νίκος Θεοφιλόπουλος και εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής, ο γεωπόνος Θανάσης Πετρόπουλος και η δασολόγος Ιωάννα Φαναριώτου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος, ανέφερε πως «στην πρόθεση μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε πιθανότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Είναι πάρα πολλά τα προγράμματα και οι άξονες που μένουν αναξιοποίητοι. Αυτό χρειάζεται ενημέρωση διαφορετικά δεν μπορείς να σχεδιάσεις τι από αυτά που υπάρχουν ως προγράμματα Ευρωπαϊκά με χρηματοδοτήσεις, μπορεί να χρησιμοποιήσεις για το καλό του τόπου σου.

Μιλήσαμε με τη Διαχειριστική Αρχή για τις χρηματοδοτήσεις από τον τομέα αγροτικής οικονομίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και που μπορεί από φέτος να αξιοποιείται και από τις ίδιες τις Περιφέρειες. Αυτό που κάνουμε είναι να βρούμε τον τρόπο να τρέξουν οι μελέτες για δασική οδοποιία για παρεμβάσεις αξιοποίησης του δασικού κάλλους της περιοχής και μιλάμε για τα προγράμματα Leader για τα οποία φορείς υλοποίησης είναι οι δήμοι και τα δασαρχεία». Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας σχολίασε πως στόχος είναι για γίνει σωστός συντονισμός με όφελος για την Ηλεία και τους πολίτες της.

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας, αφού τα προγράμματα αυτά είναι οριζόντια και ανταγωνιστικά όπως λένε οι ειδικοί δηλαδή για την δασική οδοποιία έχουμε 3,9 εκατ. ευρώ, για όλη την Περιφέρεια. Εάν η Αχαΐα ή η Αιτωλοακαρνανία είναι έτοιμη μπορεί να τα πάρει όλα. Άρα θα πρέπει να είμαστε και εμείς ανταγωνιστικοί για να βγούμε στο τέλος του χρόνου, γιατί τότε υπολογίζουμε ότι θα βγουν και να είμαστε κι εμείς έτοιμοι να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας πρέπει από τα χρήματα αυτά» εξήγησε ο κ. Γεωργιόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος