FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Αργυρόπουλος: “Η «λάσπη» θα επιστρέψει στους εμπνευστές της”

Ημερομηνία: 07-11-2016 | Συντάκτης:

argyropoulos-giannis

ΖΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Ο εικεφαλής της παράταξης στο δήμο Πύργου «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Γιάννης Αργυρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η τρίχρονη (2011 – 2014) παρουσία μου στη θέση του αντιδήμαρχου Οικονομικών, κατά τη δεύτερη θητεία του πρώην δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου έχει σφραγιστεί από δύο χαρακτηριστικά στοιχεία:

Πρώτον: την εξυγίανση των οικονομικών του δήμου με περιστολή των δαπανών και την αύξηση των ιδίων εσόδων του σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όταν η μείωση των χρηματοδοτήσεων από το κράτος είχε μειωθεί πάνω από 70% και όταν την ίδια στιγμή η δυνατότητα ανταπόκρισης των συνδημοτών μας στην πληρωμή των δημοτικών τελών είχε συρρικνωθεί δραματικά λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους από την εφαρμογή των μνημονίων

Δεύτερον: Την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών συνολικού ύψους άνω των 8 (από τα 10) εκατ. Ευρώ, τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχε κληρονομήσει ο δήμος Πύργου από την πρώτη οχταετία της δημαρχίας Λιατσή. Χρήματα που χρωστούσε επί χρόνια ο δήμος σε προμηθετές του και με την αποπληρωμή τους τονώθηκε η τοπική μας οικονομία.

Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να τη διαγράψει κανείς από τη συνείδηση των συνδημοτών μας. Καμιά έκθεση, κανενός ελγκτικού μηχανισμού που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Αυτό που δεν αναφέρθηκε όμως είναι ότι στην ίδια έκθεση, που αφορά σε υπερβάσεις και απ’ ευθείας αναθέσεις αποκλειστικά και μόνο στη διαχείριση των στερεών απβλήτων την περίοδο του 2011, και σε κανένα άλλο τομέα λειτουργίας του δήμου, αναφέρεται ρητά ότι:

«Πάντως σε κάθε περίπτωση οι αναθέσεις αυτές επιβάλλονταν για λόγους Δημοσίας Υγείας αφού η μη αποκομιδή των απορριμμάτων  θα δημιουργούσε υγειονομική ασφυξία στους κατοίκους του δήμου ,δεδομένου ότι η διαδικασία των προβλεπόμενων διαγωνισμών απαιτεί κατά κανόνα μεγάλο χρονικό ορίζοντα όπως διαφαίνεται από τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν για το σκοπό αυτό . Τέλος διευκρινίζεται ότι το σύνολο των δαπανών που περιλαμβάνονται στα εντάλματα πληρωμής έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου»

Και πιο κάτω: «Διασταλτικά θα πρέπει εκτιμώ να ληφθεί υπ’ όψη η αναγκαιότητα (των συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις) για λόγους Δημοσίας Υγείας σε συνάρτηση πάντα με την επιδεικνυόμενη επιμέλεια της Δημοτικής Αρχής για διεξαγωγή σχετικού διαγωνισμού »

Ο κάθε καλοπροέραιρετος πολίτης μπορεί λοπόν να φέρει στη μνήμη του τον εφιάλτη που περάσμαμε τα τρία τελευταία χρόνια και να βγάλει τα συμπερασματά του

Όσον αφορά τη σημερινή Δημοτική Αρχή που δημοσιοποιεί επιλεκτικά τις εκθέσεις και τα πορίσματα που έχει στα χέρια της, είναι γνωστό ότι η προηγούμενη της θητεία αποτέλεσε αποδεδειγμένα (για την τωρινή… υπομονή) μνημείο σπαταλών, αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης με συνέπεια στο δήμο να επιβληθεί το τεράστιο πρόστιμο των 2,5 εκατ. Ευρώ.

Γι αυτό και η «βομηχανία» λάσπης και κατασυκοφάντησης που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες από τον Γενικό Γραμματέα του δήμου, προφανώς με την ανοχή αν όχι με την καθοδήγηση του ίδιου του δημάρχου, είναι βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε «μπούμεραγκ» για τους εμπνευστές και τα εκτελεστικά τους όργανα.

Εμείς τους προκαλόυμε να κάνουν κάτι το πολύ απλό, το οποίο επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου: Να ορίσουν ειδική συνεδιάση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Οικονομικά δήμου Πύργου από το 1999 έως και σήμερα». Κι εκεί θα μιλήσουμε με στοιχεία και αριθμούς. Γι να δούμε ποιος καταχρεώνει διαχρονικά το δήμο και ποιος πέτυχε να τον κάνει οικονομικά υγιή και αυτάρκη.

Και επειδή έχουμε βάσιμες υποψίες ότι δεν θα τολμήσουν ούτε αυτή τη φορά, είμαστε πρόθυμοι να συνυπογράψουμε κοινό αίτημα από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα, όπως πρότεινει και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Ανάσα».

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής: Ιδού η Ρόδος…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος