FOLLOW US: facebook twitter

Γυναίκα, μητέρα, νέα αγρότισσα: Μπήκε στο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης για νέους αγρότες και τα κατάφερε

Ημερομηνία: 14-08-2017 | Συντάκτης:

-Δ. Χαραλαμποπούλου: «Τα προγράμματα βοηθούν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη μιας αγροτικής επιχείρησης»

Γυναίκα, μητέρα, νέα αγρότισσα. Τρεις ρόλοι διαφορετικοί και απαιτητικοί που δύσκολα συνδυάζονται, εάν δεν είσαι αποφασισμένος για αυτό που κάνεις και για όλα όσα καλείσαι να αντιμετωπίσεις 24 ώρες το 24ωρο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και γιορτών. Ο λόγος για την Διονυσία Χαραλαμποπούλου από το Καρδιακαύτι Ηλείας, νέα αγρότισσα που εντάχθηκε παλιότερα στο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης, ξεκίνησε με φιλοδοξίες, τόλμησε και τα κατάφερε!

Η 33χρονη Διονυσία Χαραλαμποπούλου καταφέρνει να συνδυάσει και τους τρεις ρόλους και να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά.

Μαζί με τον σύζυγό της, Γιάννη Αργυρό, επίσης αγρότη, καλλιεργεί 100 στρέμματα διαφόρων κηπευτικών και λαχανικών, σε θερμοκηπιακές (πρώιμες και όψιμες) και υπαίθριες καλλιέργειες (καρπούζι, σέλερι, πατάτες, κολοκύθια, πράσα, κριθάρι, μαρούλια) στο Καρδιακαύτι Ηλείας.

«Η δουλειά είναι πολύ δύσκολη. Και ειδικά αν είσαι μητέρα τριών παιδιών. Όμως ήταν επιλογή μου και αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Δεν μπορώ να μην πω ότι οι συνθήκες που αντιμετωπίζει ένας αγρότης είναι πολύ δύσκολες, καθώς εξαρτάσαι από τις τιμές που επιβάλλουν οι έμποροι, από τις καιρικές συνθήκες και τις υψηλές εισφορές που καλούμαστε να πληρώσουμε. Δίνουμε μεγάλο αγώνα».

Η κα Χαραλαμποπούλου εντάχθηκε το 2014 στο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών, το οποίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, την βοήθησε σε μεγάλο βαθμό για την εξέλιξη της αγροτικής της επιχείρησης, τη δημιουργία θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και τη βελτίωση των υπαρχόντων.

Αναμένοντας τη 2η και 3η δόση από τα Σχέδια Βελτίωσης, έχει προγραμματίσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές για τη φύλαξη και διατήρηση των αγροτικών προϊόντων που παράγει.

Η 33χρονη νέα αγρότισσα τόνισε πως για να πετύχει κάποιος στον αγροτικό τομέα θα πρέπει να έχει πίστη στον εαυτό του, να μην το βάζει κάτω στις δυσκολίες που συναντά και φυσικά να αγαπά αυτό που κάνει και να προσπαθεί για το καλύτερο.

Ερωτηθείσα για τους λόγους που άλλοι συνάδελφοί της που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα στην πορεία τα παράτησαν ή απέτυχαν στις επιλογές τους, η κα Χαραλαμποπούλου ανέφερε πως ενδεχομένως δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους που έθετε το πρόγραμμα και δεν επέκτειναν τις καλλιέργειές τους. Υπάρχουν και περιπτώσεις, βέβαια, ανθρώπων που δεν γνώριζαν τις δυσκολίες του συγκριμένου επαγγέλματος, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα κτήματα συγγενών τους, αλλά στο τέλος κατάλαβαν ότι πρόκειται για μια σκληρή και απαιτητική δουλειά και τα παράτησαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος