FOLLOW US: facebook twitter

Γνώρισαν τα μυστικά της μαγειρικής

Ημερομηνία: 26-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

proskopoi-triada2

Πρόσκοποι του Πύργου στην κουζίνα της «Τριάδας» του σεφ Κ. Τσαντίλη

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της επαγγελματικής κουζίνας, να ενημερωθούν για κάποια από τα μυστικά της μαγειρικής, τους βασικούς κανόνες υγιεινής στη διαχείριση των τροφίμων και φυσικά να μαγειρέψουν είχαν οι Ανιχνευτές (Πρόσκοποι ηλικίας 15-17 ετών) του 1ου Συστήματος Προσκόπων Πύργου την Κυριακή το πρωί.Ο γνωστός σεφ Κώστας Τσαντίλης τους άνοιξε για το σκοπό αυτό την κουζίνα του εστιατορίου του Τριάδα στον Πύργο.

proskopoi-triada

Με πολύ διάθεση και υπομονή τους παρουσίασε κάποια από τα σπάνια υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα (όπως την μαύρη Τρούφα και άλλα είδη μανιταριών, ορυκτά αλάτια, αρώματα καπνιστού, κλπ). Ύστερα τους έδειξε τις τεχνικές παρασκευής του κοτόπουλου ρολό με μπέικον, χαλούμι, αμπελόφυλλο και λιαστή ντομάτα συνοδευόμενο με κροκέτες πατάτας ένα από τα φαγητά που υπάρχουν στο μενού του εστιατορίου του.

proskopoi-triada4

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και μαγείρεψαν και έστησαν τα πιάτα. Φυσικά γεύτηκαν το φαγητό στον όμορφο νέο χώρο του εστιατορίου. Οι ομάδες και ο σεφ επέλεξαν το καλύτερο πιάτο και τέλος ο Κ. Τσαντίλης χάρισε στη νικήτρια ομάδα ένα βιβλίο μαγειρικής.Η δράση αυτή των Ανιχνευτών είναι μία από ένα σύνολο δράσεων που έχουν προγραμματίσει με επόμενη μια διήμερη εκδρομή στην Κυπαρισσία το προσεχές Σαββατοκύριακο.

proskopoi-triada5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος