FOLLOW US: facebook twitter

«Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ανοίγει… δρόμους, στη βάση της αλλαγής νοοτροπιών»

Ημερομηνία: 26-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

anexartisia

Ο σχεδιασμός της επόμενης τριετίας, αναμένεται να βρεθεί το προσεχές διάστημα, στο επίκεντρο της Ανεξαρτησίας στον Δήμο Ήλιδας, αφού μια σειρά ζητημάτων που έχει θέσει θεσμικά η 3η δημοτική παράταξη, στα δυο πρώτα χρόνια της παρούσας δημοτικής θητείας, λαμβάνουν κυριαρχικό ρόλο στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πράγματα. Κατά την θερινή περίοδο, συνεκλήθη και συντονιστική σύσκεψη της Ανεξαρτησίας, ενώ προσεχώς αναμένεται αντιστοίχως, και σύγκληση ευρείας συγκέντρωσης του νεανικού δημοτικού σχήματος.

  Στην εισήγησή του, στην συντονιστική σύσκεψη στελεχών της Ανεξαρτησίας, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Νίκος Διαμαντόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Αν κάποιος παρακολουθούσε συστηματικά τα δημοτικά πράγματα, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και όχι μόνο, θα έβλεπε την δικαίωση της παράταξής μας και μάλιστα σε μέγιστο βαθμό. Δεν είναι μόνο πολίτες που έρχονται κοντά στις θέσεις και απόψεις μας, αλλά και θεσμικοί παράγοντες, ενώ κυρίως μας δικαιώνει η ίδια η καθημερινότητα και βέβαια η πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος. Και οι ιδέες μας για την προοπτική τής τοπικής κοινωνίας, γίνονται πλέον… συνείδηση» Ο Νίκος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτεραιότητες και πρωτοβουλίες της Ανεξαρτησίας. Για την Αρχαία Ήλιδα και την προοπτική ανασκαφών στην γενέτειρα και κοιτίδα του Ολυμπισμού, για τη θέση υπέρ ανοιχτών δρόμων και κατά του κλεισίματός ή στενέματός τους που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην πόλη της Αμαλιάδας, με εμφανείς πλέον τις συνέπειες που προκύπτουν από άστοχους και επιπόλαιους σχεδιασμούς, για τον ανθρώπινο φόβο που νιώθουν πολίτες λόγω σκύλων, όσον αφορά τα επικίνδυνα ζώα που δύνανται να επιτεθούν σε ανθρώπους, σε διάφορες περιοχές του δήμου, για την δημιουργία μητρώου τοπικών επιχειρήσεων ώστε όλοι να ενημερώνονται και να μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για τις διάφορες εργασίες, υπηρεσίες ή προμήθειες που προκύπτουν προκειμένου τα χρήματα να μένουν στην τοπική αγορά, την αγροτική οδοποιία που είναι βάση για τον αγροτικό κόσμο και ειδικά για τις τοπικές κοινότητες, για θέματα καίρια, όπως πόσιμου νερού και αποχέτευσης, αλλά βέβαια και για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, που με συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Ανεξαρτησία, μπορεί ν’ αλλάξει προς το καλύτερο, η λειτουργία του ανώτατου πολιτικού, θεσμικού δημοτικού οργάνου, για τη λειτουργία γραφείων των δημοτικών παρατάξεων, για το περιεχόμενο του προσχεδίου προτάσεων της Ανεξαρτησίας, εν όψει της κατάρτισης του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ήλιδας, για την λειτουργία της ίδιας της 3ης δημοτικής παράταξης που βγάζει μπροστά… σειρά στελεχών, ενώ δημιουργεί και τις συνθήκες πολιτικής συμμετοχής των πολιτών, αλλά και μια σειρά από ζητήματα που είτε έχει θέσει είτε έχει αναδείξει η Ανεξαρτησία της νέας γενιάς.

 Και συνέχισε λέγοντας:

«Τώρα λοιπόν που οι ιδέες μας δικαιώνονται και υφίσταται αποδοχή σε απόψεις, θέσεις και προτάσεις μας και μάλιστα πριν καν συμπληρωθούν δυο χρόνια από την έναρξη της πενταετούς δημοτικής θητείας, τώρα… είναι το κρίσιμο σημείο για εμάς. Όχι να πούμε ότι είμαστε μπροστά και μας ακολουθούν, αλλά αυτό να αποτελέσει τη βάση για να λειτουργήσουμε ακόμα πιο αποδοτικά. Άλλωστε υπάρχει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, πέρα από το να πείσουμε για κάποια πράγματα. Και αυτό είναι η πράξη. Και εν τέλει, το αποτέλεσμα. Είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι μαζί σας. Με ταπεινότητα και πνευματικότητα, να σκεφτούμε προτάσεις και να βρούμε λύσεις, δημιουργώντας παράλληλα, μια θεσμική πολιτική θωράκιση, με στόχο την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας. Σκοπός μας άλλωστε, είναι η αλλαγή νοοτροπιών. Μόνο έτσι μπορεί ν’ αλλάξει ο κόσμος. Ένας άνθρωπος, ένας φορέας ή ένα σχήμα, έχει μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή δυνατότητα και ικανότητα και αντίστοιχα μια αποστολή, στον κόσμο τούτον. Ε λοιπόν, έτσι συμβαίνει και με την Ανεξαρτησία. Δική μας υπόθεση, είναι ν’ ανοίξουμε δρόμους. Και αυτό κάνουμε. Έμελλε η γενιά της Ανεξαρτησίας, να ‘ναι αυτή που θα χαράξει στρατηγική προοπτικής, για την Αμαλιάδα, την Ήλιδα, την Ολυμπιακή Ηλεία του μέλλοντος. Πρωτίστως, είναι μια προσπάθεια για την ίδια τη γενιά μας. Όπως και να ‘χει… επαναλαμβάνω: Είναι η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Εκεί θα κριθούμε».

 

 

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος