FOLLOW US: facebook twitter

Γνωριμία με τους εκλεκτούς οίνους της Ηλείας: Πέντε Οινοποιεία του νομού συμμετείχαν στις «Ανοιχτές Πόρτες» 2018

Ημερομηνία: 30-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Τις πόρτες τους στο κοινό άνοιξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα Οινοποιεία της Ηλείας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2018, όπου εκατοντάδες οινόφιλοι είχαν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν, να δοκιμάσουν τα εκλεκτά εμφιαλωμένα κρασιά τους, να ξεναγηθούν στους αμπελώνες και στις εγκαταστάσεις τους και βεβαίως να παρακολουθήσουν αρκετές εκδηλώσεις και συναυλίες που κάποια από τα Κτήματα του νομού είχαν διοργανώσει.

 

Στις «Ανοιχτές Πόρτες 2018» στην Ηλεία, συμμετείχαν το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, το Κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι, το κτήμα Σταυρόπουλου στο Παλιοχώρι, το Κτήμα ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ στην Ολυμπία και το Κτήμα Μαρκόγιαννη στην περιοχή των Κρεστένων. Τους οινόφιλους περίμεναν με ανοιχτή καρδιά, οι οικοδεσπότες- ιδιοκτήτες των Οινοποιείων που είχαν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν στο κοινό την παραγωγή τους και την τεράστια προσπάθεια που κάνουν για να ξεχωρίσουν τα κρασιά της Ηλείας στον οινικό κλάδο.

Κτήμα Μαρκόγιαννη

 

Στους ειδυλλιακούς αμπελώνες των Οινοποείων της Ηλείας, οι τραπεζαρίες είχαν στρωθεί για τους επισκέπτες, οι κάβες άνοιξαν και τα ποτήρια περίμεναν τον κόσμο για την γευσιγνωσία. Ο κόσμος που περιηγήθηκε και στα πέντε Κτήματα ήταν αρκετός, απόλαυσε την ωραία μέρα και τα υπέροχα κρασιά, καθώς και τις εκδηλώσεις που είχαν διοργανώσει για το διήμερο κάποια από αυτά.

Κτήμα Μπριντζίκη

 

Συγκεκριμένα το Κτήμα Μπριντζίκη ο Σάκης και η Διονυσία Μπριντζίκη είχαν ετοιμάσει ένα διήμερο εκδηλώσεων που ξεκίνησε από το Σάββατο το πρωί με την παρουσίαση του οίνου «Δια πυρός» που γέννησαν οι πυρκαγιές του 2017, ακολούθησε γευσιγνωσία των εκλεκτών ετικετών του Κτήματος, ξενάγηση  στο πρώτο “πράσινο” – ενεργειακά αυτόνομο Οινοποιείο στη νότια Ευρώπη, ειδική Γευσιγνωσία Παλαιωμένων Λευκών οίνων “Sign”, ξενάγηση Βεράντας με θέα στην Κοιλάδα του Ενιπέα και την περίφημη κοιλάδα των Αηδονιών και θεατρικό δρώμενο με τους μύθους και την Ιστορία των μοναδικών Οίνων της περιοχής μας .

Την Κυριακή το πρωί διοργανώθηκε  εκδρομή στον Ενιπέα, γευσιγνωσία και ξεναγήσεις και το απόγευμα της ίδιας μέρας δόθηκε συναυλία με τους Diminuta που απόλαυσε πολύς κόσμος με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην κοιλάδα του Ενιππέα.

Στο Κτήμα Σταυρόπουλου στο Παλαιοχώρι, οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του Οινοποιείου και πρωτεργάτη τον Μενέλαο Σταυρόπουλο, υποδέχθηκαν τους οινόφιλους, τους ξενάγησαν στον κόσμο των εκλεκτών κρασιών τους και τους ξενάγησαν στο χώρο του Κτήματος.

Το βράδυ της Κυριακής μια έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες, καθώς το κρασί παντρεύτηκε με την μουσική και ο κόσμος απόλαυσε ένα μουσικό ταξίδι από τον Πάνο Χατζηλαζαρίδη και τον Ηρακλή Φάμελο.

Στο Κτήμα Μερκούρη, η οικογένεια Κανελλακόπουλου γνωστή για την φιλοξενία της αλλά και την υψηλή αισθητική της, είχε προετοιμάσει κατάλληλα τους χώρους υποδοχής των επισκεπτών, στήνοντας τις μεγάλες τραπεζαρίες με τα κρασιά της όπου η γευσιγνωσία ταίριαξε αρμονικά με την γαλήνη του τοπίου και τις εξαιρετικές συζητήσεις περί οίνου!

Οι ιδιοκτήτες του Κτήματος ξενάγησαν τον κόσμο στο Μουσείο Οίνου, στις εγκαταστάσεις και στους υπέροχους αμπελώνες στο Μερκούρη.

Εκ μέρους της οικογένειας, ο κ. Δημητρης Κανελλακόπουλος τόνισε ότι είναι πολύ ευχάριστο ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το εμφιαλωμένο κρασί να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν οινόφιλοι που εκτιμούν την προσπάθεια των οινοποιών και έρχονται στα Κτήματα να γευτούν τα κρασιά τους και να ταυτόχρονα να απολαύσουν τη φύση με αφορμή την ημέρα αυτή, που είναι μια γιορτή του κρασιού.

Κτήμα Μαρκόγιαννη

 

Πολλοί ήταν και οι οινόφιλοι που επισκέφθηκαν Το Κτήμα Μαρκόγιαννη στην Κρέστενα και το Κτήμα Ολύμπια γη στην Ολυμπία και έγιναν αποδέκτες της φιλοξενίας τους και γνώστες των ποικιλιών των δύο Κτημάτων.

Ολυμπία Γη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος