FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτάζεται σήμερα η Διεθνής Ημέρα των Μουσείων 2018: Εκδηλώσεις στα Μουσεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 18-05-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”27061″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας όπως κάθε χρόνο συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων που εορτάζεται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της Ελλάδας,. Για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Στην Ηλεία θα πραγματοποιηθούν σήμερα εκπαιδευτικές δράσεις και  εκδηλώσεις στα αρχαιολογικά μουσεία Ολυμπίας, Πύργου και Ήλιδας που έχουν ως εξής:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 1η:

Τίτλος:  «Login, Checkin, post και like στα Μουσεία της Ηλείας»

18 Μαΐου 2018

Ώρα: 11.00 π.μ.

Σύντομη Περιγραφή

Σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδος και το Δημοτικό Σχολείο Ολυμπίας, θα γίνει ζωντανή διασύνδεση μέσω κινητών τηλεφώνων (smartphones)των Αρχαιολογικών Μουσείων Ήλιδας, Πύργου και Ολυμπίας και θα παρουσιασθούν από μαθητές των σχολείων επιλεγμένα εκθέματακαι βιωματικές δράσεις με αποδέκτες τους συμμαθητές τους και το κοινό που θα βρίσκονται με φυσική παρουσία στα ανωτέρω Μουσεία. Ταυτόχρονα θα γίνεται Live μετάδοση βίντεο της δράσης στην ομώνυμη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebookμέσω της οποίας θα παρακολουθούν τις παρουσιάσεις οι μαθητές και επισκέπτες των μουσείων της Ηλείας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος από οποιοδήποτε σημείο έχει συνδεθεί.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

Είσοδος ελεύθερη. Η τηλεφωνική κράτηση για επισκέπτες ή ομάδες κοινού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε κάποιο από τα μουσεία είναι απαραίτητη προϋπόθεση, λόγω του περιορισμένουαριθμού θέσεων.

Τηλ. 2624022529

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2η:

Τίτλος«Αγγίζω, μαθαίνω, δημιουργώ: Από επισκέπτης, δημιουργός και καλλιτέχνης»

Ημερομηνία: 18 Μαΐου 2018

Ώρα 10.00

Σύντομη Περιγραφή

Πρόκειται για εκπαιδευτική δράση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο πύργου και θα περιλαμβάνει : (α) Εργαστήριo δημιουργικότητας (τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους αντικείμενα και μαθαίνουν για τη συντήρηση), (β) παρουσίαση των απτικών εκθεμάτων του Μουσείου, ( γ) ξενάγηση

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. 2621020476[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot