FOLLOW US: facebook twitter

«Ταξίδι στο Ηλιακό σύμπαν»: Στον Πύργο αύριο Σ. Κριμιζής-Δ. Σιμόπουλος

Ημερομηνία: 18-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Αποσπάσματα από το βιβλίο του θα διαβάσει ο Κώστας Καζάκος

Τον διακεκριμένο Φυσικό, συγγραφέα και ερευνητή, Σταμάτη Κριμιζή

Ακαδημαϊκό, Επόπτη του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και ομοτ.Διευθυντής του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins,  πρώην Διευθυντής στη ΝΑΣΑ, υποδέχεται αύριο Σάββατο στον Πύργο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας.

Θέμα της της διάλεξης του Σταμάτη Κριμιζή ” Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα”:

-Πενήντα-τέσσερα Χρόνια επί τόπου Εξερεύνησης-

Τον εξαιρετικό ομιλητή θα προλογίσει ο διάσημος συμπατριώτης μας αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος με τίτλο ομιλίας του  “Ζωή σαν Διαστημική Οδύσσεια” αναφερόμενος στην πολυκύμαντη καριέρα του ομιλητή.

Αποσπάσματα από βιβλία του ομιλητή θα διαβάσει ο ηθοποιός και πρ.Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος

Συμμετέχει με ανάλογα τραγούδια η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Πύργου 

Στο φουαγιέ , πριν και μετά την διάλεξη, θα λειτουργήσει έκθεση έργων Αστροναυτικής και Διαστήματος των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου 

Ο εκλεκτός διεθνούς φήμης και αξίας  ομιλητής κ.Σταμ.Κριμιζής σε σχέση με την ομιλία του στην εκδήλωση δήλωσε ” H «Εποχή του Διαστήματος» άρχισε με την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου (Σπούτνικ) στις 4 Οκτωβρίου 1957. Αυτό το γεγονός έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα τής ζωής μας ένεκα της χρήσης προηγμένης διαστημικής τεχνολογίας. Ακόμη πιο βασική είναι η δραστική αλλαγή στην αντίληψή μας για το χώρο του σύμπαντος που κατοικούμε και ειδικά για το ηλιακό σύστημα που έχουμε εξερευνήσει με επί τόπου παρατηρήσεις μέσω διαστημοπλοίων όπωςτο Voyager, Cassini, NEAR, MESSENGERNew Horizons  και άλλων. Η παρουσίαση θα περιγράψει ορισμένες από τις ανακαλύψεις στις αποστολές της NASA στους  εννέα κλασσικούς πλανήτες στις οποίες συμμετείχε ο ομιλητής τα τελευταία 54 χρόνια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας κ.Κώστας Τριανταφυλλόπουλος κάλεσε τον κόσμο στην αυριανή εκδήλωση που όπως είπε θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της περιοχής μας με οδηγό τον κ Σταμάτη Κριμιζή και Δ.Σιμόπουλο, να ανακαλύψουν τα μυστικά του σύμπαντος. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και μαθητές του 1ου και 3ου Γυμνασίου, τιμώντας τον Σταμάτη Κριμιζή.

Μετά την ομιλία ο διαπρεπής φυσικός θα απαντήσει σε ερωτήσεις.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος