FOLLOW US: facebook twitter

Για σωπάτε βρε παιδιά

Ημερομηνία: 14-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Θα δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα νεοελληνικής καθυστέρησης, βγαλμένο μέσα από την ζωή. Είναι καλοκαίρι, κάνει ζέστη, είναι Σάββατο απόγευμα, κι έτσι λες να πας για ένα καφεδάκι στην ακροθαλασσιά.

Κάθεσαι λοιπόν και μετά από λίγο συνειδητοποιείς ότι μόνο να ηρεμήσεις δεν μπορείς, αφού η μουσική –αυτό που παίζει συνήθως στις καφετέριες μόνο μουσική δεν είναι αλλά τέλος πάντων– βαράει κατευθείαν στα μελίγγια. Πώς έχει γίνει αυτό πράγμα στην Ελλάδα, δεν θα το καταλάβω ποτέ.

Γιατί δεν συμβαίνει κατά τόπους, αλλά σχεδόν παντού. Φταίνε οι τάσεις και το φτωχό γούστο της νεολαίας; Φταίνε οι επιχειρηματίες που δεν σκαμπάζουν; Φταίνε οι Djs που δεν έχουν ακούσει ποτέ μουσική στη ζωή τους, εκτός από ένα απαράλλαχτο ντάπα-ντούπα; Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Μία διαρκής βαβούρα στο τέρμα.

Και το χειρότερο είναι πως οι μαγαζάτορες νομίζουν ότι ο κόσμος τρελαίνεται κιόλας. Τη βρίσκει να πηγαίνει κάπου, είτε απόγευμα για να χαλαρώσει, είτε νύχτα για να πιει ένα ποτό, και να φεύγει με πονοκέφαλο και αυτιά που βουίζουν μέχρι το πρωί.

Δεν γνωρίζω αν αυτό έχει συμβεί φέτος στην Κουρούτα και στον Μαντζάκουρα, όπου φαίνεται ότι έχουμε πλέον μία επαυξημένη παρουσία της αστυνομίας σε σχέση με τον έλεγχο της ηχορύπανσης.

Αν όμως κρίνω από το τι συνέβαινε κάθε χρονιά, που ο καθένας έκανε ό,τι γούσταρε και έπαιζε τη μουσική στο μαγαζί του όσο δυνατά ήθελε, τότε με συγχωρείτε αλλά δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να συμμεριστώ την αγανάκτηση των επιχειρηματιών. Κι έπειτα, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει «κάποιοι επιδιώκουν την οικονομική μας εξόντωση».

Ας βγουν καθαρά και να πουν ποιοι και γιατί, όχι με μισόλογα. Κανείς δεν αναπολεί τον Παπαθεμελή και κανείς δεν λέει να μην δουλέψει η «νύχτα». Αλλά οφείλουν όλοι να σέβονται το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται και να ακολουθούν τους κανόνες. Κι αν ορισμένοι είχαν ξεσυνηθίσει, είναι καιρός να επανέλθουν στην τάξη.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγανακτούν και να απειλούν ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά τους γιατί ξέρουμε καλά ότι δεν πρόκειται να το κάνουν. Ας δοκιμάσουν μόνο να χαμηλώσουν για λίγο τις εντάσεις και όλα θα πάνε καλά. Το έχουν διανοηθεί ποτέ;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος