FOLLOW US: facebook twitter

Για πρώτη φορά στο «Φαράγγι του Αλογοθέτη»

Ημερομηνία: 03-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

pezoporia-fusi-peripeteia-faraggi-alogotheti4

Η ομάδα «Φύση και Περιπέτεια» σε μια παρθενική πεζοπορία στις ομορφιές της Ηλείας 

pezoporia-fusi-peripeteia-faraggi-alogotheti8

Με οδηγούς τον  Νίκο Σιάκκουλη , τον Νότη Νέμο και τον Παναγιώτη Καψη, την περασμένη Κυριακή 30 Οκτώβρη, η ομάδα «Φύση και Περιπέτεια», εγκαινίασε  το Φαράγγι του Αλογοθέτη. (η θέση των αλόγων ,εκεί που στρατοπέδευαν τα άλογα). Ένα φαράγγι που για πρώτη φόρα δόθηκε για την παρθενική του πεζοπορία σε ομάδα.

pezoporia-fusi-peripeteia-faraggi-alogotheti7

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ηλείας, όπου η φύση έχει πραγματικά ζωγραφίσει με τα δικά της χρώματα ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς.

pezoporia-fusi-peripeteia-faraggi-alogotheti1

Σύμφωνα με τις περιγραφές των μελών της ομάδας και από τις δύο πλευρές του αναπτύσσονται εντυπωσιακά κατακόρυφα γκρεμνά που σε πολλά σημεία φτάνουν τα 30 μέτρα ύψος. Το μήκος του φτάνει τα 12,5 χλμ. και η υψομετρική διαφορά μεταξύ εισόδου – εξόδου είναι 250 μέτρα.

pezoporia-fusi-peripeteia-faraggi-alogotheti2

Το φαράγγι είναι πυκνό από βλάστηση, αποτελείται από ασβεστολιθικά και κροκαλοπαγη και μολασσα πετρώματα και κατά μήκος του υπάρχουν πολλές μικρές σπηλιές. Αποτελεί χώρο φωλιάσματος και τροφοληψίας πολλών πτηνών, κυρίως αρπακτικών, γι’ αυτόν το λόγο θεωρείται σημαντική περιοχή από ορνιθολογική άποψη.

pezoporia-fusi-peripeteia-faraggi-alogotheti6

Στο τέλος της διαδρομής του φαραγγιού στη δυτική πλευρά , βρίσκεται το μικρό γραφικό ξωκλήσι ( της τίμιας ζώνης της Θεοτόκου) , όπου στο σημείο αυτό συναντάμε τον Λευκανία ποταμό ,παραπόταμο του Αλφειού ,ακλουθώντας παραποτάμια διαδρομή φτάνουμε στο σημείο συνάντηση των δυο ποταμών.

pezoporia-fusi-peripeteia-faraggi-alogotheti3

Όπως αναφέρουν σε αναρτήσεις τους στο fb τα μέλη της ομάδας ‘Φύση και Περιπέτεια’ θεωρούν μεγάλη τιμή για την ομάδα τους το ότι εγκαινίασαν με την πεζοπορία τους ένα φαράγγι που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθια.

pezoporia-fusi-peripeteia-faraggi-alogotheti5

Σε όλη τη διαδρομή συναντάς μέσα στην παρθένα φύση κυκλάμινα και αγριολούλουδα μοναδικά, μανιτάρια σε μεγάλες ποικιλίες αλλά και πλήθος πεταλούδων, που αποθανάτισε ο φακός των πεζοπόρων  μελών της Ομάδας κατά την διάρκεια της εξερεύνησης του τοπίου και της διαδρομής τους…

pezoporia-fusi-peripeteia-faraggi-alogotheti9

ΦΩΤΟ από τα προφίλ μελών της Ομάδας στο fb


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot