FOLLOW US: facebook twitter

Ηλείοι στο καραβάνι της υγείας στην Πάτρα

Ημερομηνία: 03-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

karavani-ygeias

Στάση εργασίας σήμερα από εργαζόμενους και γιατρούς στα Νοσοκομεία

Στην Πάτρα θα βρεθούν σήμερα, δεκάδες γιατροί και εργαζόμενοι των Νοσηλευτικών Μονάδων και των Κέντρων Υγείας της Ηλείας, συμμετέχοντας στο «Καραβάνι για τη σωτηρία της Υγείας» διεκδικώντας με συναδέλφους τους από όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, ένα καλύτερο αύριο στη δημόσια περίθαλψη.

Τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, έχουν προγραμματίσει την συμμετοχή τους στη μεγάλη κινητοποίηση της Πάτρας και θα συμμετέχουν στην τετράωρη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί από την ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων «τα Δημόσια Νοσοκομεία διαλύονται από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το κράτος Πρόνοιας κατεδαφίζεται με βάση τις προβλέψεις του 3ου Μνημονίου. Οι Προνοιακές Μονάδες καταργούνται η μία μετά την άλλη. Το ΕΚΑΒ στενάζει από τις ελλείψεις ασθενοφόρων και διασωστών. Οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν την διάλυση της Δημόσιας Περίθαλψης. Αγωνιζόμαστε για δωρεάν υγεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για επαρκή χρηματοδότηση και για αναβάθμιση των Υγειονομικών – Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ».

Το Καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας θα ξεκινήσει από το Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας στις  7π.μ., θα διέλθει από όλες τις Υγειονομικές Μονάδες της πόλης και θα καταλήξει στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την οποία και θα αποκλείσουν συμβολικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος