FOLLOW US: facebook twitter

Γιάννης Κορίζης: «Κυνηγώντας το όνειρο σου, μαθαίνεις και παλεύεις»

Ημερομηνία: 04-11-2016 | Συντάκτης:

korizis-therio

Ο νεαρός ερμηνευτής από τον Πύργο μιλά στην «Πρωινή»

-Μόλις κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Θεριό» προπομπός του πρώτου CD στο οποίο θα συμμετέχει ο Μίλτος Πασχαλίδης

«Νύχτα παλεύω το θεριό
και το πρωί αποκάμω,
ίσα που τρέμει να σβηστεί
καντήλι που έχει ξεχαστεί,
απ’ την αρχή τ’ ανάβω…»

Μια ερμηνεία δυνατή από τον 18χρονο Γιάννη Κορίζη από τον Πύργο, ο οποίος από μικρή ηλικία, χτίζει βήμα- βήμα τη μουσική του διαδρομή με θεαματική εξέλιξη.

korizis-pasxalidis

Το νέο του τραγούδι «Θεριό» σε μουσική και στίχους του πατέρα του, Δημήτρη Κορίζη, αποτελεί προπομπό του πρώτου του cd που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου από το Ogdoo Music Group και στο οποίο, συμμετέχει ο αγαπημένος τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης!

Το έφηβο αγόρι, που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, από τη συμμετοχή του, σε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στην πόλη, ερμηνεύοντας δικά του τραγούδια, μεγάλωσε, και μαζί του, μεγάλωσε και η αγάπη για τη σύνθεση, τη συγγραφή στίχων και το τραγούδι. Φοιτητής πλέον στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, και με γερά εφόδια τη μουσική του παιδεία και το ήθος του, ο νεαρός καλλιτέχνης σίγουρα μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στο μέλλον.

Ας δούμε τη είπε, στην «Πρωινή» για το νέο του τραγούδι και τα σχέδια του…

Νέο τραγούδι, προπομπός του νέου σου άλμπουμ και μάλιστα με τη συμμετοχή του σπουδαίου τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη. Πες μας λίγα λόγια για το τραγούδι αλλά και το πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία.

«Το «θεριό» είναι ένα τραγούδι δυναμικό, ερωτικό και υπαινικτικά κοινωνικό, σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Κορίζη. Ο λόγος είναι ένα ποίημα που η δυναμική του επιβάλλει το ρυθμό και τη μελωδία. Έρχεται από πολύ παλιά και πορεύεται προς το μέλλον του έντεχνου τραγουδιού, όπως το φαντάζομαι! Είμαι πολύ ευτυχής που τραγούδησα εγώ «το θεριό». «Το θεριο» αποτελεί προπομπό του cd που θα ακολουθήσει σε πολύ λίγο καιρό από το Ogdoo Music Group, με τη συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη! Είναι χαρά και τιμή μου, η εμπιστοσύνη που μου δείχνει ένας τραγουδοποιός, όπως ο Μίλτος, στο πρώτο μου προσωπικό cd! Η ερμηνεία του Μίλτου σε ένα διαφορετικό ύφος είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή και πιστεύω θα αρέσει!».

korizis2

Πες μας για τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού και ποιος ήταν ο ρόλος της οικογένειας και κυρίως του πατέρα σου, στην ενασχόληση σου αυτή. Ποια τα ακούσματα σου και σε ποιο χώρο, μουσικά, κινείσαι.

«Οι κιθάρες του πατέρα μου, μελωδίες, τραγούδια … «σαν μαγεμένο το μυαλό μου φτερουγίζει». Ήχοι βυζαντινοί, κλασσική μουσική από το πιάνο της μητέρας μου, ο Μίκης Θεοδωράκης … «σου είπαν ψέματα πολλά».

Μνήμες μου και αποσκευές μου…

Εκφράζομαι καλλιτεχνικά με βάση το συναίσθημα. Μπορείς να πεις,  τον χώρο που κινούμαι έντεχνο, ροκ, λαϊκό…!!».

korizis

Πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά . Μια νέα ζωή έχει ανοιχτεί μπροστά σου. Πόσο εύκολο είναι. στην εποχή της κρίσης, να κυνηγήσεις και να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου και μάλιστα σε ένα χώρο που μόνο «εύκολος» για να αναδειχτείς, δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

«Το πανεπιστήμιο είναι ένας καινούριος χώρος, πρωτόγνωρος για μένα. Χώρος γνώσης, διακίνησης ιδεών! Νέοι άνθρωποι, εμπειρίες πολλές, μεγάλη πόλη. Αυτό που μπορεί ο καθένας να κάνει κυνηγώντας τα όνειρα του, δεν είναι άλλο από το να… μαθαίνει και να παλεύει!».

Τι έχουμε να περιμένουμε από σένα στο μέλλον; Όνειρα, φιλοδοξίες, σχέδια… Σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά ή το τραγούδι για σένα αποτελεί μια απλή καθημερινότητα.

«Θέλω να τα πάω καλά με το Πανεπιστήμιο, την επιστήμη μου! Έτσι κι αλλιώς τη μουσική, το τραγούδι και την τέχνη γενικότερα, ποτέ δε πρόκειται να την αφήσω, ούτε να με αφήσει!! Κι όπως λέει και ο πατέρας μου, σε ένα τραγούδι:

«Καράβια είναι τα όνειρα

Και πέλαγο η ζωή…».

 

Κατεβάστε το Θεριό απο το Google Play

Κατεβάστε το Θεριό απο το Amazon

Ακούστε το Θεριό απο το Spotify

Κατεβάστε το Θεριό απο το iTunes

Κατεβάστε το Θεριό απο το Napster

Ακούστε το Θεριό απο το Deezer


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος