FOLLOW US: facebook twitter

Αφιερωμένη στο Μ. Πλέσσα η 28η γιορτή των αποδήμων στα Μακρίσια

Ημερομηνία: 01-08-2018 | Συντάκτης:

Με Μαργαρίτη, Αδαμαντίδη, Δάκη, Βόσσου, Λαμπράκη, Κονιτοπούλου και πολλά άλλα αστέρια η φετινή διοργάνωση στο ξωκλήσι της ξενιτιάς αύριο Πέμπτη

Έναν ουρανό με αστέρια θα θυμίζουν τα Μακρίσια στη φετινή 28η γιορτή των αποδήμων στο ξωκλήσι της ξενιτιάς. Αύριο Πέμπτη 2 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα στο Μίμη Πλέσσα παρουσία του συνθέτη επί σκηνής. Ο άνθρωπος που δημιούργησε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου και «έντυσε» μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες μουσικά, θα αποτελέσει αυτό τον «ουρανό» που θα λάμψουν μεγάλα αστέρια του χώρου. Ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Δάκης, η Χαρούλα Λαμπράκη, η Σοφία Βόσσου, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα παρελάσουν επί σκηνής και θα ερμηνεύσουν δεκάδες επιτυχίες του μεγάλου μας συνθέτη και δημιουργού…

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος στη χθεσινή συνένετυξη τύπου στα Μακρίσια

 

Χθες ο Γιάννης Τζουανόπουλος, από αυτό τον μοναδικό χώρο, διοργανωτής εδώ και 28 χρόνια της μεγάλης γιορτής των αποδήμων, παρουσίασε το φετινό αφιέρωμα που κάθε χρόνο με δωρεάν είσοδο, το κοινό απολαμβάνει μεγάλα αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου. «Πέρασαν τόσα χρόνια, σα να ήταν χθες, που ξεκινούσαμε με τον Μίμη Πλέσσα και σ’ αυτόν είναι αφιερωμένη η φετινή γιορτή. Αισθάνομαι ιδιαίτερη υπερηφάνεια που ο Μίμης Πλέσσας, αυτός ο κολοσσός της ελληνικής μουσικής με πολλά διεθνή βραβεία, θα είναι μαζί μας , θα παίξει πιάνο και θα συνοδεύσει τους μεγάλους ερμηνευτές που θα είναι εδώ μαζί μας να τον τιμήσουμε» είπε ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, στιχουργός και διοργανωτής της γιορτής. Όπως έγινε γνωστό ο Γιώργος Μαργαρίτης θα τραγουδήσει τα τραγούδια που έγραψε ο Μίμης Πλέσσας για τον Στράτο Διονυσίου και σε παγκόσμια πρώτη θα ακουστούν δυο τραγούδια από τον δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους του Βασίλη Καρπενάρου. Η Τζώρτζια από τους Μπλε, σε μια παρουσία έκπληξη με τέσσερα τραγούδια.

Ο Δάκης, η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Κώστας Αγέρης, η Σοφία Βόσσου, η Μαρία Σουλτάτου, η Χριστιάνα Γαλιάτσου, ο Δημήτρης Κανέλλος, ο Αλέξανδρος Τσαπράζης, η Στέλλα Κονιτοπούλου και ο Μανώλης Καραντίνης, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού που σχεδόν κάθε χρόνο συμμετέχει. «Είναι όλοι τους σπουδαίοι, πιστεύω θα περάσουμε όμορφα και θα ταξιδέψουμε στα τραγούδια του Πλέσσα, με 45 μεγάλα τραγούδια» σχολίασε ο κ. Τζουανόπουλος που επισήμανε την αυστηρή ώρα έναρξης στις 9,30 μ.μ..

Στιγμιότυπα από τις πρόβες στην Αθήνα για την αυριανή συναυλία στο ξωκλήσι του Αι Γιάννη στα Μακρίσια, με τον Γιώργο Μαργαρίτη, το Θέμη Αδαμαντίδη , τον Μανώλη Καραντίνη και τον Δάκη.

Παράπονα και ευχαριστίες

Ο κ. Τζουανόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε τα παράπονά του αλλά και τις ευχαριστίες τους για την βοήθεια των φορέων. «Όταν γίνεται μια τόσο μεγάλη γιορτή 28 χρόνια με κορυφαία ονόματα και ελεύθερη είσοδο, ήθελα μεγαλύτερη στήριξη για να μην αγωνιώ και εγώ, γιατί το κάνω για όλους τους Έλληνες από όλο τον κόσμο. Ήθελα από την Περιφέρεια μια μεγαλύτερη στήριξη, γιατί σε μια τέτοια εκδήλωση, το ποσό που έχει δοθεί είναι το ίδιο που δίνεται σε ένα πανηγυράκι. Δε βοηθάει την εκδήλωση που έχει ανάγκη ο κόσμος. Κουράστηκα και κουράζομαι ακόμα 28 χρόνια» σχολίασε.

Στον αντίποδα ευχαρίστησε το δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο, «…που μας βοηθά με τον δικό του τρόπο βλέποντας το αδιέξοδο» τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δημήτρη Μπατζάκα, τον πρόεδρο της ΤΚ Μακρισίων Παναγιώτη Γριβάκη, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Δάγκαρη, τον ΑΟ Μακρισίων την Αστυνομία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος