FOLLOW US: facebook twitter

«Αστακός» το λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 11-04-2017 | Συντάκτης:

Έπιασαν δουλειά οι security – Αυξημένο το επίπεδο ασφάλειας

Ανεβαίνει το επίπεδο ασφάλειας στο λιμάνι Κατακόλου, για τη νέα περίοδο της κρουαζιέρας που ξεκίνησε και από τον επόμενο μήνα θα αυξηθούν οι αφίξεις σημαντικά. Πλέον βάσει του ISPS Code εγκαταστάθηκαν υπάλληλοι Security που θα φροντίζουν σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο να υπάρχει αυξημένη ασφάλεια για τους τουρίστες που καταφτάνουν στο Κατάκολο. Χθες ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MSC Poesia.

Σε λίγο καιρό φύλαξη σε 24ωρη βάση

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Σάκης Αντωνόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του πως πλέον ακολουθείται μια διαφορετική διαδικασία στο λιμάνι. «Υπάρχουν security, το Λιμενικό Ταμείο έχει κάνει σύμβαση με μια εταιρεία προκειμένου να είμαστε σύμφωνοι με τα προβλεπόμενα από τον ISPS Code (International Shipper Port Safety Code) που αφορά στην ασφάλεια και του λιμανιού και των πλοίων βεβαίως και των επιβατών τους.

Στο πλαίσιο αυτό κάναμε σύμβαση με μια εταιρεία και πλέον το λιμάνι θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση σε λίγο καιρό θα βγει στον αέρα προκήρυξη για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, στην είσοδο του χώρου θα υπάρχουν μπάρες ηλεκτρονικές που θα ελέγχεται ο κάθε ένας που θα μπαίνει μέσα στο χώρο επίσης θα τοποθετηθούν κάμερες, όπου από τις 18 συνολικά οι πέντε θα είναι περιστρεφόμενες 360 μοίρες, θα λειτουργούν με υπέρυθρες ακτίνες, ώστε και το βράδυ να έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουμε άτομα και φυσιογνωμικά. Εν ολίγοις το λιμάνι εξοπλίζεται, γίνεται «αστακός» προκειμένου να είμαστε συνεπείς και στον Νόμο 3622 που διέπει όλα αυτά αλλά και στον διεθνή κώδικα που σας είπα προηγουμένως».

Ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ευχαριστημένος από την πορεία της διαδικασίας που τηρείται. «Έχουμε απόλυτη συμπαράσταση από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, που με επικεφαλής τον νέο Λιμενάρχη έχει δραστηριοποιηθεί σε σημείο που κι εμείς δεν το πιστεύαμε πως θα γίνει έτσι. Υπάρχει έντονη παρουσία λιμενικών ένστολων υπάρχει και η ασφάλεια του λιμεναρχείου επίσης και πιστεύω πως σιγά-σιγά το λιμάνι μας θα γίνει υπόδειγμα και για άλλα λιμάνια».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου εξήγησε πως «… όσο πιο ασφαλές είναι ένα λιμάνι τόσο πιο πολλοί επισκέπτες έρχονται αλλά και για την μείζονα περιοχή του λιμανιού είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό». Ο αριθμός του προσωπικού σεκιούριτι θα εξαρτάται από την κίνηση.

Έτσι με ένα πλοίο θα υπάρχουν τρία άτομα, ενώ με πλοίο στον κεντρικό προβλήτα θα εργάζονται ακόμα δύο. Ανάμεσα στο προσωπικό θα υπάρχει και γυναίκα για την περίπτωση που στον ηλεκτρονικό έλεγχο υπάρξουν ενδείξεις για να γίνει και σωματικός έλεγχος…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος