FOLLOW US: facebook twitter

Στενή συνεργασία Λιμενάρχη Κατακόλου-Δημάρχου για το λιμάνι

Ημερομηνία: 11-04-2017 | Συντάκτης:

Ο νέος Λιμενάρχης Κατακόλου, Αντιπλοίαρχος Ν. Ακουμιανάκης χθες στο Δήμαρχο Πύργου

-Συνάντηση και με τον άμισθο σύμβουλο ΑμεΑ για το Seatrac

Τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, στο γραφείο του στο Λάτσειο, επισκέφθηκε χθες ο νέος Λιμενάρχης Κατακόλου, Αντιπλοίαρχος (ΛΣ) Νικόλαος Ακουμιανάκης συνοδευόμενος από τον Υπολιμενάρχη Ανδρέα Βόσσο.

Στη διάρκεια της συνάντησης τους, συζήτησαν τα βασικότερα θέματα του λιμένα αλλά και για τους χώρους δικαιοδοσίας του δήμου ενώ τονίστηκε ότι η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Λιμεναρχείου θα είναι στενή.

«Βρίσκομαι σε έναν τόπο που δεν είχα την τύχη να επισκεφτώ και η υποδοχή που μου επιφύλασσαν όλοι ήταν πολύ θερμή. Είναι πολύ σημαντικό να τυγχάνω τέτοιας υποδοχής και αυτό μου έδωσε ώθηση να ξεκινήσω τα καθήκοντα μου με τους καλύτερους οιωνούς» τόνισε ο νέος Λιμενάρχης και πρόσθεσε ότι θα έχει στενή επικοινωνία με τη δημοτική αρχή για τα θέματα που ταλανίζουν τον τόπο.

Με τη σειρά του, ο κ. Λιατσής, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κ. Ακουμιανάκη χαρακτηρίζοντας τον, φέρελπι αντιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος που θα ασκήσει τα καθήκοντα του με τον καλύτερο τρόπο. «Το λιμάνι του Κατακόλου με τους χιλιάδες επισκέπτες, είναι μια πρόκληση και η αντιμετώπιση του χώρου αυτού απαιτεί ποιότητα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις μέσα σε αυτό το πλαίσιο να κινηθούν εκείνοι που έχουν συμφέροντα στο Κατάκολο και να μας διευκολύνουν με τη διάθεση τους για νομιμότητα και συμμόρφωση σε εκείνα που πρέπει να γίνουν. Και από την πλευρά του δήμου δεν υπάρχει διάθεση για παράκληση απ’ όσα ο νόμος ορίζει».

Συνεργασία και για το Σιτρακ

Την συμβολή και την στήριξη του Λιμενάρχη Κατακόλου κ. Νικολάου Ακουμιανάκη ζήτησαν ο άμισθος σύμβουλος Δημάρχου και Γραμματέας του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων κ. Γεώργιος Παπανικολόπουλος και ο Ταμίας κ. Γιάννης Πετρόπουλος όσον αφορά  την τοποθέτηση του συστήματος Σιτρακ  στην παραλία του Κατακόλου.

Εξήγησαν στον κ. Λιμενάρχη ότι το σύστημα σίτρακ είναι απαραίτητο για την πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία στη θάλασσα και εξυπηρέτησε κατά την περσινή χρονιά πολλά άτομα με αναπηρία.

Ο Δήμαρχος Πύργου δήλωσε ότι το σύστημα αυτό είναι απαραίτητο για τα άτομα με αναπηρία που μένουν  στην Ηλεία αλλά και για τα άτομα που έρχονται με την κρουαζιέρα στο Κατάκολο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος