FOLLOW US: facebook twitter

Αρχαιολόγοι για μια μέρα!: Στην Ολυμπία την Παρασκευή μέλη και φίλοι του Σωματείου Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 26-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Τι θα λέγατε να γίνουμε αρχαιολόγοι για μια ημέρα;

Η αρχαιολόγος Έλενα Αλέξη περιμένει τα μέλη και τους φίλους της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης την Παρασκευή 27 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, σε ένα πρότυπο μουσειοεκπαιδευτικό κέντρο το Dig it με θέμα την αρχαιολογία, την ανασκαφή και το επάγγελμα του αρχαιολόγου, που απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον να ζήσει την εμπειρία της ανασκαφής.

Θέμα της παρουσίασης είναι « Τι πραγματικά κάνουμε στην ανασκαφή πριν και μετά, πώς γίνεται η ανασκαφή, τι μελετάμε και πώς, είδη ανασκαφών και διάσημοι αρχαιολόγοι».

Όλα αυτά μέσα σε ένα άνετο, στεγασμένο χώρο ανασκαφής όπου βλέπουμε και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους αρχαιολόγους και τους συντηρητές των ευρημάτων.
Σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τα παραπάνω θέματα με τρόπο ευχάριστο αλλά επιστημονικά άρτιο και οργανωμένο.

«Είναι σημαντικό να φέρνεις το κοινό κοντά στην επιστήμη της αρχαιολογίας γιατί έτσι θέτεις τα θεμέλια για την κατανόηση της αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων με απώτερο στόχο βέβαια την προστασία και το σεβασμό προς το πολιτιστικό περιβάλλον μας!» υποστηρίζει η Έλενα Αλέξη.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλ. της Βιβλιοθήκης 26220 28979 (10.00-13.00 και 17.00-20.00)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος