FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Όλα για τη νίκη ο Αστέρας

Ημερομηνία: 23-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Παραμονή της Επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας ο Αστέρας καλείται να κάνει παρέλαση στο Στάδιο Αμαλιάδας απέναντι στη «Μαύρη Θύελλα». Πανέτοιμος απ’ όλες τις απόψεις οι «βυσσινί». Το απέδειξαν και προχτές στο Κύπελλο με την ομάδα του Τραγανού. Παρότι απουσίασαν κάποιοι, οι υπόλοιποι έδειξαν μια σπάνια ετοιμότητα και κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει διπλάσιο σκορ.

*Η Καλαμάτα, η τωρινή Καλαμάτα, με κόουτς το Δρούγα, έναν από τους παλιούς παίκτες της και βοηθό του μέχρι πρότινος πρώτου προπονητή Στεφανίδη, δε μπορεί να οδηγήσει με τίποτε την ομάδα σ’ ένα τέτοιο αποφασιστικό ματς. Ο Αστέρας στον πρώτο γύρο, όταν οι ομάδες ήταν διαφορετικές, είχε φέρει 1-1 στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, έχει πρόβλημα τώρα; Και σε τι μπορεί η τωρινή «Μαύρη» να συγκριθεί με το Βλαχιώτη; Με συγκέντρωση, δύναμη και ταχύτητα και σωστή διαιτησία, ο Αστέρας κερδίζει!

*Είναι Σάββατο, ώρα που κλείνουν τα μαγαζιά. Δύσκολη ώρα, όμως οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση.

*Θα σφυρίξει ο Τζαγκαράκης (Αχαΐας). Είναι να απορεί κανείς, πώς η ΚΕΔ δεν αξιολόγησε το παιχνίδι. Βοηθοί του δύο από Κορινθία.

 

Για νίκη και στην Πύλο

Την καλύτερη δυνατή εικόνα του παρουσιάζει ο Πανηλειακός αυτή την εποχή, παρότι αγωνίζεται χωρίς τους βασικούς και μέχρι πρότινος αναντικατάστατους Μπουρλάκη-Κρεββατά. Η νίκη στην Κ. Αχαγιά ήταν μεγάλης σημασίας, τόσο από βαθμολογικής, όσο κυρίως από ψυχολογικής πλευράς.

*Η ομάδα κατέχει την τρίτη, τιμητική θέση και δεν πρόκειται να τη χάσει ως το τέλος. Είναι δε κρίμα κι άδικο που έμεινε νωρίς εκτός Κυπέλλου, γιατί η ομάδα μπορούσε να το κατακτήσει, δεδομένων των συγκυριών του θεσμού και να προχωρήσει, αφού δεν θα έχει τον Απρίλιο άλλες υποχρεώσεις.

*Επανερχόμενοι στο παιχνίδι της Κ. Αχαγιάς (0-1) πρέπει να τονίσουμε πως η ομάδα ήταν εξαιρετική, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κινδύνευε και τα έδωσε όλα για τη σωτηρία του. Όμως η ομάδα του Γ. Κούτση ήταν αυτή που έπρεπε, με παίκτες δυναμικούς που δεν υστέρησαν σε κανέναν τομέα. Ήταν καλοί και οι δύο νεαροί Κατελούζος, Βουργουντζής, έστω κι αν έπαιξαν λίγο.

*Επόμενη εμφάνιση το Σάββατο στην Πύλο, στη ρεβάνς του 1-1 του Πύργου. Μια νέα νίκη θα τονώσει το ηθικό όλων παικτών, προπονητών και παραγόντων. Αυτή αναμένεται να έρθει,  σ’ ένα ματς που θα σφυρίξει ο άπειρος διαιτητής Αυγερινός (Αρκαδίας).

 

Στο χέρι τους

*Σπουδαίο το ματς και στο «Γρ. Καλάκος» αύριο. Είναι στο χέρι των παικτών του Παμβουπρασιακού να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και να ανανεώσουν οριστικά και αμετάκλητα τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα. Η Αχαϊκή είναι με το μισό πόδι στο τοπικό, αλλά αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει. Πάντως, το παιχνίδι αξιολογήθηκε και θα σφυρίξει ο Μανούχος (Αργολίδας).

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Πάμε προς το τέλος του πρωταθλήματος Α΄ τοπικής και το ζόρι υπάρχει μόνον για την είσοδο στην τετράδα. Όλα τα άλλα έχουν ατονήσει. Ο Αμπελόκαμπος και η Α.Ε. Πηνείας έχουν εγκαταλείψει την κατηγορία. Πιο πάνω, οχτώ ομάδες είναι  αδιάφορες και μετράνε μέρες, ώσπου να λήξει το πρωτάθλημα και μόνον πέντε ομάδες παλεύουν να κρατηθούν στην τετράδα.

*Το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στην Κρέστενα, όπου ο Ξενοφών περιμένει τον Ολυμπιακό Σαβαλίων (α΄ γύρος 1-1) σε μια ανελέητη μάχη για την κατάκτηση της νίκης.

*Εδώ να διορθώσουμε κάτι που κάναμε λάθος, παρότι διαθέτουμε αρχείο καλό. Ο Δημήτρης Μπάρκας πέρυσι δεν έπαιζε στον Ενιπέα. Εκεί έπαιξε πρόπερσι και πέτυχε 20 γκολ. Πέρυσι ήταν στον Ξενοφώντα και είχε επίσης σκοράρει 20 φορές!

 

Της… Τούμπας

Προχτές στα Καλύβια έγινε της Τούμπας! Το παιχνιδάκι των κοντοχωριανών (Ίφιτος-Αετός Κέντρου) διακόπηκε κι ακολούθησε διασυρμός του ποδοσφαίρου…

*Οι επεισοδιακές όμως συμπεριφορές πληρώνονται και μάλιστα ακριβά. Αυτό έπαθε και ο Ίφιτος Καλυβίων και τελείωσε για φέτος.

*Είναι το δεύτερο παιχνίδι που διακόπτεται στον όμιλο του κάμπου. Είχε προηγηθεί το παιχνίδι Σώστι-Φίλιππος.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Στην Επιτροπή Διαιτησίας έχουν χάσει τη… μπάλα. Τιμωρούν διαιτητές και μετά από μια αγωνιστική τους χρησιμοποιούν πάλι. Έτσι, ουσιαστική τιμωρία δεν υπάρχει. Οι παρατηρητές έτσι πάνε στα γήπεδα για να εισπράξουν το εικοσόφραγκο και κάνουν δημόσιες σχέσεις…

*Άλλος ορίζει τους διαιτητές και άλλος έχει τον τίτλο. Τιμωρούν με άνωθεν εντολή τις ομάδες στέλνοντας διαιτητές από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κατά παράβαση του Κανονισμού διαιτησίας. Και δεν είναι μόνο η ομάδα της Σαλμώνης. Είναι και η Βρίνα και ο Θρίαμβος και ο Κακόβατος… Αυτό όμως λέγεται κατάντια.

*Ο Γ. Μαρκαντωνάτος ορίστηκε καπάκι σε αξιολογημένο παιχνίδι Γ΄ Εθνικής (Πέλοψ Κιάτου-Ασπρόπυργος) με βοηθούς τους Καραλή-Ασημακόπουλο.

*Ορίστηκαν και δύο παρατηρητές. Οι Ρουμπάνης (Βραχνέικα-Ζάκυνθος), Μάνθος (Αήττητος Σπάτων-Ερμής Κιβερίου).

 

Γύθειο και Ληξούρι

Ακόμη δύο Κυπελλούχοι του ομίλου μας βγήκαν προχτές. Είναι ο Ολυμπιακός Γυθείου (Λακωνία) και ο γνωστός μας Παλληξουριακός. Απομένουν οι Κυπελλούχοι Ηλείας, Ζακύνθου. Όπως έχουμε αναφέρει υπάρχουν ακόμη Κυπελλούχοι: Καλαμάτα, Βραχνέικα και Παναρκαδικός.

 

Γίγαντες!

Από τους 55 αντιπροσώπους των ηλειακών σωματείων που βρέθηκαν στη Γ.Σ. της ΕΠΣΗ, μίλησαν μόνον δύο! Γίγαντες και τιμητικά τους αναφέρω: Αντώνης Μπλάθρας (Θύελλα Πύργου), Άρης Ιακωβάκης (Ηλειακός Λεχαινών). Βουβή πέρασε η συνέλευσή τους! Κριτική από Τρίτη στη… βουβή εβδομάδα!

 

Δευτέρα Κόροιβος-Ολυμπιακός

Συνεχίζει την πορεία του, τη δύσβατη και ανηφορική ο υπέροχος Κόροιβος. Έτσι, στην Ήλιδα περιμένει τη Δευτέρα τον Ολυμπιακό που έρχεται απευθείας από τη Μόσχα, λαβωμένος αλλά δυνατός. Φυσικά κι έχει παράδοση στην Ήλιδα, αφού έχει νικήσει την τελευταία τριετία ισάριθμες φορές 70-87, 65-84, 66-88. Αναμένεται το κλειστό Αμαλιάδας να γνωρίσει πιένες…

*Καλό Σαββατοκύριακο αδέρφια. Έχουμε αλλαγή της ώρας, παρέλαση και σκορδαλιά. Χρόνια πολλά και πάλι.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος