FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Χριστούγεννα με Α΄ τοπική στα γήπεδα

Ημερομηνία: 23-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Προπαραμονή Χριστουγέννων και οι ομάδες της Α΄ τοπικής θα ριχτούν στη μάχη της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Υπάρχουν επτά παιχνίδια στο πρόγραμμα, αφού ο Α.Ο. Ξενοφών θα ξεκουραστεί περισσότερο, καθόσον έχει το ρεπό, λόγω Αμπελοκάμπου. Με ευχές λοιπόν, για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης θα γίνουν τα παιχνίδια, χωρίς βία στα γήπεδα. Το γράφουμε και το εννοούμε.

 

Πρωταθλήτρια χειμώνα

Η Νίκη Τραγανού δεν χρειάζεται ν’ αναμένει το σημερινό αποτέλεσμα στη Π. Μανολάδα. Ήδη έχει βγει πρωταθλήτρια χειμώνα και το άγνωστο είναι η τελική συγκομιδή βαθμών. Έχει ήδη 39 πόντους από 13 νίκες και μια ήττα στα Μακρίσια. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου είναι πρώτη σε επίθεση, πρώτη και σε άμυνα ως τώρα και στο σημερινό παιχνίδι θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα, ώστε να κάνει καλές γιορτές.

*Όμως η Προοδευτική που έχει στόχο την είσοδο στα πλέι-οφ θα είναι δύσκολος αντίπαλος…

 

Με Γούρμο η Δόξα

Μεγάλο ντέρμπι και στα Σαβάλια, όπου ο κουρασμένος από την προσπάθεια της Τετάρτης, Ολυμπιακός, θα παίξει με τους «αετούς» σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η ομάδα του Γιάννη Δούμα θα πρέπει να ξεπεράσει εαυτόν για να πάρει τη νίκη. Όπλο της ομάδας του Γιώργου Λαγού ο Γούρμος, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ως τώρα.

 

Ο Ενιπέας στους «4»

Δεν στοιχηματίζω, αλλά θεωρώ πως ο Ενιπέας θα είναι μία από τις τέσσερις ομάδες των πλέι-οφ. Την ομάδα που προπονεί ο Νίκος Γκρίλλας την έχω παρακολουθήσει λίγες φορές. Παρακολουθώ όμως τα ρεπορτάζ. Ήδη έχει 27 βαθμούς και με νίκη στο Σιμόπουλο θα μπει τετράδα, με τη λήξη του γύρου. Της λείπουν κάμποσοι βαθμοί από αστοχίες διαιτητικές και από το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε το γήπεδό της. Αφήστε που κάποιες κακές γλώσσες μιλάνε για ενίσχυση το Γενάρη.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Υπάρχουν τώρα ακόμη τέσσερα παιχνίδια που όλα τους θα έχουν αβέβαια έκβαση. Υπάρχει μια δυναμική υπέρ των φιλοξενούμενων ομάδων, πλην του αγώνα Ολυμπιακός Ζαχάρως-Χάβαρι, με την ομάδα του Σταύρου Μεντή να έχει μια υπεροχή.

* Κατά τα άλλα το διπλό μπορεί να εμφανιστεί και στους υπόλοιπους αγώνες και να το φέρουν τόσα τα Μακρίσια, όσο κι ο Αλφειός, ενώ στα Καβάσιλα θα γίνει μεγάλη μάχη κι έντονος ανταγωνισμός!

 

Ενήργησαν σωστά

Όπως μας έλεγε παράγοντας της διαιτησίας, έμπειρος περί τον κανονισμό, ο διαιτητής Βασίλης Τσάκαλης ενήργησε σύμφωνα μ’ αυτόν, αφού είχαμε ρίψη αντικειμένου κατά αξιωματούχου του αγώνα (βοηθός), ο οποίος δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει τον αγώνα. Αν όντως έτσι είναι τα πράγματα, τότε πάμε για μηδενισμό της ομάδας του Σώστι, καταλογισμό του αγώνα  υπέρ του Φίλιππου Ανδραβίδας, αφαίρεση βαθμών κι όλα τα συναφή.

 

Η δυναμική της Ολυμπιάδας

Είχε μια δυναμική η Ολυμπιάδα Γουμέρου από την αρχή της περιόδου. Παρότι ξεκίνησε με μείον δύο βαθμούς από πέρυσι, ήδη είναι επικεφαλής και με αγώνα λιγότερο (υπάρχει το ματς με το Μυρσιναϊκό).

* Υπάρχει ένας συνωστισμός στην κορυφή και θα γίνει μεγάλη μάχη στη συνέχεια. Φαίνεται δε πως έχουν υποχωρήσει κάποιες ομάδες-μνηστήρες της τετράδας (όπως ο Ν. Κόροιβος) ενώ σταθεροποιείται ο Αίας Γαστούνης! Μένει μια αγωνιστική για το τέλος του πρώτου γύρου… Θα γίνει το νέο έτος τ’Αηγιαννιού.

 

Πάντα πρώτο το Λάνθι

Αλώβητος και στον Καρδαμά ο Άρης Λάνθι, όπου έφερε 3-3 παρά τις απουσίες. Έτσι παρέμεινε επικεφαλής κι αν νικήσει στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, μέσα στο Λάνθι τον Απόλλωνα Σμίλα, τότε θα ξεφύγει πέντε βαθμούς από την Αναγέννηση Μακρισίων.

*Στην τρίτη θέση πάντα ο Άρης Δήμητρας που προχτές νίκησε δύσκολα σε εξ αναβολής παιχνίδι τον Άρη Στρεφίου (1-0 με πέναλτι του Γουλιμή).

 

Ευχές για τα Χριστούγεννα

Η στήλη μοιράζει απλόχερα τις ευχές της για καλά Χριστούγεννα στους αναγνώστες αλλά και σ’ όλο τον κόσμο και περαστικά στο Γιώργο Παναγιωτακόπουλο για την περιπέτειά του!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος