FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: «Σφραγίζει» την παραμονή με Τρίκαλα

Ημερομηνία: 11-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Φτάνουμε στο τέλος ενός συγκλονιστικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Την Κυριακή στο κλειστό της Ήλιδας, ο γενναίος Κόροιβος υποδέχεται τα Τρίκαλα. Θέλει να πάρει τη νίκη ώστε να πανηγυρίσει την παραμονή του στα «μεγάλα σαλόνια». Μια νίκη θέλει και κανείς δεν μπορεί να του τη στερήσει. Η ομάδα στο παιχνίδι της Χαλκίδας, προχτές, ήταν πολύ καλή έως εξαιρετική, ας έχασε στα σημεία (62-60).

*Το ίδιο καλή θα είναι και με τα Τρίκαλα, που έχουν ήδη υποβιβαστεί και προχτές στα «Δύο στενά» τους έκανε το… λαιμό ο Κολοσσός (59-86).

*Η προϊστορία με τους «Σακαφλιάδες» έχει ως εξής: 87-76 (πέρυσι), 64-73 (πρόπερσι), 80-58 (2014-2015).

 

Δεν έγινε το… θαύμα με Κύμη

Έσπασαν καρδιές την Τετάρτη το απόγευμα στο κλειστό της Κανήθου, όπου ο γενναίος Κόροιβος έχασε με τον Λάνγκφορντ δύο βολές στα 1.4΄΄ και μαζί τον αγώνα απέναντι στην Κύμη (62-60). Έκαναν ένα κατόρθωμα οι «μπλε», στον αγώνα που ήταν συναρπαστικός και αγωνιώδης. Από 53-38 που έχαναν πήγαν στο 53-56 με ένα τρομερό σερί 0-18! Για επτά λεπτά η Κύμη δεν έβαλε πόντο και ήδη ο Κόροιβος τους είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα! Όμως στο σημείο εκείνο έκαναν λάθη, έχασαν ευκαιρίες, αστόχησαν σε βολές και έχασαν στο τσακ τον αγώνα!

*Στοίχισε στο τέλος η αποβολή του Κάρσον (14 πόντοι) με πέντε φάουλ. Πάλι όμως η ομάδα δεν είχε τρίποντα (4/14), ήταν άστοχη από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (8/17), ενώ έκανε και 16 λάθη.

*Όμως ο Κόροιβος θα κερδίσει την παραμονή του, αν νικήσει τα υποβιβασμένα Τρίκαλα την Κυριακή. Τώρα να λέμε ότι μπορεί ο Φάρος να νικήσει στη Σαλονίκη τον ΠΑΟΚ, είμαστε το λιγότερο αφελείς. Ήδη από προχτές κλαίνε στη Ν. Σμύρνη…

 

Μια κι έξω ο Αστέρας

Για τον Αστέρα δεν υπάρχει αύριο στο ματς με τον Ηρόδοτο. Είναι η μεγάλη ώρα να νικήσει τους Κρήτες, να πάρει το αίμα του πίσω για όσα έπραξε στο πρώτο παιχνίδι ο αλήστου μνήμης ρέφερι Λάμπρου. Ο Θοδωρής Γκάτζιος έχει αλλάξει τη δομή και την παρουσία της ομάδας προς το καλύτερο. Θα παίξει χωρίς Μαρουκάκη, Μπουντόπουλο (τιμωρημένοι), χωρίς τον άφαντο Ρόβα. Υπάρχουν όμως ικανοί να μπουν στην ενδεκάδα (Τόρες, Κυριάκος, Μπουζούρας). Το θέμα είναι η ομάδα να παίξει όπως με τον Εθνικό. Τότε ο Ηρόδοτος (που φωνάζει κι αυτός για τους βοηθούς στα Σπάτα) θα χάσει. Ο κόσμος θα δει για τελευταία φορά φέτος τους «βυσσινί». Ας κατακλύσει, λοιπόν, το γήπεδο, ώστε να ενισχύσει την ομάδα!

*Θα σφυρίξει ο Τάσης (Καραλής, Κόλλιας) από την ΕΠΣ Ηπείρου. Η ΚΕΔ της… εξυγίανσης τους φέρνει απ’ όσο το δυνατόν μακρύτερα, ώστε να μη γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και είναι όσο το δυνατόν… αντικειμενικοί! Μόνο που αυτό φαίνεται μόνον στο γήπεδο. Πάντως, ο Τάσης προχτές σφύριξε στον τελικό της Σουπερλίγκα Κ17, Ολυμπιακός-ΠΑΟ, που κρίθηκε στα πέναλτι.

 

Ελλαδιστάν

Εδώ είναι… Ελλαδιστάν. Έτσι, η ΕΠΟ της… εξυγίανσης δεν άλλαξε την ημέρα του αγώνα, Αστέρα-Ηροδότου, παρά την έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας. Αναγκάζει τους φιλάθλους να γίνουν διχασμένες προσωπικότητες. Να μην ξέρουν πού θα πάνε! Στον Κόροιβο ή στον Αστέρα. Τους αξίζουν έπαινοι!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους τη Δευτέρα η Νίκη και η Δόξα στον πρώτο τελικό ανάδειξης πρωταθλητή. Κρισιμότατο το παιχνιδάκι στο Τραγανό. Θυμίζουμε πως στην κανονική περίοδο η Νίκη είχε επιβληθεί 2-0.

*Ώρα να «καθαρίσουν» λογαριασμούς οι Καβασιλαίοι με τους Πηνειώτες. Από τους δύο ο ένας θα αποχαιρετήσει την Α΄ τοπική.

 

Ξεχώρισαν

Νομίζω πως τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι-οφ Β΄ τοπικής, ξεχώρισαν οι τρεις της ανόδου. Ουδείς μετά Χριστόν προφήτης, αλλά Γεράκι, Βρίνα Χειμαδιό ανεβαίνουν, μετά και τα προχτεσινά αποτελέσματα.

*Στο Καλλίκωμο ο Κεραυνός Βρίνας κατανίκησε τον Άφοβο (4-1). Τα γκολ Μαστορόπουλος (2), Μπριασούλης (πεν.), Κηπουρός-Τζούβαλης. Πάντως ο ρέφερι έχει πρόβλημα με το πέναλτι και καλόν είναι να κάνει αυτοκριτική!

 

Μανία

Άλλαξαν πάλι την ώρα έναρξης των αγώνων εκεί στην ΕΠΣΗ. Πριν καλά καλά βγει ο Μάης, από 5.30 την πήγαν στις 6μ.μ..Μήπως τους πληροφόρησε η Χριστίνα Σούζη, πως έρχεται από Δευτέρα καύσωνας; Τι είδους μανία είναι αυτή!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΕΔ έχει έτοιμους τους πίνακες αξιολόγησης των διαιτητών για τη νέα περίοδο. Οι πληροφορίες λένε πως θα ανακοινωθούν πριν το τέλος του Μάη και δεν θα περιμένουν τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ που πήγε για τις 29 Ιουνίου. Φυσικά και θα κυριαρχεί η φιλοσοφία της… εξυγίανσης, που θαυμάσαμε φέτος. Θα υπάρχουν πάλι παιδιά και αποπαίδια. Για να δούμε ποια θα είναι η μοίρα των Ηλείων διαιτητών.

*Τις παρατηρησίες στην Α1 τις μοιράζονται οι Κυριακάκης-Καραγιάννης. Δεν επιτρέπεται άλλοι παρατηρητές να πάνε σε αυτά τα παιχνίδια. Εμείς όμως θα λέγαμε να όριζε η Επιτροπή Κουλούρη και κάποιον… παρακατιανό και το δίδυμο να πήγαινε υπερπαρατηρητής. Να δουν πώς κρίνουν οι… παρακατιανοί.

*Βολεύτηκε την περασμένη Δευτέρα ο Μάνθος. Την πήρε την παρατηρησία στη Σπάρτη. Ο Αχαιός και νυν Ηλείος παρατηρητής τους πέρασε όλους τους άλλους σε παρατηρησίες, γιατί ως φαίνεται έχει μπάρμπα στην… Κορώνη!

*Βολεύτηκε όμως και ο Ρουμπάνης προχτές Τετάρτη στη Ζάκυνθο (Κύπελλο), στον αγώνα Τσιλιβή-Παναρκαδικός. Αυτός όμως είναι αδικημένος!

*Ο καλός βοηθός Γιάννης Καραλής πήρε ακόμη έναν ορισμό στον κυριακάτικο αγώνα Παναχαϊκή-Σπάρτη για τη Β΄ Εθνική.

*Ενώ, λόγω θέρους, όλοι πάνε διακοπές, η Επιτροπή κάνει νέα σχολή διαιτησίας. Τώρα στ’ απότρυγα!

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot