FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πάντα σε απόσταση αναπνοής

Ημερομηνία: 21-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο κατόπι έχει πάρει το Βλαχιώτη ο Αστέρας. Τον κυνηγάει τόσες αγωνιστικές κι αυτό δεν είναι εύκολο. Προχτές οι «βυσσινί» μπήκαν στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι οι πρωτοπόροι είχαν νικήσει. Αυτό τους πρόσθεσε άγχος που έπρεπε να ξεπεράσουν. Το έκαναν πολύ γρήγορα με το Μπουντόπουλο και στο ημίωρο «καθάρισαν» το παιχνίδι. Μετά κατέβασαν στροφές και σκέφτηκαν τον επόμενο αντίπαλο.

*Δεν υπήρχαν υστερήσαντες από  τους παίκτες. Υπάρχουν ιδιαίτερα καλοί, όπως ο Γιώργος Μπουντόπουλος που ανεβαίνει σταθερά, ο φιλότιμος «εργάτης» Ενγκουέμ και ο πρώτος γκολεαδόρ του πρωταθλήματος Λόρι Κέρι κι ας έχασε το πέναλτι!

*Το έβγαλε το παιχνιδάκι ο Λιάρος (Λακωνίας). Ήταν εύκολο γι’ αυτόν αν και είναι φετινός στον πίνακα Γ΄ Εθνικής και ήδη έχει σφυρίξει 6 φορές.

*Λίγος κοσμάκης στην κερκίδα. Παρά τη λιακάδα μαζεύτηκαν μόνο 150 νοματαίοι. Δεν πιστεύω πως έφταιγε μόνον το Σάββατο, παραμονή αποκριάς. Ο κόσμος το θεώρησε παιχνιδάκι.

 

Πολύ κοντά στη σωτηρία

Ωραία, μεγάλη εμφάνιση, έκανε η Μπάρτσα στη γειτονική Νέα Μανολάδα και συνέτριψε 4-0 τον Παλληξουριακό. Έτσι, τώρα η μέρα της τελικής σωτηρίας είναι πολύ κοντά. Θα χρειαστεί λίγος αγώνας ακόμη. Κυριάρχησε ο Παμβουπρασιακός, άνοιξε το σκορ νωρίς (στο 22΄ με σκόρερ τον «Κόκο») και το καθάρισε στο 70΄, διώχνοντας όλο το άγχος και φτάνοντας σε καρέ τερμάτων. Αυτή ήταν θριαμβευτική ρεβάνς της ήττας του α΄ γύρου.

*Οι Ντόμας, Ανδριέλος, Γιώργος Πολίτης, Κωνσταντινίδης και ο Ανδρέας Γούρμος (απασχολεί παίκτες) οι πρωτοκορυφαίοι.

*Το έβγαλε καλά το παιχνιδάκι ο Κόλλιας (Αργολίδας). Ήταν εύκολο γι’ αυτόν. Εδώ έχει βγάλει το τοπικό ντέρμπι, Παναργειακός-Ερμιονίδα, δεν θα έβγαζε αυτό;

*Ο πιστός λαός της Βάρδας βρέθηκε στο γήπεδο και ενίσχυσε την ομάδα του. Σε σχέση με άλλα παιχνίδια οι 150 ήταν αρκετοί.

 

Η εξιλέωση που δεν ήρθε ποτέ

Η εξιλέωση για την  οποία γράφαμε την περασμένη Παρασκευή για τον Πανηλειακό, δεν ήρθε στην Τρίπολη. Τουλάχιστον για όσους είδαν τον αγώνα, ανάμεσα στους οποίους κι εμείς, υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχουν τρανταχτές απουσίες. Απόντες οι Γκοτσούλιας, Μπουρνέλης. Απών ο σκόρερ της ομάδας Κρεββατάς. Απών την ύστατη στιγμή και ο Μπουρλάκης.

*Μέσα οι Δαβουρλής, Βουργουντζής, Χατζηστάμου. Κορυφή ο Σωτηρόπουλος. Αυτοί απέναντι στον ενισχυμένο κατά το β΄ γύρο Παναρκαδικό.

*Το δοκάρι του Χατζηστάμου στο 3΄ (μόλις), το άλλο δοκάρι του Σωτηρόπουλου στο 88΄. Τα τέσσερα φάουλ κοντά στη γραμμή (42΄, 67΄, 70΄, 88΄) που πέρασαν ανεκμετάλλευτα ήταν ευκαιρίες, ενώ και οι τελικές ήταν περισσότερες για τους «ερυθρόλευκους» (7 με 6). Παρόλα αυτά δεν πήραν τίποτε. Ήταν φουλ κι άτυχοι, αφού στην πρώτη επίσκεψη του Παναρκαδικού «έφαγαν γκολ» από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, ενώ το δεύτερο γκολ ήταν τυχερό από μια στραβοκλωτσιά του Ομπόσου κι ενώ η άμυνα του Πανηλειακού έπαιξε… βόλεϊ.

*Δεν είχε προβλήματα η διαιτησία του Ρούσσου (Κορινθίας). Έδειξε κίτρινες στους Λεβέντη, Δαβουρλή. Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Κατελούζος, Γιαννακόπουλος, Θεοδωρακόπουλος, Κρεββατάς, Μπουρλάκης.

*Ούτε 150 θεατές στο παιχνίδι. Απ’ αυτούς 30 Πυργιώτες με τους οργανωμένους να δίνουν «παρών» και να χειροκροτούν στο τέλος τους παίκτες.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Εμβόλιμη αγωνιστική σήμερα με δύο μεγάλα παιχνίδια, που αφορούν την είσοδο στους «4» των πλέι-οφ.

*Μετά τα καρναβάλια Κρέστενας και Μακρισίων, οι ομάδες των κωμοπόλεων θα συναντηθούν σήμερα σε ένα μεγάλο και κρίσιμο παιχνίδι, ειδικά για τον Α.Ο. Ξενοφών, που είναι βαθμολογικά πίσω. Η ομάδα του Ντίνου είχε επικρατήσει 2-1 στα Μακρίσια στον α΄ γύρο.

*Ίδιας βαθμολογικής σημασίας και το παιχνίδι Ολυμπιακός Σαβαλίων-Ενιπέας (α΄ γύρος 2-2). Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση.

*Τελευταίο χαρτί για τη Δόξα. Να νικήσει στο Κουρτέσι και να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην τετράδα.

*Τη «σκίσανε» την Α.Ε. Πηνείας και τη στείλανε στην Α2. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως είναι μια παρηγοριά.

 

Μεγάλη η επιτυχία του Συνδέσμου

Από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις της εποχής ήταν η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ιστορικού Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηλείας (έτος ίδρυσης 1969). Το χαρακτηριστικό είναι ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνον μη εν ενεργεία διαιτητές και φυσικά όχι όλοι, αφού είναι κι εκείνοι που ακολουθούν το δόγμα Κουλούρη κι έχουν υπογράψει σχετικό μανιφέστο, να μην είναι μέλη του Συνδέσμου. Είναι όλοι εκείνοι, μηδενός εξαιρουμένου, που μετέφεραν τις επιμορφωτικές στο Ενωσιακό και ταλαιπωρούν κόσμο και κοσμάκη.

*Ευτυχώς όμως που υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και παραμένουν πιστοί στο Σύνδεσμο και τον διατηρούν ζωντανό. Έτσι, το Δ.Σ. με πρόεδρο το Σπύρο Βασιλείου αποφάσισε να κάνει την εκδήλωση και την εμπλούτισε με δύο εξαιρετικούς προσκεκλημένους όπως είναι ο παλιός διαιτητής και νυν πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, γιατρός ορθοπεδικός, Λεωνίδας Μαλιούφας. Αυτός είναι του κλίματος Γραμμένου.

*Η εκδήλωση είχε τρομερή επιτυχία και κάηκε το πελεκούδι, όταν ο Δημήτρης Κωσταριάς χόρεψε ζεϊμπέκικο «Το βουνό».

*Παρόντες οι «απροσκύνητοι» Γρηγόρης Ηλιόπουλος και Ανδρέας Δούφας!

*Καλή Σαρακοστή σε όλους τους φίλους της στήλης και όχι μόνον.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot