FOLLOW US: facebook twitter

Μικροί ζωγράφοι στην Τσεχία με άρωμα Ηλείας από τα τμήματα ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου και του Παλαιοχωρίου Γαστούνης

Ημερομηνία: 21-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Με… άρωμα Ηλείας, θα πάρουν μέρος σε διεθνή έκθεση ζωγραφικής στην Τσεχία οι μικροί ζωγράφοι από τα τμήματα ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής βιβλιοθήκης Αμαλιάδας του δήμου Ήλιδας και το τμήμα Παλαιοχωρίου Γαστουνής του δήμου Πηνειού, με τον δάσκαλό τους Κρίστο Χάσα.

Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια του 46ου διεθνούς παιδικού διαγωνισμού και έκθεσης στο Lidice της Τσεχίας, αφιερωμένος στη μνήμη των παιδιών που σκοτωθήκαν στο χωριό εκείνο από τους Γερμανούς το 1942. Στις εκθέσεις αυτές έχουν συμμετάσχει πάνω από 25.000 παιδιά από 80 χώρες του κόσμου από 4 έως 16 ετών.

Για φέτος το θέμα του διαγωνισμού αυτού είναι «Το νερό ως πηγή ζωής». Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τα υπουργεία πολιτισμού, παιδείας- νεότητας και αθλητισμού και εξωτερικών της Τσέχικης Δημοκρατίας μαζί με την Τσέχικη επιτροπή της UNESCO και όλους τους δήμους της χωράς. Από τα παιδιά των ομάδων των εικαστικών τμημάτων της Παπαχριστοπούλειου και του Παλαιοχωρίου,  θα παρουσιαστούν 12 έργα από 15 παιδιά ηλικίας 6 με 14 ετών με την τεχνική του ακρυλικού.

Τα θέματα επιλέχθηκαν ώστε να παρουσιαστούν οι ομορφιές του τόπου μας, όπως οι καταρράκτες της Νέδας, η παράλια της Κουρούτας και στο Αρκούδι, ο Φάρος της Κυλλήνης κ.α. Τα παιδιά με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του δασκάλου τους ζωγράφου Κρίστο Χάσα, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να εκπροσωπήσουν επάξια τον τόπο μας.

Οι συμμετέχοντες είναι:

1) ΜΕΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
2) ΚΑΛΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΑ
3) ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
4) ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
5) ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
6) ΚΑΡΥΔΗ ΤΖΕΝΗ
7) ΚΑΡΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
8) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
9) ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
10) ΠΑΤΣΑΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
11) ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ
12) ΖΙΑΚΑ ΜΑΡΙΑ
13) ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΙΩΑΝΝΑ
14) ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
15) ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος