FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό γήπεδο: «Μάχη» για τα πρωτεία στην Α2

Ημερομηνία: 18-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τελευταία στροφή της κανονικής περιόδου στο 12ο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας και το ενδιαφέρον υπάρχει μόνο για τις ομάδες της τετράδας και μάλιστα για τους δύο πρωτοπόρους, Αίαντα και Ολυμπιάδα. Αυτές οι δύο ομάδες «μάχονται» για να πάρουν το μεγάλο μπόνους ενόψει των πλέι-οφ.

*Θυμίζουμε το μπόνους με βάση την προκήρυξη. Ο πρώτος παίρνει 9 βαθμούς, ο δεύτερος 5 και τρίτος και τέταρτος… ψιχία,  1 και μηδέν αντίστοιχα. Άρα η πρώτη θέση παίρνει τη μερίδα του… λέοντος, ενώ και ο δεύτερος δεν υστερεί. Μάχονται λοιπόν σήμερα εκτός έδρας τόσο ο Αίας στη Σπιάντζα με Πέλοπα, όσο και η Ολυμπιάδα στο Σκουροχώρι. Η ομάδα της Μαγούλας θα κατακτήσει τη νίκη, αφού παίζει στο γήπεδό της με τον ουραγό Μυρσιναϊκό που επιστρέφει στη Β΄ Κατηγορία, παρέα με τον Πηνειακό.

*Πρώτος σκόρερ στην Α2 ο Στροφύλλας (Μαγούλα) με 19 γκολ και ακολουθεί ο Δημ. Παναγιωτόπουλος (Αίας) με 18 και έπεται ο Βαρβαρέσος (Δάφνη) με 16.

 

Τον πρώτο λόγο Βρίνα, Γεράκι

Ξεκινάει το σύστημα πλέι-οφ της Β΄ τοπικής και έξι ομάδες ρίχνονται στη μάχη για την άνοδο στην Α2. Ο Κεραυνός Βρίνας από τον πρώτο όμιλο και ο Εθνικός Γερακίου από το δεύτερο παίρνουν το μεγάλο μπόνους (7 βαθμοί) και ξεκινούν από σήμερα τη μάχη για την άνοδο. Η ομάδα της Βρίνας με προπονητή-παίκτη τον Μπριασούλη, θα δώσει τη μάχη της ανόδου. Στον α΄ όμιλο νίκησε 15 φορές, έφερε 4 ισοπαλίες κι έχασε 3 φορές. Ανέδειξε την πρώτη επίθεση, ενώ και ο πρώτος σκόρερ του ομίλου, ο Κηπουρός ανήκει στην ομάδα. Πέτυχε 26 γκολ και είναι παίκτης ανώτερης κατηγορίας. Η ομάδα πήγε εξαιρετικά στο β΄ γύρο, όταν ενισχύθηκε με τον Κιάμο.

*Ο Εθνικός Γερακίου βγήκε πρώτος στο β΄ όμιλο με 46 βαθμούς από 14 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Είχε σταθερά καλή πορεία και πρώτο σκόρερ το Μαρκόπουλο με 16 γκολ. Είναι ποδοσφαιρομάνα κι έχει βγάλει καλούς παίκτες. Πέρυσι την ύστατη στιγμή δεν μπήκε στα πλέι-οφ. Φέτος τα κατάφερε κι έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο, αφού ξεκινάει με επτά βαθμούς μπόνους. Διακρίνεται κυρίως για την καλή του επίθεση.

 

Ο δεύτερος λόγος

Ο ιστορικός Κεραυνός Χειμαδιού ήταν ομάδα Α΄ Κατηγορίας, αλλά προτίμησε να κατεβεί στη Β΄ τερματίζοντας δεύτερος, ενώ παίρνει το μπόνους των τριών βαθμών, με ένα πόντο διαφορά από τον τρίτο ΠΑΟ Κακοβάτου. Έχει προχωρήσει σε μερική ανανέωση, ενώ ο νεαρός Μπάλλας βγήκε δεύτερος σκόρερ με 22 γκολ και είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Έχει το δεύτερο λόγο για την άνοδο.

*Γειτονικός  με το Χειμαδιό είναι ο Άφοβος Βροχίτσας που φέτος έκανε μεγάλη προσπάθεια και με τον Πάνο Κοτσιλίμπα πρόεδρο επιθυμεί την άνοδο. Πήρε και αυτός το μπόνους των τριών βαθμών με καταπληκτική πορεία στο δεύτερο γύρο. Σημείωσε 12 νίκες, 7 ισοπαλίες κι έχασε μόνο 3 φορές. Είχε την καλύτερη άμυνα του ομίλου με παθητικό 23 γκολ. Ανέδειξε το δεύτερο σκόρερ του ομίλου, Τζούβαλη, με 19 γκολ. Προπονητής του ο Χρήστος Αγγελόπουλος.

 

ΠΑΟΚ και Ίφιτος θα παλέψουν

Ο ΠΑΟ Κακοβάτου και ο Ίφιτος Καλυβίων, που έγινε πασίγνωστος με τα γεγονότα της διακοπής του αγώνα με τον Αετό Κέντρου, είναι τρίτοι. Ο ιστορικός ΠΑΟΚ με βραχεία κεφαλή, ένα βαθμό λιγότερο από το Χειμαδιό, πήρε την τρίτη θέση. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα της Β΄ Κατηγορίας κι έχει προπονητή τον Τάση Λαμπρόπουλο. Πιστεύουμε πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

*Όσον αφορά τον Ίφιτο που έχει τον πρώτο σκόρερ του ομίλου, Καρασκούτη (20 γκολ) καλείται να αποδείξει πως ο ντόρος που έγινε, με την απόφαση της ΕΠΣ για τον διακοπέντα αγώνα ήταν τουλάχιστον υπερβολικός.

 

Πρωταθλητής και αήττητος!

Έληξε το πρωτάθλημα της Γ΄ τοπικής και ο Άρης Λάνθι είναι πρωταθλητής και αήττητος, μετά από 22 αγωνιστικές. Μεγάλο και σπουδαίο κατόρθωμα. Η ομάδα με προπονητή τον Τάση Τσαντίλη είχε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα! Έφερε 18 νίκες και μόνον 2 ισοπαλίες (με Αμαλιάδα 2008 και Άρη Δήμητρας)!

*Προχτές στο γηπ. Σμίλα κατά την τελευταία αγωνιστική, νίκησε και την τοπική ομάδα με 4-0 και το πρωτάθλημα για τον Άρη έληξε πανηγυρικά. Τα γκολ της τελευταίας νίκης πέτυχαν οι Χρύσανθος Δημητρόπουλος, Νικ. και Θοδ. Αδαμόπουλος και Γιάννης Καραγκούνης.

 

Χαρές και πανηγύρια

Στο τέλος του αγώνα είχαμε πανηγυρισμούς και απονομή μεταλλίων στους παίκτες από τον πρόεδρο της ΕΠΣ, Άρη Κουλούρη. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια. Τα μετάλλια είχαν προμηθευτεί οι ίδιοι οι παίκτες και προσκλήθηκε ο πρόεδρος να τα απομείνει κι εκείνος πήγε. Υποσχέθηκε δε να τους δώσει το κύπελλο το χειμώνα (!) κατά την κοπή της πίτας, προφανώς. Είναι κι αυτό μία από τις παραλείψεις της Διοργανώτριας. Δε μπορεί να καταλάβει ότι η χαρά του ποδοσφαιριστή είναι να πάρει το μετάλλιο και το κύπελλο στην ώρα του και μάλιστα στο γήπεδο!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος