FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Και του χρόνου Γ΄ Εθνική

Ημερομηνία: 24-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συμπληρώθηκαν οι 30 αγωνιστικές και το φετινό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής αποτελεί παρελθόν. Με την Παναχαϊκή να είναι πρωταθλήτρια με 13 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Χαλκίδα. Η Παναχαϊκή πέτυχε 20 νίκες (τις περισσότερες) είχε πρώτη επίθεση και πρώτη άμυνα. Άρα, σε όλα πρώτη, έχοντας και τον πρώτο σκόρερ στις τάξεις της, τον Ελευθεριάδη με 14 γκολ, έναντι 13 γκολ του Βεζυρτζόγλου (Χαλκίδα).

*Έπεσε η Δόξα Μεγαλόπολης στον πόντο από την ομάδα της Κορινθίας, το Ζευγολατιό. Η ομάδα της Αρκαδίας διαλύθηκε στη Μυτιλήνη από τον Αιολικό που δεν τον λυπήθηκε και τη φιλοδώρησε με 5 γκολ. Την ίδια ώρα το Ζευγολατιό φρόντισε να πάρει (1-1) από την Αχαϊκή και να… ησυχάσει.

 

Ο Παμβουπρασιακός 3ος

Μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΒ η κατάκτηση της τρίτης θέσης μετά από φανταστική πορεία, με 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες. Η εμφάνιση της «Μπάρτσα» στο Άργος ήταν καταπληκτική και επιτεύχθηκε με απουσίες βασικών στελεχών. Όμως οι νεαροί παίκτες (Καπούταγλης, Περικλής Πολίτης, Σιδέρης, Πατάπης, Παλιάτσας, Καρούτης, Καλογερόπουλος, Κακαφώνης, Μητρόπουλος) έδειξαν την αξία τους. Πάνω απ’ όλους ο προπονητής, Ηλίας Φωτόπουλος, ο οποίος με τη σύνεση, την εργατικότητα και τις τεχνικές γνώσεις οδήγησε τη «Μπάρτσα» σε μια πρωτόγνωρη επιτυχία, όπως είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης.

*Η παρούσα εβδομάδα είναι η τελευταία για τους παίκτες. Θα κάνουν δύο προπονήσεις, θα απολαύσουν ένα μπάρμπεκιου, θα χαιρετήσουν και θα πάνε για μπάνια.

 

Βγαίνουν οι πρωταθλητές

Στο μεταξύ ο ένας μετά τον άλλον αναδεικνύονται οι πρωταθλητές των ΕΠΣ, οι οποίοι δικαιούνται να μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής των 109 ομάδων. Ήδη έχουν αναδειχτεί πρωταθλητές, το Ληξούρι, ο Πέλοψ Κιάτου, ο Ερμής Κιβερίου, ο Αστέρας Βλαχιώτη, το Λεωνίδιο, η Καλαμάτα. Εκκρεμούν οι πρωταθλητές Ηλείας και Ζακύνθου (εκκρεμεί η έφεση του Τσιλιβή στην ΕΠΟ).

 

Το μέλλον του Αστέρα

Η πετυχημένη φετινή πορεία του Αστέρα στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, με την παρουσία του Κώστα Νικολόπουλου στην προεδρία, αποτελεί φάρο για τη συνέχεια. Ήδη υπάρχει μια ανακοίνωση του πετυχημένου παράγοντα των «βυσσινί» προ καιρού, περί αποχώρησης. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι πλήγμα για την ομάδα της Αμαλιάδας. Ωστόσο κάποιες φήμες μιλάνε για συνεργασία με άλλον οικονομικά δυνατό παράγοντα του τόπου. Όλα αυτά αν αληθεύουν, τότε ο Αστέρας θα έχει και μέλλον.

 

Διαμαντόπουλος, Κάρδαρης και Ρούνης

Ατύχησε η ομάδα Κ17 του Αστέρα Τρίπολης στο μεγάλο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Έχασε τον τίτλο στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ το σκορ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά και στην παράταση ήταν 1-1. Τρία παιδιά από την Ηλεία είναι στελέχη αυτής της ομάδας και αγωνίστηκαν. Οι Διαμαντόπουλος, Κάρδαρης, Ρούνης, όπως έχουμε σχολιάσει από προχτές. Ο πρώτος είχε αποκτηθεί φέτος από τον Πανηλειακό, ώστε να πάρει παιχνίδια και να εξελιχτεί.

 

Πετυχημένη η πορεία των γυναικών

Η γυναικεία ομάδα του Πανηλειακού έκλεισε τις υποχρεώσεις της για φέτος. Αφού απέκλεισε στο Κύπελλο τον ΟΦΗ και τη Γλυφάδα στον Πύργο, δεν είχε την ίδια τύχη με αντίπαλο το Φείδωνα Άργους την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο Κιβερίου. Έχασε 2-0 και αποκλείστηκε. Όταν όμως έχεις ρέφερι ένα Βεργέτη (Αρκαδίας) δεν μπορείς να έχεις καλύτερη τύχη. Το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Φείδωνα ήταν για γέλια, ενώ μετά το 1-0 η Καπαρέλη, κάπου στο 65΄ χτύπησε πέναλτι που απέκρουσε η Αργίτισσα γκολκίπερ Γιαννακούλη. Ακολούθησε μάχη για την ισοφάριση, αλλά δέχτηκε στο 80΄ δεύτερο γκολ από την Κιβεριώτισσα, Γεωργία Μαρίνη και ήλθε ο αποκλεισμός από τους «τέσσερις».

 

Τον Ιούλιο οι εκλογές ΕΠΟ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο πολύς Πειραιώτης, Γιώργος Βασιλειάδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του αποκάλυψε πως μέσα στον Ιούλιο κι εφόσον… ωριμάσουν οι συνθήκες θα γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ! Βλέπετε, πως οι εκλογές είναι σαν τα φρούτα. Μόλις ωριμάσουν… πέφτουν.

*Δεν ξέρουμε αν έχουν ενδιαφέρον αυτές οι εκλογές για τους εδώ παράγοντες. Ο χρόνος θα δείξει…

*Πάντως η παράταξη του Γραμμένου είχε συγκέντρωση στον όμορφο Βόλο το Σάββατο. Εκεί έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, ο οποίος στην επιστροφή ήταν παρατηρητής αγώνα στην Αμαλιάδα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου που λέει ο λαός!

*Στη συγκέντρωση ήταν 37 ΕΠΣ, προφανώς όλες της… εξυγίανσης (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ). Εντός του Ιουνίου θα γίνει και η τακτική Γ.Σ., όπου θα ψηφιστεί και το νέο καταστατικό, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΦΙΦΑ.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος