FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Καθ’ οδόν για τη Β΄ Εθνική

Ημερομηνία: 20-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Αφού οι «βυσσινί» διασκέδασαν με την κωμωδία της καταγγελίας του Βλαχιώτη, έμαθαν την κλήρωση του ειδικού πρωταθλήματος, μέσω του οποίου από τις τέσσερις ομάδες, οι δύο του χρόνου θα είναι στη Β΄ Εθνική.

*Θεωρούμε πως η κλήρωση ήταν καλή, αν μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο για τη θεά… τύχη! Πράγματι, κατά την ταπεινή μας γνώμη, αφού ο Αστέρας θα κάνει το μεγάλο ταξίδι στην Κρήτη, στη συνέχεια θα παίξει τρεις φορές στην Αμαλιάδα, οπότε, αν εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα θα έχει τύχη.

*Πριν ξεκινήσει το τουρνουά ο Αστέρας θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του, απέναντι στον Παναρκαδικό για το Κύπελλο, σε παιχνίδι που θα γίνει στην Αμαλιάδα την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Αποχαιρετιστήριο ματς-ρεβάνς

Η ομάδα γυναικών του Πανηλειακού, η οποία γνώρισε τρομερές επιτυχίες στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής, ούσα δεύτερη στην κατάταξη, την Κυριακή στις 4.30μ.μ. το απόγευμα δίνει το τελευταίο παιχνίδι για φέτος κόντρα στην ομάδα της Αγ. Παρασκευής, η οποία είναι πρώτη και στον α΄ γύρο είχε νικήσει 3-0 στην Αθήνα. Καλό είναι να κατέβουμε στο «Χ. Βιλαέτης» για ένα χειροκρότημα.

 

Κρίνονται πολλά στη Ν.Μανολάδα

Τελειώνει αύριο η κανονική περίοδος στην Α΄ τοπική, με ένα μεγάλο παιχνίδι στη Ν.Μανολάδα, όπου η λαοφιλής Δόξα θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία, ώστε να κρατήσει τη δεύτερη θέση και να προχωρήσει στα πλέι-οφ. Σε κάθε άλλη περίπτωση η Δόξα χάνει στις ισοβαθμίες.

*Αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, ο οποίος έχει κάνει λαμπρή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά αύριο θα δώσει το δυσκολότερο τεστ της περιόδου καθώς θέλει μόνο το τρίποντο, ώστε να πιάσει τους 63 βαθμούς.

*Στα στατιστικά η Δόξα έχει χάσει μία φορά στη Ν.Μανολάδα από την πρωτοπόρο Νίκη. Όμως έκτοτε βελτιώθηκε κι έχει στους τελευταίους οχτώ αγώνες σερί νίκες.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Πλην του αγώνα που προαναφέραμε, το ενδιαφέρον της έσχατης αγωνιστικής είναι μηδαμινό. Διπλό δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ο άσος θα πάει και θα έρθει. Ο Α.Ο. Μακρίσια θα πάρει τη νίκη, όπως και ο Ενιπέας. Η Νίκη ομοίως απέναντι στην Προοδευτική, ενώ δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι τα Καβάσιλα θα περάσουν από τα Λεχαινά, ώστε να αποφύγουν το μπαράζ με την Πηνεία.

 

Μέγας κερδισμένος ο Αίας!

Τέλος η κανονική περίοδος του 12ου πρωταθλήματος της Α2 και ο Αίας είναι ο μεγάλος κερδισμένος, αφού κατέκτησε την πρωτιά και παίρνει το μεγάλο μπόνους. Μεγάλη προσπάθεια από το Δ.Σ., τον προπονητή Θοδωρή Λούρμπα και τους παίκτες του ιστορικού Αίαντα. Μάλιστα, άνθρωποι του Αίαντα εξέφρασαν και παράπονα κατά της Επιτροπής Πρωταθλήματος για αργοπορία στη λήξη, γεγονός που έχει οικονομικές επιπτώσεις, λόγω παράτασης της περιόδου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Αίαντα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να αναδειχτεί απευθείας πρωταθλήτρια για ένα βαθμό!

*Κατά τα άλλα η σειρά ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη.

 

Ισοπαλία στη Βροχίτσα

Ξεκίνησαν τα παιχνιδάκια της  Β΄ Κατηγορίας μέσα από τα οποία θα βρεθούν οι ομάδες, οι οποίες του χρόνου θα επανδρώσουν την Α2 Κατηγορία. Παρακολουθήσαμε τον αγώνα Άφοβος-Κεραυνός Βρίνας στη Βροχίτσα. Οι ομάδες βγήκαν ισόπαλες (1-1). Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι με το Σάκη Κηπουρό και ισοφάρισε ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος. Καλά πήγε και ο ρέφερι Γκατζόπουλος, που όμως στην αρχή του αγώνα αγνόησε ένα χέρι στην περιοχή της Βρίνας!

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Όπως είχαμε γράψει, σχετικά με την απόφαση της Πειθαρχικής της ΕΠΣ Ηλείας, που συνέχισε τον αγώνα Β΄ Κατηγορίας Ίφιτος-Αετός, αντί να στείλει τους φταίχτες στο εδώλιο, το διαιτητικό τρίο, που δεν έφταιγε σε τίποτε, πήγε εκείνο στον… κατή. Είχαμε σχολιάσει να μην ανησυχούν τα τρία παιδιά. Μια αγωνιστική θα μένανε έξω και θα επανέρχονταν δριμύτεροι. Οι δύο επανήλθαν μετά βαΐων, ο ρέφερι όμως, άγνωστο γιατί, δεν επανήλθε. Πάντως, πήρανε, ως λένε οι πληροφορίες μας, επίπληξη. Μάλιστα, εκτός του Χρ. Κούλη, οι άλλοι δύο (όντες βοηθοί) που δεν είχαν καμία ευθύνη, στην Επιτροπή κράτησαν παθητική στάση: «Σφάξε με αγά μου για ν’ αγιάσω!».

*Σε διαρκές κώλυμα βρίσκεται ο Γιώργος Καραβίδας. Προφανώς κρεμάει τη σφυρίχτρα του.

*Είδαμε το διαιτητή Ρηγόπουλο στον αγώνα Θύελλα-Δόξα. Ήταν αρκετά καλός. Έχει προσόντα. Θέλει προσοχή, καθοδήγηση και παιχνίδια, αφού έχει μόνον τρία στην Α1 και κανένα στην Α2.

 

Συλλυπητήρια

Μέσα στην αναστάσιμη χαρά έφυγε ο Γιώργος Σαραντόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΗ επί προεδρίας Άγγελου Αναστασόπουλου.

*Ακόμη, δίνουμε τα συλλυπητήριά μας στους διαιτητές Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Λιάγκουρα, οι οποίοι έχασαν τον πατέρα τους πρόσφατα.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος