FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Γερή κόντρα στο «Αλεξάνδρειο»

Ημερομηνία: 26-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος στο πρωτάθλημα μπάσκετ κι ο Κόροιβος πάει στη Θεσσαλονίκη, όχι για να μετάσχει σε συλλαλητήριο, αλλά για να δώσει μάχη μέχρι τελικής πτώσης με τον Άρη. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου δε βρίσκεται και στην καλύτερη ώρα της. Έχει αγωνιστικά προβλήματα, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να τα ξεπεράσει και να παίξει μπάσκετ.

*Πνιγμένος στα χίλια-μύρια προβλήματά του ο Άρης, έχασε την Τετάρτη από τη Μπεσίκτας στην παράταση (65-72). Είναι γνωστό σ’ όλη τη μπασκετική Ελλάδα, πως οι «κιτρινόμαυροι» ταλανίζονται από διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο καλύτερος ξένος του, ο Γκάρι Μπελ, μπορεί και να μην παίξει την Κυριακή, αν δεν… πληρωθεί!

*Στο κρίσιμο αυτό για τους «μπλε» παιχνίδι, θα σφυρίξουν οι Δεσλής, Ζαχαρής (από το Βόλο) κι ο Παγώνης από τη Λάρισα.

*Η προϊστορία στη Θεσσαλονίκη: Πέρυσι 100-79, πρόπερσι 98-59, αντιπρόπερσι 80-59, λίαν δυσμενής. Στον α΄ γύρο στην Ήλιδα 71-55.

 

Η πρόκριση των «βυσσινί»

Ο Αστέρας ήταν φαβορί στη μάχη Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων και το απέδειξε, νικώντας έστω και με 1-0. Ο Σούλης Παπαδόπουλος έκανε σωστή διαχείριση των παικτών του. Σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής χρησιμοποίησε πέντε παίκτες, ενώ οι υπόλοιποι ήταν παίκτες που δεν είχαν παίξει ή είχαν μπει ως αναπληρωματικοί. Γκολκίπερ ο νεαρός Βλάχος.

 

Πέρασε ο Ενιπέας

Είχαμε χαρακτηρίσει φαβορί την ομάδα του Νίκου Γκρίλλα στη μάχη με το Χάβαρι. Το κατόρθωσε έστω και στην παράταση δια ποδός Γιώργου Τσαντίλη. Το ωραίο είναι πως οι δύο ομάδες θα παίξουν πάλι την Κυριακή και το παιχνίδι τους θα έχει μπόλικο ενδιαφέρον.

*Η ομάδα του μεγάλου χορηγού «Λαμπαδάριου», στα προημιτελικά θα παίξει πάλι εκτός έδρας, με Ολυμπιακό Ζαχάρως και με λίγη τύχη μπορεί να περάσει στους «4».

 

Βολεύτηκαν

Αποφεύχθηκε προς το παρόν σύγκρουση Αστέρα-ΠΑΟΒ. Οι «βυσσινί» βολεύτηκαν με αντίπαλο Α2 Κατηγορίας (τον Κένταυρο) έστω και στη Μαγούλα και λογικά περνούν στα ημιτελικά.

 

Εύκολη πρόκριση του ΠΑΟ Βάρδας

Με το όμορφο γκολ του Ραφαήλ Σιδέρη από κόρνερ του Περικλή Πολίτη, ο Παμβουπρασιακός πήρε την πρόκριση στους «8». Απέκλεισε τον Πανηλειακό στο «Μαρακανά» μπροστά σε λίγους φιλάθλους. Θαυμάστηκε κάτω από τα δοκάρια της «Μπάρτσα» ο 18χρονος γκολκίπερ Λαδάς, που ειδικά στο τελευταίο τέταρτο, όταν πίεσε ο Πανηλειακός, ήταν πολύ σταθερός. Η νίκη-πρόκριση της «Μπάρτσα» ήταν μια σπουδαία επιτυχία για τους παίκτες της, που έδειξαν μαχητικότητα και αγωνιστικότητα κι έδωσαν υπόσχεση για το μέλλον.

 

Γκρίνιες στην εξέδρα

Τα νοκ-άουτ παιχνίδια του Κυπέλλου δεν είναι παίξε-γέλασε. Νοκ-άουτ σημαίνει μία κι έξω. Έτσι, η επιλογή της 11άδας θέλει σύνεση και σκέψη, ώστε στο τέλος, στο ανάποδο αποτέλεσμα, να μην ακούς τις γκρίνιες της εξέδρας και τα λαϊκά δικαστήρια. Αυτό ισχύει απόλυτα για το προχτεσινό κυπελλικό παιχνίδι του Πανηλειακού, όπου το ροτέισον (κυκλική εναλλαγή) των παικτών προχώρησε πολύ.

*Πάντως από τους «ερυθρόλευκους» ο Κωστάκης Κατελούζος ήταν μαζί με το Δαβουρλή οι καλύτεροι. Ο Βροχιτσάνος δεξιός μπακ έχει κάνει μεγάλη πρόοδο.

 

Μπερδέματα στην Α2

Έχει μπερδευτεί το πράγμα στην Α2. Τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά, όπου ο Μυρσιναϊκός είναι πλέον ουραγός, με τον Πηνειακό λίγο πιο πάνω και με δύο παιχνίδια λιγότερα, αν και αυτό με τη Μαγούλα οψέποτε διεξαχθεί (στην κυριολεξία συνεχιστεί) το έχει χαμένο από χέρι (3-0 ως το 35΄). Υπάρχει σε εκκρεμότητα και το παιχνίδι Σκουροχώρι-Μαγούλα. Είναι μεγάλης σημασίας κι αυτό το παιχνίδι, αφού οι ομάδες έχουν στόχο την είσοδο στην τετράδα.

*Αξιοσημείωτο ότι η Ολυμπιάδα σκόνταψε για δεύτερη συνεχόμενη φορά και μάλιστα εντός έδρας από τον Πέλοπα Πύργου και ήδη την έπιασε στην πρώτη θέση ο Αίας. Και ο ανταγωνισμός καλά κρατεί.

*Στην ουρά είναι σε κίνδυνο αρκετές ομάδες, με δεδομένο ότι υποβιβάζονται τέσσερις συνολικά (οι δύο απευθείας).

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μπαίνουμε αισίως στη 19η αγωνιστική με καλά παιχνίδια και προέχουν το ντέρμπι της Νέας Μανολάδας για το οποίο θα σχολιάσουμε ειδικά. Υπάρχουν ακλόνητα ντέρμπι, όπως ο άσος στα Σαβάλια, στο Επιτάλιο και στο Λαντζόι. Από κει και πέρα τόσο ο Ξενοφών στο Κουρτέσι, όσο και η Προοδευτική στο Καραλέτσι θα κυνηγήσουν το διπλό. Όσον αφορά τα Μακρίσια παίρνουν τους βαθμούς άκοπα κι ετοιμάζονται για το Τραγανό. Όσο για το παιδικό κι εκεί είναι πανέτοιμοι περιμένοντας η ΕΠΣ να τους ορίσει το πρώτο παιχνίδι.

 

Ντέρμπι στη Ν.Μανολάδα

Η σαββατιάτικη μονομαχία ανάμεσα στη Δόξα και στη Νίκη κλέβει την παράσταση στην Α΄ τοπική. Είναι η ρεβάνς του 2-0 του α΄ γύρου, με το οποίο σκορ νίκησε η ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου. Οι ομάδες έχουν προϊστορία. Έχουν και προηγούμενα από το παιχνίδι του Κυπέλλου πρόσφατα που κέρδισε η ομάδα του Τραγανού πάλι με 2-0, αλλά η Δόξα είχε παράπονα από τη διαιτησία του Κούλη, γι’ αυτό κατέβασε και διαμαρτυρία άλλωστε. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι οι ομάδες είχαν βγει ισόπαλες 0-0 στο «Β. Μουρκιώτης».

*Άντε, αδέρφια, καλό Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκινάει το Τριώδιο με άρωμα απόκρεω.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος