FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Βολίδα η Μπελιμπασάκη στα «Βιλαέτεια»

Ημερομηνία: 13-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τρομερή κούρσα, αν και χωρίς συναγωνισμό, έκανε η Μαρία Μπελιμπασάκη προχτές στον Πύργο. Έτρεξε μόνο 400μ. και σημείωσε χρόνο 51.84, αν και στη διάρκεια της κούρσας είχε άνεμο. Ο χρόνος της βελτιώνει το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο που ήταν 55.10 από το 2011, δηλαδή την εποχή που ήταν ακόμη κορασίδα. Έκτοτε ειδικεύεται στα 100 και 200μ., ενώ φέτος αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο 400άρι. Το Πανελλήνιο ρεκόρ είναι 50.56 και είναι πολύ πιθανό προσεχώς να το καταρρίψει.

*Η Μπελιμπασάκη «έκλεψε» την παράσταση στα «Βιλαέτεια» και ήρθε κατευθείαν από την Καλαμάτα, όπου δεν έτρεξε, γιατί είχε αντίθετο αέρα.

*Τυχεροί λοιπόν, όσοι την παρακολούθησαν και θαύμασαν την πρωταθλήτρια από την Κρήτη.

*Ο Ηλείος πρωταθλητής, Νίκος Καψής, που ανήκει πλέον στην ΑΕΚ ήρθε και πήρε μέρος στο άλμα εις μήκος, όπου σημείωσε επίδοση 7.27μ..

*Από τις καλές στιγμές των αγώνων και το τρέξιμο των παιδιών από τις Ακαδημίες των ηλειακών σωματείων, τα οποία υπό το πρόσταγμα του πρωταθλητή, Παναγιώτη Παυλόπουλου, δώσανε τον καλό τους εαυτό στους αγώνες.

*Παρούσα στο στάδιο και η μεγάλη γυμνάστρια, Μαρία Σωτηρακοπούλου, προπονήτρια του μοναδικού Περικλή Ιακωβάκη, η οποία συνεχίζει το στίβο στα Λεχαινά.

*Και να μην ξεχνάμε τη Μαργαρίτα Τσουκαλά, που επέστρεψε από αγώνες στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τον προπονητή της Σάκη Καίσαρη και πέταξε το ακόντιό της στα 47 μέτρα.

 

Ο Αστερής δεν… φιμώνεται

Ενίοτε βλέπω Γ. Αστερή στη μικρή οθόνη. Την προπερασμένη Δευτέρα για μια ακόμη φορά δε μπόρεσε να έχει προσκεκλημένο από την ΕΠΣΗ. Εκέκραξε, λοιπόν, ο Γιώργος, πως δεν φιμώνεται. Μετά παρουσίασε τον πρόεδρο της ΠΑΚ Ηλείας, Πέτρο Μπηλιώνη, που σχολίασε  τα λήξαντα πρωταθλήματα. Τόνισε, πως θα καταργήσει, αν πάρει την ΕΠΣ, τα πλέι-οφ και θα συνεργαστεί με το Σύνδεσμο Διαιτητών!

 

Στην ΕΠΟ η ΕΠΣ Ηρακλείου!

Μάθαμε, λοιπόν, από το Γιώργο Αστερή, πως η ΕΠΣ Ηρακλείου παρέστη στη συνεδρίαση της Πειθαρχικής ΕΠΟ, όπου δικαζόταν ο Αστέρας. Αντίθετα, η ΕΠΣ Ηλείας έλαμψε με την απουσία της! Οι συγκρίσεις δικές σας!

 

Ο Παπαχρήστος πάλι Πρόεδρος

Με ψήφους 39-27 ο Παπαχρήστος επανεξελέγη προχτές πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Υπήρξε μια λευκή ψήφος, δύο σωματεία δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία, ενώ αποκλείστηκαν 6 σωματεία για λάθη στα πληρεξούσια! Πλουραλισμός ε;

*Ο Παπαχρήστος ανήκει στο κίτρινο μπλοκ.

 

Αστέρας και Πανηλειακός στα τελικά

Ο Πανηλειακός κι ο Αστέρας είναι οι δύο ομάδες που θα παίξουν στους τελικούς των πρωταθλημάτων υποδομής (Παίδες-Προπαίδες). Οι «βυσσινί» στους Παίδες νίκησαν στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό Σαβαλίων (2-4 και 6-1) και οι «ερυθρόλευκοι» τον Ηλειακό Βαρθολομιού (5-0 και 7-0).

*Στους Προπαίδες ο Αστέρας δάμασε 2-0 την ομάδα της Αμαλιάδας 2008, ενώ στο άλλο παιχνίδι παραιτήθηκε η δεύτερη ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» εξάλλου ως Θύελλα Πύργου (είχαν δοθεί δανεικοί οι παίκτες του) νίκησαν 2-0 τον Ερμή Πύργου, ενώ δεν έγινε το δεύτερο παιχνίδι, λόγω αντικανονικού γηπέδου, αλλά επ’ αυτού θα αποφασίσει η Διοργανώτρια!

 

Η επιλαχούσα Μαγούλα

Η ομάδα της Μαγούλας, ο ιστορικός Κένταυρος, ήταν ο άτυχος του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας. Έφτασε στη βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε. Τερμάτισε 4ος στην κανονική περίοδο με διαφορά δύο πόντων πίσω από το τρίτο Σκουροχώρι, ενώ ήταν τέταρτος και στα πλέι-οφ.

Επί έτη ο Κένταυρος πρωταγωνιστούσε στην Α΄ τοπική. Πέρυσι υποβιβάστηκε μετά από αγώνα πλέι-άουτ. Φέτος αναγεννήθηκε από την τέφρα του. Πρωταγωνίστησε στην Α2. Έφτασε στη βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε! Έχασε στο αποφασιστικό παιχνίδι εντός έδρας από τον ανταγωνιστή του, Λευκό Αστέρα. Νωρίτερα ωστόσο είχε χάσει την άνοδο από διαιτητικές… συμπτώσεις. Για παράδειγμα η ήττα (0-1) στο Σκουροχώρι από κοροϊδίσιο πέναλτι.

*Ο σοβαρός τραυματισμός του Τάσου Μπιλάι, που ήρθε το Γενάρη από τον Ενιπέα, ήταν μια άλλη αιτία, καθώς αποδυναμώθηκε στα χαφ η ομάδα κι έχασε την ισχύ της. Εντούτοις ανέδειξε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Στροφύλλας 23 γκολ). Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά, καθώς έπεσε πάνω στον Κυπελλούχο Αστέρα.

*Είχε καλούς παίκτες, όπως οι Αβραμόπουλος, Κλάδης, Καρβουνιάρης, Καλαμαράς, Νανόπουλος. Πρόεδρος ήταν ο Δημ. Γρηγορόπουλος, προπονητής ξεκίνησε ο Παπαζώης, αλλά σύντομα τον αντικατέστησε ο Γιώργος Καριώρης.

*Βοήθησε πολύ ο καλός παράγοντας Κ. Κονδύλης. Κοντολογίς κι ως γενικότερο συμπέρασμα δεν ανέβηκε στις λεπτομέρειες, ενώ τον «έφαγε» το παρασκήνιο.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος