Ανοιχτό Γήπεδο: Απολογισμός ενός ιδιότυπου πρωταθλήματος
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Χαρακτηρίζουμε ιδιότυπο το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, γιατί μετείχαν μόνο δώδεκα ομάδες και οι αγωνιστικές ήταν 22, μέσα στο χρονικό διάστημα κάθε ομάδα έπρεπε να πετύχει τους στόχους της. Μάλιστα, ο Ηλίας Φωτόπουλος, μέχρι τη 13η αγωνιστική προπονητής του ΠΑΟ Βάρδας, το είχε χαρακτηρίσει ιδιάζον πρωτάθλημα και ως εκ τούτου δύσκολο, όπως αποδείχτηκε τελικά. Θα ξεκινήσουμε αυτό το μίνι απολογισμό από τις ομάδες που επέστρεψαν στα τοπικά τους πρωταθλήματα, μετά από μια φρικτή δοκιμασία.
Καλά, εσύ έφυγες νωρίς!
Ο πρωταθλητής Αρκαδίας, Α.Σ. Λεωνίδιο, ήταν η πιο αδύναμη ομάδα του 5ου Ομίλου. Δε νίκησε ούτε μια φορά. Απλώς έφερε τρεις ισοπαλίες κι έχασε 19 φορές. Τις ισοπαλίες έφερε μέσα στο άντρο του με Ληξούρι, Βραχνέικα, Καλαμάτα. Πέτυχε μόνον οχτώ γκολ και δέχτηκε 51. Επιστρέφει στα τοπικά της Αρκαδίας και θα την διαδεχτεί ο Πανθυρεατικός Άστρους. Πρώτος σκόρερ Λεωνιδίου οι Λάτσης, Π. Κύριος με 2 γκολ (μόνον). Προπονητής ως το τέλος ο Νενεκούμης.
Έκανε… ζημιές
Κανένας δεν έδινε τύχη στον εκπρόσωπο της ΕΠΣ Κεφαλληνίας και ο Παλληξουριακός, παρά τη σχετικά καλή πορεία του, επιβεβαίωσε τη θεωρία. Εντούτοις θεωρείται αξιοπρόσεκτη η γενική του πορεία, με 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 15 ήττες. Στο γηπ. «Αν.Αντωνίου» νίκησε: Λεωνίδιο, Παμβουπρασιακό (μάλιστα) και Τσικλητήρα, ενώ έφερε ισοπαλίες με Αχαϊκή, Πανηλειακό (βεβαίως), Καλαμάτα και Λεωνίδιο. Υποβιβάστηκε ενδόξως. Προπονητής του ως το τέλος ο Παπαδάτος. Θα πάρει τη θέση του μάλλον ο Α.Ο. Διλινάτα.
Δεν άντεξε η Πύλος
Η ομάδα της Πύλου, ο Ολυμπιονίκης Τσικλητήρας, δεν άντεξε στη σεζόν. Πέρυσι τα πράγματα ήταν εύκολα, γιατί «έπεφτε» ένας. Έτσι, ο Τσικλητήρας γλίτωσε ως 13ος στις 15 ομάδες. Φέτος με προπονητή και πάλι τον Κακαλέτρη, ξέμεινε στο δρόμο από οικονομικής άποψης. Έτσι, άλλαξε παίκτες, ενώ άλλοι αποτέλεσαν παρελθόν. Είχε κάποιες εκπληκτικές επιτυχίες, όπως οι δύο ισοπαλίες με Καλαμάτα, η νίκη στην Αχαγιά, η ισοπαλία στον Πύργο και το διπλό στην Τρίπολη. Όμως ο β΄ γύρος ήταν για την ομάδα «καρμανιόλα». Πήρε 13 πόντους στο πρώτο και μόνον 8 στο β΄. Έτσι όμως δεν πας πουθενά. Έμεινε στις 5 νίκες και στις 6 ισοπαλίες, ενώ έχασε 11 φορές. Η ήττα στην Πύλο από την Αχαϊκή ήταν η χαριστική βολή. Πρώτος σκόρερ ο Γιαννόπουλος με 4 γκολ. Θα τον διαδεχτεί μάλλον ο Πάμισος στη νέα σεζόν.
Άργησε να μπει στη μάχη
Η Ζάκυνθος άργησε να μπει στο πρωτάθλημα κι όταν μπήκε άρχισε τις γκέλες στο νησί. Ισοπαλία με Αχαϊκή, ήττα από Πανηλειακό, ήττα από Βάρδα, ισοπαλία με Καλαμάτα. Κι όταν έφτασε η ώρα της κρίσης άλλαξε προπονητή, αλλά δεν πέτυχε τίποτε, ούτε όταν πρόσθεσε παίκτες στο δυναμικό της. Αναγκάστηκε το Γενάρη να πάρει τον Καραμαλίκη για να λύσει το επιθετικό πρόβλημα, αλλά δεν έλυσε το αμυντικό. Έχασε από τον Παμβουπρασιακό στο νησί και είπε «τετέλεσται» επτά αγωνιστικές πριν το τέλος. Συνολικά, είχε 7 νίκες, 4 ισοπαλίες κι έχασε 11 φορές. Πρώτος σκόρερ ο Καραμαλίκης με 5 γκολ. Ξεκίνησε με προπονητή το Στεφανίδη και τελείωσε με το Νόλη. Το οικονομικό «αγκάθι».
Αχαϊκή: οριακός υποβιβασμός
Η ομάδα του πατριώτη μας προπονητή κ. Γαβριλόπουλου, υποβιβάστηκε οριακά και εντελώς άδοξα. Έπιασε τους 31 βαθμούς (υπολογίζεται νίκη με Βλαχιώτη) έναντι 33 του Διαγόρα και της Βάρδας. Υποβιβασμός την τελευταία αγωνιστική. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχασε από τον Παμβουπρασιακό, αλλά υποβιβάστηκε. Δεν έχασε ούτε από το Διαγόρα κι ενώ εκείνος σώθηκε, έπεσαν τα «καναρίνια». Είναι χαρακτηριστικό πως έφερε 7 νίκες, ίδιες ισοπαλίες και ίδιες ήττες! Δυνατή αμυντικά ομάδα που υστέρησε επιθετικά. Πέτυχε μόνον 17 τέρματα (πρώτος σκόρερ με 5 γκολ ο Καραγιάννης). Απώλεια η φυγή του Σαμπανέι το Γενάρη. Αντιμετώπισε και οικονομικό πρόβλημα.
Οι τελικοί των μικτών ομάδων
Ένα ιδιότυπο φάιναλ φορ έγινε την περασμένη διακαινήσιμο εβδομάδα μεταξύ των μικτών ομάδων, που είχαν πάρει την πρόκριση, μετά από τη φάση των νοκ-άουτ αγώνων που είχαν προηγηθεί. Ήταν οι τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων. Στην Πιερία έγιναν οι αγώνες της κατηγορίας Παίδων και στη Βάρη Αττικής οι αντίστοιχοι Νέων. Στους Παίδες μετέσχον οι μικτές Ξάνθης, Αχαΐας, Αθήνας και Δράμας. Πρωταθλήτρια η μικτή Ξάνθης, η οποία στον τελικό νίκησε τη Δράμα (3-1 στα πέναλτι, ο κανονικός αγώνας 1-1). Στην τρίτη θέση η Μικτή Αθήνας που νίκησε την Αχαΐα (2-1). Άτυχη η ομάδα της Αχαΐας, γιατί και στον αγώνα με τη Ξάνθη (1-1) έχασε 3-4 στα πέναλτι! Για να αντιληφθούμε την κατάσταση, αρκεί να αναφέρουμε πως η Αθήνα πανηγυρίζει την τρίτη θέση!
*Στους Νέους το πρωτάθλημα πήγε στη Μικτή Μακεδονίας, που νίκησε 1-0 τη μικτή Ηρακλείου. Η Αχαΐα στάθηκε κι εδώ άτυχη, αφού έχασε στο μικρό τελικό από τις Κυκλάδες στην παράταση με σκορ 4-2 (κανονικός αγώνας 2-2) και κόντρα διαιτησία, όπως είδαμε ζωντανά τηλεοπτικά. Τρίτη εδώ η ομάδα των Κυκλάδων που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά.
Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]