FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Απολαυστικός ο Καλαμπάκος στη NOVA

Ημερομηνία: 20-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

O κόουτς του Κοροίβου, Ντίνος Καλαμπάκος, πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας για το κατόρθωμα που έκανε φέτος, μίλησε στη γνωστή εκπομπή της NOVA για την Ευρωλίγκα, την Τρίτη το βράδυ, φιλοξενούμενος του Γιώργου Συρίγου και της Δώρα Παντέλη.

*Χειμαρρώδης ο Ντίνος μίλησε για τον Κόροιβο και την Αμαλιάδα, τους παίκτες του, τους συνεργάτες του και τη διοίκηση, αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

*Ο Παγκρατιώτης κόουτς έπαιξε μπάσκετ στο Παγκράτι από το 1979-1990 ακόμη και στην Α1. Για δύο χρόνια έπαιξε στον Παναθηναϊκό (1990-1992) ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε Σπόρτινγκ, Αμπελόκηπους.

*Ο 53χρονος κόουτς είχε και 11 συμμετοχές στην εθνική ομάδα, άρα πρόκειται για άνθρωπο του μπάσκετ, πλήρως καταρτισμένο. Να δούμε αν θα συνεχίσει στους «Μπλε» και την επόμενη χρονιά, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ίδιος.

*Όσον αφορά, αν ο Ντίνος αναδειχτεί κορυφαίος της Basket League, αυτό θα το μάθουμε τον Ιούνιο, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε πως πέρυσι κορυφαίος ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης του Άρη.

 

Πλήρως… άσχετοι

Αυτοί στην ΕΠΟ της εξυγίανσης είναι πλήρως άσχετοι. Από το Βρύζα ως τον τελευταίο υπάλληλο. Ενώ απομένουν πέντε ολόκληρες αγωνιστικές, βάλανε όλα τα παιχνίδια ν’ αρχίσουν την ίδια ώρα, δηλαδή στις 2.30 το καταμεσήμερο. Ευτυχώς που οι θερμοκρασίες είναι υποφερτές, αλλά τι να πει κανείς στους άσχετους. Έχουν μπει μέσα όλες οι ομάδες, βάλανε και ντάλα μεσημέρι τους αγώνες. Και ποια σχέση έχει ωρέ άσχετοι με υποβιβασμό το παιχνίδι ΠΑΟΒ-Θήβα;

*Γιατί ταλαιπωρείται τον κοσμάκη;

*Να ήταν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές, το βλέπαμε!

*Και εν τέλει κινδυνεύει, ρε άσχετοι, με 29 βαθμούς ο Παναργειακός και με 31 ο Αιολικός;

 

Τίμησαν τον «Αετό»

Οι Αλποχωρίτες τίμησαν για μια ακόμη χρονιά τον «αετό» τους, τον αλησμόνητο Χρήστο Δήμα. Τον παικταρά, με το άριστο ήθος και τη μεγάλη προσφορά στον Αετό, αλλά και στην αθλητικογραφία. Μην ξεχνάμε πως ο Χρήστος ήταν εκδότης της αθλητικής εφημερίδας, που είχε χτυπήσει κατάστηθα το κατεστημένο. Το ντόπιο κατεστημένο της Διοργανώτριας και όχι μόνο. Δυστυχώς έφυγε νωρίς, ενώ μπορούσε να προσφέρει ακόμα πολλά.

 

Προβάδισμα το Πελόπιο

Έκλεισε ο πρώτος γύρος του ειδικού πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας για την ανάδειξη των ομάδων που θα κερδίσουν την άνοδο στην Α2 Κατηγορία. Ο ιστορικός Πέλοπας Πελοπίου του Δημήτρη Μπατζάκα έκλεισε τον πρώτο γύρο με τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Έπιασε τους 17 βαθμούς και απέχει ήδη εννέα ολόκληρους βαθμούς από τον Απόλλωνα Ν.Φιγαλείας που είναι κάτω από τη γραμμή.

*Δεύτερος είναι ο Πηνειακός με δύο νίκες και μια ισοπαλία και τρίτη η ομάδα των Λεόντων Αμαλιάδας, η οποία με προπονητή το Θωμά Πατσαούρα κάνει εκπληκτική πορεία και είναι αήττητη, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες!

*Για τον Πηνειακό του Στράτου Καλογεράκου, έχουμε να πούμε πως παρότι πήρε την «προίκα» των επτά πόντων (ως πρώτος στον όμιλο του κάμπου) εντούτοις οι απουσίες βασικών παικτών του στοιχίζουν. Έτσι, έκανε την ήττα μέσα, από την ΑΕ Κανουλίων, ενώ έχασε και από τους Λέοντες τη Μ.Τετάρτη.

*Έκανε παρθενική νίκη ο Διγενής Χαριάς επί της ΑΕΚ Κανουλίων (2-1) τη Μ.Τετάρτη και απέδειξε πως… υπάρχει! Τώρα, ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας και η ΑΕ Κανουλίων του «Στρατηγού», έχουν από οχτώ βαθμούς.

*Ελπίζουν βάσιμα να… χωθούν στην προνομιούχο τριάδα τόσο ο Απόλλων Ν.Φιγαλείας, όσο και η ΑΕΚ, αφού στο β΄ γύρο έχουν τρεις αγώνες εντός και δύο εκτός.

 

Πίσω από τη… βιτρίνα

Γράφτηκαν πολλά για τον Κόροιβο, τον Καλαμπάκο, τη διοίκηση, τους παίκτες, τους φιλάθλους. Δεν γράφτηκε τίποτα γι’ αυτούς που είναι πίσω από τη… βιτρίνα και εννοούμε τους υπόλοιπους του τεχνικού τιμ. Αυτούς που εκάστοτε κάτι λένε στο αυτί του κόουτς. Είναι λοιπόν οι δύο βοηθοί του, ο Νίκος Παπανικολόπουλος, ο Αλέξανδρος Βελισσαράκος  και ο γυμναστής (από τον Πύργο) ο Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος, αναντικατάστατος εδώ και χρόνια. Και σε αυτούς ανήκει ένα μεγάλο μερίδιο της παραμονής. Για να είμαστε δίκαιοι.

 

Θερμά συλλυπητήρια

Ο θάνατος αγαπημένου προσώπου είναι πάντα αδυσώπητος. Ειδικά, αν ο θάνατος είναι αιφνίδιος. Είναι κάτι το οδυνηρό, το τραγικό, πέραν πάσης λογικής. Τέτοιος ήταν ο θάνατος του πεθερού του υπεύθυνου αθλητικής ύλης της «ΠΡΩΙΝΗΣ». Θερμά συλλυπητήρια στον Κώστα και τη σύζυγό του.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος