FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έχει μπροστά του… βουνό

Ημερομηνία: 03-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Χτύπησε καμπανάκι στον Κόροιβο ενόψει των τελευταίων στροφών του μαραθωνίου του ελληνικού πρωταθλήματος. Μεθαύριο Σάββατο επαναρχίζει η Basket League και οι «μπλε» φιλοξενούν στην Ήλιδα τον Παναθηναϊκό, που επέστρεψε άπρακτος και σαφώς απογοητευμένος από τη Μαδρίτη, με δύο ήττες στα… σημεία από τη Ρεάλ. Το παιχνίδι ξεκινάει στις 5μ.μ. με κοινή ώρα έναρξης όλων των αγώνων. Ο Κόροιβος έχοντας 7 νίκες-16 ήττες θα δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή του στα… σαλόνια. Την ίδια ώρα ο ανταγωνιστής Πανιώνιος θα παίξει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε κίνδυνο είναι και ο Φάρος-Λάρισα που θα παίξει εκτός με το Λαύριο.

*Η προϊστορία είναι δυσμενής για τον Κόροιβο, αφού ο ΠΑΟ δεν «παίζεται», εκτός κι αν γκρεμιστεί κάποιος… φούρνος! Θυμίζουμε τις τελευταίες τρεις επισκέψεις των «πρασίνων» στην Ήλιδα: 2014-2015 (59-72), 2015-2016 (57-75) και πέρυσι (55-76).

 

Να μη σβήσουν οι… Πυρσοί

Πάει καιρός που ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα στο «Χ.Βιλαέτης» για τον Πανηλειακό. Ένας μήνας ακριβώς από τότε. Η ομάδα του Πανηλειακού πέτυχε το στόχο της, εξασφαλίζοντας όχι απλώς την παραμονή στη Γ΄ Εθνική, αλλά κατακτώντας και την τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Έργο αυτό των «Πυρσών» οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο είχαν στα χέρια τους την ομάδα του Πύργου. Την περίοδο 2016-2017 την πήραν από το πουθενά, από το χάος και την έβγαλαν στο ποδόσφαιρο της Α΄ Ηλείας και φέτος στη Γ΄ Εθνική.

*Μεγάλη η προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων και τώρα ιδού μπροστά μας η νέα περίοδος. Δεν έχουμε ιδεί όμως ακόμη κάποια κίνηση. Υπάρχουν όμως διεργασίες, όπως διαδίδεται, όπως ακούγεται. Θα περιμένουμε. Οι «Πυρσοί» δεν πρέπει να σβήσουν. Στο επόμενο σημείωμά μας περιληπτικά η φετινή πορεία της ομάδας.

 

Αλησμόνητος ο Λάμπρου!

Γράψαμε αρκετά για το Χαλκιδαίο ρέφερι Λάμπρου, ο οποίος «καθάρισε» τον Αστέρα στη Ν. Αλικαρνασσό, με τις αποφάσεις του. Πέντε κίτρινες κάρτες στο α΄ μέρος δεν τις λες και λίγες, μάλιστα η πρώτη του Ρόβα δεν υπάρχει. Έπειτα τι πέναλτι ήταν αυτό. Το παιδί το έπαιξε πολύ αυστηρός και δεν θέλουμε να προχωρήσουμε παραπέρα. Να προσθέσουμε μόνον, αφού το ψάξαμε, πως είναι υποψήφιος ανόδου στη Σουπερλίγκα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Στο τσακ εκτός πλέι-οφ

Ο Α.Ο. Μακρισίων περσινός πρωταθλητής Α2 Κατηγορίας, μετέσχε φέτος στο πρωτάθλημα Α1. Τερμάτισε πέμπτος στην κατάταξη κι έχασε τα πλέι-οφ για ένα βαθμό! Μεγάλη η επιτυχία των νεοφώτιστων, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του χορηγού Γιάννη Βρέτταρου και όλο το Δ.Σ. (πρόεδρος ο Γ. Λεπέτσος). Μεγάλη κωμόπολη τα Μακρίσια με πολλούς φιλάθλους. Ανήκει και σε αυτούς μερίδιο της επιτυχίας. Αρχικά προπονητής συνέχισε από πέρυσι ο Άρης Ρουμελιώτης. Τον διαδέχτηκε από τη δωδέκατη αγωνιστική ο Ξενοφών Μοσχογιάννης, πολύπειρος και καταξιωμένος.

*Το συμβούλιο έκανε θυσίες και ενίσχυσε την ομάδα από το καλοκαίρι, αλλά και το Γενάρη. Πολύ καλή παρουσία όλων των παικτών. Επίθεση η πέμπτη καλύτερη (+59), αμυντική γραμμή η έκτη καλύτερη. Η ομάδα είχε καλύτερη πορεία στο β΄ γύρο (33), αλλά η ήττα από τη Δόξα στα Μακρίσια στοίχισε πολύ.

*Πρώτοι σκόρερς οι Μούτσος, Σταματελάτος με 15 γκολ έκαστος.

 

Δυναμική παρουσία

Στο τσακ έμεινε εκτός πλέι-οφ ο Ολυμπιακός Σαβαλίων. Του στοίχισε η ήττα την τελευταία αγωνιστική στη Ν.Μανολάδα αλλά και η απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τη Θύελλα στις αρχές του πρωταθλήματος! Τερμάτισε έκτος, μετά από λίαν καλή πορεία, με 18 νίκες και από 6 ισοπαλίες και ήττες. Η περσινή μικροπεριπέτεια με την ένατη θέση αποτέλεσε οδηγό για τη διοίκηση (πρόεδρος ο κ. Δημητρίου) ενώ συνέχισε ο πετυχημένος προπονητής Γιάννης Δούμας. Ήρθαν στην ομάδα ποιοτικοί παίκτες, άσχετα, αν αποχώρησε το Γενάρη ο Τσουκαλάς. Ο Λάμπης Μαρκόπουλος έδωσε ποιότητα. Πρώτος σκόρερ ο Καράμπελας με 10 γκολ, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Χοτζάι.

 

Πλησιάζει η 9 Μάη

Καθώς πλησιάζει η 9/5, ημέρα κατά την οποία θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο η αγωγή, που έχει κάνει η αντιπολίτευση της ΕΠΣΗ και δη, ο υποψήφιος στις εκλογές του Φλεβάρη 2017, Πέτρος Σταθόπουλος, κατά του κύρους τους, έρχονται στο νου κάποια γεγονότα που συνέβησαν εκείνο τον καιρό. Τα συνδυάζουμε με την προσφυγή που έχει κάνει η τωρινή αντιπολίτευση της ΕΠΣ Μεσσηνίας στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με την οποία ζητεί ακύρωση των εκλογών στη γειτονική Ένωση. Οι εκλογές αυτές κρίθηκαν με την κλήρωση τριών μελών που ισοβάθμησαν!

*Μόλις το Δ.Σ. της τότε ΕΠΣΗ προκήρυξε αιφνιδιαστικά τις εκλογές (όλοι περίμεναν το τέλος Απρίλη) τρία σωματεία, αφού ρώτησαν νομικό που ασχολείται με τα θέματα και τριγυρνάει στα γραφεία της ΕΠΟ, αντί να τους καθοδηγήσει σωστά τους είπε να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια! Η συνέχεια είναι γνωστή σε όσους ασχολούνται και όχι στους παραγοντίσκους που καιροφυλαχτούν, πότε θα έρθουν οι εκλογές, ώστε να εκδηλωθούν ποικιλοτρόπως.

*Έτσι ο τότε πρόεδρος και πάλιν πρόεδρος έδεσε πισθάγκωνα τα τρία σωματεία. Τα πέταξε εκτός πρωταθλήματος, απαγόρευσε μεταγραφές και ξαναπήρε τις εκλογές-οπερέτα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος