Ανοίγει τις πόρτες του το «Σχολαρχείον»
Σωματείο Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας- Καθορίστηκε το πρόγραμμα
Παλιοί και νέοι συνεργάτες που τους διακρίνει ένας ενθουσιασμός, μεράκι και διάθεση να συναντηθούν με συμπολίτες που αναζητούν νέες εμπειρίες και γνώσεις, συγκεντρώνονται σιγά- σιγά στους κόλπους της ομάδας ‘Σχολαρχείον΄ της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. Η συμμετοχή ενεργών πολιτών στις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης, ενισχύει το ρόλο της ως πνευματικού φορέα, έτσι ώστε λειτουργώντας ανταποδοτικά να επαναπροωθεί στην κοινωνία το εκπολιτιστικό της έργο.
Το κάλεσμα σε όσους αγαπούν τα Γράμματα, το διάβασμα, τις Τέχνες αλλά και την δημιουργική απασχόληση, είναι ανοιχτό. Ήδη καθορίστηκαν οι ημέρες και ώρες για τα πρώτα Εργαστήρια και οι τομείς δημιουργικής απασχόλησης, μέσω ομιλιών, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και συνεργασιών με γνώμονα την ποιότητα, την αισθητική και το σεβασμό στην πνευματική δημιουργικότητα. Φέτος όσοι θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της Ομάδας «Σχολαρχείον», θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ των Εργαστηρίων για γνωριμία με την γλώσσα και τον Πολιτισμό των «άλλων», της δράσης «Μαθαίνω μόνη», της Μουσικής και ειδικών θεματικών ενοτήτων.
Ο κατάλογος των εργαστηρίων δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ενδέχεται να προστεθούν νέες ενότητες. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά ως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου , ώρες 11.00-13.00 και 18.00 έως 20.00 στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση vivlamal@gmail.com. Τηλεφωνικά στο 26220-28979.
Το πρόγραμμα του «Σχολαρχείον» ως τώρα έχει ως εξής:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Γνωριμία με τη γλώσσα και τον Πολιτισμό των «άλλων»
Διδάσκουν: Ελένη Πέτα, Νικολέτα Τζώρτζη, Ευδοκία Παρασκευοπούλου, Δήμητρα Ανδρουτσοπούλου και Renate Lisenbreit.
Ομάδα προσωπικής Ανάπτυξης: Ελένη Ροϊδη- ψυχολόγος
ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΟΝΗ
Πλεκτό- Μέλπω Κουγιανού
Δημιουργικές πινελιές- Καλλιόπη Κοσμοπούλου
Καλλιτεχνικές Δημιουργίες – Νάταλι Καραδούκα
ΜΟΥΣΙΚΗ
Θεωρία της Μουσικής- Παντελής Πανδής
ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Τραγωδία – Ερμηνευτική παρουσίαση της Αντιγόνης του Σοφοκλή- Αντωνία Μπούρα
Θέματα Φιλοσοφίας της κλασικής και της νεωτερικής εποχής – Μάριος Δαρβίρας
«Περιήγηση στα λογοτεχνικά μονοπάτια» -Βασίλης Καθόλος
Αρχαιολογία- Ιστορία της Τέχνης- Μαρία Χαβαριώτη
Εμείς θυμόμαστε- Ζωντανή Βιβλιοθήκη – Πουλχερία Γεωργιοπούλου