FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα συμμετοχής στην 16η Camera Zizanio – Αιτήσεις ως τις 15 Οκτωβρίου

Ημερομηνία: 28-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

camerza-zizanio-kalesma

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς όλα τα σχολεία για συμμετοχή στην Camera Zizanio 2016

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας εστάλη προς όλα τα σχολεία της χώρας, προκειμένου να ενημερώσει το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων για την δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαγωνιστικό τμήμα της Camera Zizanio 2016 που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου στον Πύργο και σε άλλες πόλεις της Ηλείας, καθώς οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως τις 15 Οκτωβρίου.

camera-zizanio2

Ειδικότερα στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:
«Συμμετοχή σχολείων στη 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO» Από τις 3 ως τις 10 Δεκεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί στον Πύργο και άλλες πόλεις του Ν. Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας η 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ παράλληλα με το 19° Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας, προβάλλονται και διαγωνίζονται 50 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, από 30 περίπου χώρες από όλο τον κόσμο. Εκτός από τις προβολές, πραγματοποιούνται αφιερώματα και κινηματογραφικά εργαστήρια και πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων.

Στην CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ, προβάλλονται και διαγωνίζονται δημιουργίες (ταινίες μικρού μήκους έως 10 λεπτά) παιδιών και νέων από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών των παιδιών.
Όλες οι ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα ή από ελληνόπουλα της διασποράς συμμετέχουν στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα. Επιτροπή θα επιλέξει τις ελληνικές ταινίες που θα διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό- Διεθνές τμήμα της διοργάνωσης. Οι ταινίες χωρίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Α. δημιουργίες παιδιών ως 12 ετών, Β. από 13 ως 16 ετών και Γ. από 17 ως 20 ετών.

Όσα σχολεία ή μεμονωμένοι νέοι δημιουργοί επιθυμούν να συμμετάσχουν με ταινία τους στην CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ, μπορούν να ενημερωθούν για τους κανονισμούς που διέπουν το διαγωνισμό στο δικτυακό της τόπο http://camerazizanio.net/ και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας τηλεφωνικά στο 210-8664470, φαξ 210-8662344 και στο e-mail: neanikoplano@gmail.com, camerazizanio@gmail.com

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 15 Οκτωβρίου 2016. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν βεβαίωση συμμετοχής, δώρα βιβλία, μουσικές ελεύθερες δικαιωμάτων για τις ταινίες τους κλπ.

camera-zizanio-kavvoukidis

Πέρα από τα βραβεία της Camera Zizanio (τρία ανά κατηγορία και ξεχωριστό βραβείο κινουμένου σχεδίου) απονέμονται βραβεία με ένα ειδικό βάρος:

– Το βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα που απονέμεται από την Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.
– Το βραβείο του Συνηγόρου του Παιδιού – Το βραβείο “Νίκος Καβουκίδης”. Το βραβείο συνίσταται στην προσφορά όλου του αναγκαίου κινηματογραφικού εξοπλισμού (κάμερες, φώτα, ήχος κλπ) και της απαραίτητης βοήθειας για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους με επαγγελματικές προδιαγραφές.
– Το βραβείο της Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου που συνίσταται στην παροχή μιας υποτροφίας για σπουδές κινηματογράφου.
– Επιπλέον η Camera Zizanio φροντίζει για την αποστολή των ελληνικών ταινιών που διακρίνονται σε Φεστιβάλ άλλων χωρών δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να κερδίσουν μια πρόσκληση για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Η συμμετοχή των σχολείων είναι προαιρετική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος