FOLLOW US: facebook twitter

Αναπολώντας το χθες: Μέρες… αγάπης

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34601″ img_size=”full”][vc_column_text]Με αφορμή την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση και τον «εποικοδομητικό διάλογο» που αναπτύχθηκε εκ του γεγονότος, προτείνω να γυρίσουμε τα ρολόγια τρία χρόνια πίσω, για να ξαναδούμε τις σκηνές εκείνου του ανεπανάληπτου έργου που καταγράφει τις τελευταίες μέρες της κυβέρνησης Σαμαρά. Άλλωστε ο πρώην Πρωθυπουργός, θέλοντας να αναθερμάνει τις μνήμες μας δήλωσε ότι την κυβέρνησή του δεν την «ανέτρεψαν ξένοι» αλλά ένα σύνολο εγχώριων πολιτικών δυνάμεων –λέγε με ΣΥΡΙΖΑ- με η συνδρομή του Φώτη Κουβέλη.

Η τρέχουσα φιλολογία θέλει την κυβέρνηση εκείνης της εποχής να αναπαύεται στις δάφνες του success story και τη χώρα να βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από τα μνημόνια. Η αλήθεια βεβαίως είναι ελαφρώς διαφορετική. Η κυβέρνηση Σαμαρά, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, είχε εμπλακεί σε έναν οκτάμηνο κύκλο ατέρμονων συζητήσεων με τους δανειστές για την αξιολόγηση που δεν έκλεισε ποτέ. Παρά τα όσα ιστορούνται περί του γνωστού mail Χαρδούβελη για να περιγραφούν οι οικονομικές επιδόσεις της εποχής, το ακριβές είναι ότι το περίφημο mail επεστράφη ως «αγνώστου παραλήτπη» αφού στις Βρυξέλλες δεν μπήκαν καν στον κόπο να το ανοίξουν. Τέτοιο success…. Αλλά ας πάμε παρακάτω.

Όπως θυμούνται οι περισσότεροι τον Μάρτιο του 2015 έληγε η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και η κυβέρνηση –παρότι γνώριζε ότι δεν της βγαίνουν τα κουκιά- επιτάχυνε τις διαδικασίες και έφερε την προεδρική εκλογή τέσσερις μήνες νωρίτερα. Αδυνατώντας λοιπόν να εκλέξει Πρόεδρο, οδηγήθηκε στις κάλπες τον Ιανουάριο του 2015 με τα γνωστά αποτελέσματα.

Για να είμαστε δίκαιοι ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς λέει και μια αλήθεια. Πράγματι στο τέλος «της καλύτερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος» συνέβαλε ουσιαστικά ο Φώτης Κουβέλης που δεν δέχθηκε να οδηγήσει τους εννιά βουλευτές που διέθετε το κόμμα του στο μπλοκ της προεδρικής πλειοψηφίας αρνούμενος έτσι να συναινέσει στην παράταση της ζωής της κυβέρνησης Σαμαρά, για λόγους που ο ίδιος είχε περιγράψει από το Σεπτέμβριο του 2014 στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Για τους  ίδιους λόγους άλλωστε, είχε αρνηθεί την πρόταση να εκλεγεί ο ίδιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ούτε αιφνιδίασε, ούτε παραπλάνησε, ούτε είχε υπογράψει «κρυφό συμβόλαιο» με τον Τσίπρα, όπως επέμεναν τα παπαγαλάκια της εποχής. Μέρες… αγάπης, ας τα θυμόμαστε…

Υ.Σ.: Η Μαρία Κουβέλη, δικηγόρος με έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, λιτά αλλά σαφέστατα συνέστησε «ξύδι» σε όσους έχουν πρόβλημα με το νέο ρόλο του πατέρα της…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος