FOLLOW US: facebook twitter

Αναμονή για το πρώτο κουδούνι των προσφυγόπουλων

Ημερομηνία: 12-01-2017 | Συντάκτης:

mirsini-mathimata-prosfigopoula2

Με κάρτα η κάλυψη των προσωπικών αναγκών των προσφύγων της Μυρσίνης

Ούτε σήμερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο LM Village της Μυρσίνης. Μικρά διαδικαστικά θέματα ανέβαλαν το σημερινό «πρώτο κουδούνι». Όπως έχει γίνει γνωστό συνολικά 47 παιδιά θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου τις μεσημεριανές ώρες, ενώ 16 παιδιά θα πάνε στο νηπιαγωγείο που βρίσκεται εντός του χώρου φιλοξενίας.

Χθες έφτασαν όμως οι δύο δασκάλες που θα αναλάβουν τα μαθήματα και είχαν μια πρώτη γνωριμία με τα παιδιά. Η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται με λεωφορείο από και προς το σχολείο. Η ημέρα έναρξης των μαθημάτων δεν έχει προσδιοριστεί.

mirsini-mathimata-prosfigopoula

Εν το μεταξύ αλλάζει πλέον το σύστημα που εφαρμόζεται σχετικά με την τροφοδοσία των προσφύγων. Βάσει των όσων ισχύουν και σε άλλα κέντρα φιλοξενίας θα τους δοθεί ίσως σήμερα ή αύριο μια κάρτα η οποία θα περιλαμβάνει σε λογαριασμό συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να καλύπτουν τις προσωπικές τους ανάγκες, πέραν της διαμονής. Το έργο αυτό έχει αναλάβει η εθελοντική οργάνωση Samaritan’s Purse, που δραστηριοποιείται σε άλλα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης για το προσφυγικό.

Χθες το μεσημέρι, επικράτησε μικρή ένταση στην είσοδο του Κέντρου Φιλοξενίας με τέσσερις οικογένειες για το θέμα της κάρτας. Οι τέσσερις αυτές οικογένειες θέλουν να αποχωρήσουν από το κέντρο φιλοξενίας και να πάνε σε άλλη περιοχή. Για αυτό το λόγο απέκλεισαν την είσοδο του κέντρου για 45 λεπτά περίπου και στη συνέχεια εκτονώθηκε η ένταση με την παρέμβαση και εθελοντών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος