FOLLOW US: facebook twitter

Αλιεύοντας φύκια στο… διαδίκτυο

Ημερομηνία: 20-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ζοχαδιάζομαι μόνο με την ιδέα καθώς τα πιο έγκριτα ΜΜΕ αναφέρουν διαρκώς τον νεοπαγή όρο «κολοτούμπας» αποδίδοντας τη λέξη στους φέρελπις νέους πολιτικούς μας, που αλλάζουν θέσεις και αρχές ως υποκάμισα και μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι πάνε «καβάλα» στους ανέμους των καιρών.

Αναζητώντας όμως στους αχαρτογράφητους υφάλους του διαδικτύου τη ρίζα του όρου, αλίευσα ουκ ολίγα φύκια που προσπαθούν να πείσουν το πανελλήνιο ότι αντιστοιχούν σε μεταξωτές κορδέλες. Είπα λοιπόν να σας μεταφέρω μερικά «μεγαλουργήματα» που ανακάλυψα για να απολαύσετε και εσείς το γλωσσικό παιχνίδι που παίζεται γύρω μας. «Μην παρκάρετε εδώ. «Ανευθυνόμαστε» για τις ζημιές» γράφει ένα αδέξιο χέρι που με μια απλούστατη κίνηση «φτιάχνει» το μονολεκτικό αντίθετο του ευθύνομαι.

«Με χαλάει λίγο που «διαφανίζει» το παντελόνι» θαύμασα σε διαφημιστικό τηλεοπτικής εκπομπής. «Η πιο απλή πράξη που μπορούμε να κάνουμε εμείς σήμερα για να ενοχλήσουμε τον «γενοκτόνο» είναι να χρησιμοποιούμε τους όρους γενοκτονία, γενοκτονώ, γενοκτονημένος, διάβασα σ’ ένα εμφορούμενο από εθνική ανάταση κείμενο, αλλά και κάπου αλλού για το «λαμόγιο σύστημα που μας γενοκτονεί».

Τι να πω γι’ αυτά τα λίγα αλλά άκρως ενδιαφέροντα δείγματα νεολογισμού. Μάλλον εδώ είναι που ταιριάζει το «είμαστε εκτός ορίων φίλοι μου. Γίναμε ανορίωτοι!». Τα ρέστα μου…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος