FOLLOW US: facebook twitter

Δύσκολη η κατάσταση στον παραποτάμιο: Παραμένει κλειστός ο δρόμος

Ημερομηνία: 20-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πληθαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες τα φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων στη νότια Ηλεία. Το τελευταίο περιστατικό είναι ο αποκλεισμός του παραποτάμιου δρόμου στον Αλφειό. Η κατολίσθηση μεγάλων βράχων και όγκων χώματος με ότι άλλο παρέσυραν στο πέρασμά τους, δημιούργησαν σημαντικό πρόβλημα στην περιοχή. Δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός της οδικής σύνδεσης εντός του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τις περιοχές της Γορτυνίας, αλλά η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου οδικού άξονα που πολλάκις στο παρελθόν έχει παρουσιάσει ανάλογα φαινόμενα, με το τελευταίο να είναι το πιο σημαντικό από όσα έχουν συμβεί.

Τα συνεργεία του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Όμως φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο λόγω επικινδυνότητας. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Γιάννης Δάγκαρης, «… είναι μια πολύ σοβαρή κατολίσθηση. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τους δύο βράχους που κρέμονται πάνω από την κατολίσθηση. Είναι μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο αργά το μεσημέρι θα έχουμε απελευθερώσει το δρόμο από την κατολίσθηση και τα μπάζα. Χρειάστηκε η συνεργασία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της Πυροσβεστική, γιατί τα δίκτυα είναι κατεστραμμένα. Όλοι αυτοί οι φορείς συνεργάστηκαν μαζί μας για να μπορέσουμε με ομαλές συνθήκες να αποκαταστήσουμε αυτή τη σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί». Όπως εξήγησε ο κ. Δάγκαρης η κατολίσθηση προκλήθηκε από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, καθώς συσσωρεύτηκε νερό στην περιοχή.

«Όμως ο δρόμος αυτός έχει πάρα πολλά προβλήματα. Είναι ένας δρόμος που τη χειμερινή περίοδο είναι επισφαλής Για αυτό έχω την εντύπωση πως κάτι σοβαρό πρέπει να γίνει για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές στο μέλλον. Θα συνεργαστούμε με άλλους φορείς όπως η Περιφέρεια για να συμβάλουν να βοηθήσουν να υποστηρίξουμε το δρόμο στα επιλήψιμα σημεία για να μην έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Και πρέπει να είμαστε και ευτυχείς γιατί δεν είχαμε κανέναν δυστύχημα εκείνη συγκεκριμένη στιγμή δεν περνούσε κάποιος άνθρωπος. Τότε σίγουρα θα είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές» είπε ο αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Αλιφείρας, Βασίλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως «… είναι μεγάλη η ζημιά έχει έρθει όλος ο βράχος από πάνω. Χθες (σ.σ. προχθές) το μεσημέρι έγινε. Έχουμε κόψει το δρόμο, έχουμε παρέμβει με δύο μηχανήματα. Έχει κοπεί το ρεύμα και το τηλέφωνο, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο για να ανοίξει αυτό το τμήμα. Είναι δύο μεγάλοι βράχοι από πάνω και θέλει πολύ προσοχή. Είναι απότομο το βουνό και έτσι όπως ξεγυμνώθηκε από κάποια βροχή υπάρχει κίνδυνος να ξαναπέσει. Θέλει ένα «πατάρι» κανονικά αυτό. Αλλά από πάνω επειδή έχει λιοστάσια δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Λογικά πρέπει να παρέμβει η Περιφέρεια. Εμείς ως δήμος με τα δικά μας μέσα θα ανοίξουμε το δρόμο, αλλά από εκεί και πέρα είναι δύσκολο για εμάς για να εξασφαλιστεί ότι σίγουρα δεν θα έχουμε μεγάλη κατολίθηση» εξήγησε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε πως αυτός ο δρόμος εξυπηρετεί όχι μόνο τα χωριά της Αλιφείρας και της Ανδρίτσαινας αλλά και τα χωριά της Γορτυνίας. «Έχει μεγάλη κίνηση είναι σημαντικός. Φτιάχτηκε κάποια στιγμή από την Περιφέρεια αλλά δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της δεν τον έχει παραλάβει. Αυτό είναι λάθος. Αυτό που κάνουμε είναι πάνω από τις δυνατότητές μας. Αυτός ο δρόμος είναι Περιφερειακός. Πρέπει η Π.Ε. Ηλείας κάποια στιγμή να τον αναλάβει» σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος