FOLLOW US: facebook twitter

Αιμοδοτικός Σύλλογος Κατακόλου: Πήραν «20» στην αιμοδοσία

Ημερομηνία: 14-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η εικοστή αιμοδοσία του Αιμοδοτικού Συλλόγου Κατακόλου, πήρε άριστα… Χθες στο κοινοτικό κατάστημα του Κατακόλου, συγκεντρώθηκαν συνολικά 40 φιάλες αίματος, γεμίζοντας με χαμόγελα τα πρόσωπα τόσο των στελεχών του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου, όσο και του Συλλόγου.

Από νωρίς το πρωί η συμμετοχή ήταν αθρόα και περισσότερα από 40 άτομα συμμετείχαν στη διαδικασία. Πέρα από κάποιους που δεν μπόρεσαν για διάφορους ιατρικούς λόγους να μην προσφέρουν χθες το αίμα τους, επιτεύχθηκε ο στόχος των 40 φιαλών. Αριθμός αρκετά σημαντικός σε δύσκολους καιρούς και για την αιμοδοσία.

Όπως τόνισε η διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα «… ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του συλλόγου. Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και το αίμα είναι αυτό που πάντα βοηθά τρεις συνανθρώπους μας. Το ότι έχει περάσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε περισσότερο κόσμο φαίνεται σε κάθε αιμοδοσία. Θα ήταν καλύτερο να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές αιμοδότες ώστε να μην έχουμε ανάγκη τους αιμοδότες αναπλήρωσης».

Από την πλευρά του ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Κατακόλου, π. Παναγιώτης Αθανασόπουλος δήλωσε πως «… με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού πραγματοποιούμε σήμερα για 20η συνεχή φορά εθελοντική αιμοδοσία στην ενορία μας. Σκοπός της αιμοδοσίας είναι να ενισχύσουμε την τράπεζα αίματος που έχουμε δημιουργήσει εδώ και 17 χρόνια αλλά να βοηθήσουμε και το νοσοκομείο του Πύργου που το καλοκαίρι έχει αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ καλή και κυρίως των νέων ανθρώπων που δείχνουν να ευαισθητοποιούνται. Σας διώξουν οι νέοι τον αδικαιολόγητο φόβο τους και ας δείξουν αγάπη τους προς το συνάνθρωπο, δίνοντας αίμα, δίνοντας ζωή» τόνισε και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του σταθμού αιμοδοσίας, τους αιμοδότες που αποτελούν την ψυχή των δράσεων αυτών και τους δύο αντιδημάρχους κ.κ. Σεϊντή και Γεωργόπουλο που συμμετείχαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος