FOLLOW US: facebook twitter

Αθανάσιος Κατσίμπελης: Τα παράπονά σας στον Υπουργό Παιδείας κ.Ρήγα

Ημερομηνία: 07-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Γιώργο Ρήγα σχετικά με αναφορά του στο πρόσωπό μου

Αξιότιμε κ.Ρήγα,

Με αφορμή το άρθρο σας “Υποχρεωτικότητα και παιδομάζωμα- ελευθερία και σεβασμός” που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο και προσβάλλει εμένα (καθώς αναφέρεστε σε ανακοίνωσή μου)  και τον Πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ.ΘανάσηΚικινή αλλά και τον κλάδο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχω να δηλώσω τα εξής :

1. Είναι απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί σας στο προαναφερθέν δημοσίευμα και τα υπονοούμενά σας περί έλλειψης δημοκρατίας για την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας.

2. Είμαι περήφανος ως μέλος και αντιπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου στη Γ.Σ της ΔΟΕ, ως ταμίας του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ηλείας, ως μέλος της ειδικής επιτροπής του Πρωτοδικείου Ηλείας για την υπεράσπιση τυχόν διωκόμενων συνδικαλιστών και ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της Γ.Σ της ΔΟΕ στη Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ για τη συνδικαλιστική μου δράση.

3. Είμαι περήφανος ως μέλος της ΔΑΚΕ Π.Ε που με τους αγώνες του ο κλάδος μας το 2006 κατάφερε επί Κώστα Καραμανλή να θεσπιστεί η ετήσια υποχρεωτική προσχολική αγωγή και το 2018  επί προεδρίας του Δ.Σ της ΔΟΕ του Θανάση Κικινή να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων ο νόμος που καθιερώνει τη διετή προσχολική αγωγή.

4. Σε αντίθεση με σας δεν κρίνω τα επιχειρήματά σας και τους προβληματισμούς σας για το κατά πόσο η Πολιτεία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην υποχρεωτική διετή προσχολική αγωγή που η ίδια θέσπισε.Ο αγώνας μας ως εκπαιδευτικοί είναι κοινός να παρέχουμε στα παιδιά και τα νήπια την παιδεία που αξίζουν σε κατάλληλα νηπιαγωγεία και σχολεία.

5. Είμαι περήφανος ως Ηλείος και Πυργιώτης που ολοι οι δήμαρχοι της Ηλείας και ο Δήμος Πύργου ψήφισαν στις τριμελείς επιτροπές ομόφωνα την καθιέρωση της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής από φέτος.

6. Τα υπόλοιπα παράπονά σας, σας συνιστώ να τα διαβιβάσετε στον Υπουργό Παιδείας και τον κ.Υφυπουργό Παιδείας που τυγχάνει να είναι και βουλευτής Ηλείας αλλά και στους κυβερνητικούς βουλευτές που ορθά ψήφισαν την καθιέρωση της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής.

Μετά τιμής

Αθανάσιος Κατσίμπελης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος