FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς ο Κώστας Λιατσής

Ημερομηνία: 09-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

liatsis-kostas2

Βαρύ πένθος για την οικογένεια του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και τον εκπαιδευτικό κόσμο

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε απο τα ξημερώματα της Τετάρτης, η οικογένεια του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, καθώς «έφυγε» από τη ζωή αιφνίδια, ο αγαπημένος του αδελφός και Δ/ντής του 4ου Λυκείου Πύργου Κώστας Λιατσής. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο εκλιπών υπέστη σύμφωνα με πληροφορίες ανακοπή καρδιάς, μεταφέρθηκε από τους οικείους του αμέσως στο Νοσοκομείο Πύργου, αλλά δυστυχώς ήταν αργά και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Ο Κώστας, άνθρωπος ξεχωριστός και εξαιρετικός, φωτεινό παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ήταν ο αγαπημένος αδελφός του δημάρχου, πάντα κοντά του στα εύκολα και τα δύσκολα, τον συμβούλευε και τον στήριζε σε κάθε του βήμα. Ο Γαβρίλης υπολόγιζε πάντα την γνώμη του γιατί ήξερε πως ήταν ορθολογιστής και προσγειωμένος άνθρωπος, με πολλές γνώσεις και ακόμα κι αν τύχαινε καμιά φορά να είναι αυστηρός με τις επιλογές του, το έκανε πάντα με αγάπη, για να του υποδείξει το σωστό.

 Η απώλεια του Κώστα Λιατσή είναι μεγάλη και για την εκπαιδευτική κοινότητα, οι συνάδελφοί του όλοι τον εκτιμούσαν βαθιά όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση και το κριτήριό του, αλλά για την εν γένει προσωπικότητά του. Είχε υπηρετήσει ως καθηγητής σε πολλά πόστα της εκπαίδευσης, διετέλεσε Δ.ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν Δ/ντής του 4ου ΓΕΛ Πύργου. Παράλληλα, είχε  στηρίξει και τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου και ήταν μάλιστα ένας από τους πρώτους 10 εθελοντές καθηγητές στο ξεκίνημά του, διδάσκοντας την αγαπημένη του Φυσική στην Γ΄ Λυκείου. Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου Χρήστος Αθανάσουλας τον αποχαιρέτισε χθες με ανάρτησή του στο fb γράφοντας «Αντιο φίλε, όμορφε…Η πόλη έγινε πιο άσχημη από ποτέ… Οταν φεύγει ένας όμορφος δάσκαλος, ο τελευταίος κολλητός που είχες ποτέ, μαυρίζει γης και ουρανός…»

Ωστόσο, στο άκουσα της θλιβερής είδησης του θανάτου του, “πάγωσαν” το πρωί της Τετάρτης μαθητές και καθηγητές του 4ου Λυκείου Πύργου και το κλίμα ήταν βαρύ, ενώ η σημαία του σχολείου σε ένδειξη πένθους κυματίζει μεσίστια. Ο Κώστας Λιατσής έχαιρε της εκτίμησης όχι μόνο των συναδέλφων του αλλά και όλων των μαθητών του, γιατί ήταν ένας πραγματικός δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Μαθητές του χθες, έκλαιγαν γοερά, ανασύροντας όπως μας είπαν μνήμες από την συνύπαρξή τους όχι μόνο στην τάξη, αλλά ακόμα και από γιορτές και πενταήμερες εκδρομές που ήταν συνοδός καθηγητής και φίλος μαζί, γιατί δεν εξαντλούσε την αυστηρότητά του μαζί τους, αντιθέτως με «όπλο» το χιούμορ του, πάντα κατάφερνε να περνάνε καλά, να υπάρχει μια ισορροπία και με τον δικό του τρόπο να απολαμβάνει το σεβασμό των παιδιών. Χαρακτηριστικά μια μαθήτριά του, μας είπε ότι «ο Κώστας ο Λιατσής με έκανε να αγαπήσω τη Φυσική, εμένα και πολλά άλλα παιδιά και ήταν ο δάσκαλος που έβγαζε «αστέρια» μαθητές. Δεν θα ξεχάσω την πενταήμερη εκδρομή μας που ήταν συνοδός καθηγητής, πόσο απίστευτα περάσαμε».

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 11 το πρωί από την οικία της οικογένειας Γόντικα 3 και στον  Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου.

Η Πρωινή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια την οικογένειά του…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος