FOLLOW US: facebook twitter

Έπεσε χθες το πρώτο χιόνι στη Δίβρη

Ημερομηνία: 01-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

lampeia1

Πανέτοιμος για το χειμώνα ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν χθες το πρωί στις κορυφές της Δίβρης, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για την καθημερινότητα των κατοίκων το γραφικού χωριού. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζει τυχόν δύσκολες συνθήκες που μπορεί να επιφέρει το πέρασμα του χιονιά. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος υπεύθυνος για την πολιτική προστασία μίλησε για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν σε προσωπικό και τόνισε πως παρά τις όποιες αντιξοότητες ο δήμος είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του καιρού.

Ο κ. Γεωργακόπουλος σχολίασε πως ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας έχει να αντιμετωπίσει πέραν των πλημμυρών και των κατολισθήσεων και τις χιονοπτώσεις σε τρεις δημοτικές ενότητες στη Λαμπεία, τη Λασιώνα και τη Φολόη. Η προετοιμασία έγινε βάσει των όσων αποφασίστηκαν στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο και μεγάλος στόλος οχημάτων του δήμου είναι έτοιμος για δράση. Έτσι στη ΔΕ Λαμπείας υπάρχει ένα γκρέιντερ και ένα JCB, στη ΔΕ Φολόης, ένα Unimog με εκχιονιστική λεπίδα και στη ΔΕ Αρχ. Ολυμπίας ένα γκρέιντερ και ένα JCB. «Βέβαια για αυτά δεν υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό για να επανδρωθούν όλα τα μηχανήματα αυτά. Στη  Δίβρη υπάρχει ένας χειριστής και για τα δύο μηχανήματα, στη Φολόη δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί το Unimog χειρίζεται από οδηγό και υπάρχει και εδώ θα υπάρχει ένας χειριστής ο οποίος θα είναι για το Jcb, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό» εξήγησε ο αντιδήμαρχος. Ο δήμος διαθέτει και «αλατιέρα» για να σκορπίσει στους δρόμους αλάτι ώστε να αποφευχθεί ο πάγος, ενώ έγινε και η απαραίτητη προμήθεια σε αλάτι. Στους πέντε τόνους που έχουν απομείνει από τον περσινό χειμώνα προστέθηκαν ακόμα δέκα και μοιράστηκαν στις τρεις ορεινές δημοτικές ενότητες.

«Μπορώ να πω είμαστε πανέτοιμοι για ότι συμβεί να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Έχουν ειδοποιηθεί και οι εθελοντές που απαρτίζουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για να μας βοηθήσουν στο έργο. Το προσωπικό που διαθέτει ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας είναι ελάχιστο και η Πολιτική Προστασία καλύπτεται από το προσωπικό της καθαριότητας. Άρα λοιπόν οι ίδιοι άνθρωποι που συμμετέχουν στην καθαριότητα θα είναι και στην πολιτική προστασία» τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.

lampeia

Παράλληλα σχολίασε πως αν χρειαστεί ο δήμος διαθέτει οχήματα για την άντληση υδάτων με συνολικά εφτά μικρά και μεγάλα πυροσβεστικά – αντλητικά οχήματα. «Έχω ξαναπεί πως μπορούμε να βοηθήσουμε και άλλους όμορους δήμους αν συμβεί κάτι και χρειαστεί ανάγκη να συνδράμουμε» δήλωσε. «Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε ακραία φαινόμενα αυτή τη στιγμή, όμως φαίνεται πως κάποιες χιονοπτώσεις θα έχουμε ιδιαίτερα στη Δίβρη και μπορεί να κατέβει μέχρι την Ανάληψη στο Πούσι της Φολόης. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί υπάρχει αυτή τη στιγμή μια οργάνωση και μια προετοιμασία θα έλεγα λόγω και της εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τόσα χρόνια καλή» κατέληξε ο κ. Γεωργακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot