FOLLOW US: facebook twitter

Έντονη ανησυχία για τις θέσεις σχολαρχών για μαθητές ΑμΕΑ

Ημερομηνία: 31-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Αντίθετες «με κάθε έννοια ισότιμης πρόσβασης στο αγαθό της εκπαίδευσης» είναι οι θέσεις του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) σχετικά με τη φοίτηση μαθητών με αναπηρία στα ιδιωτικά σχολεία, όπως σχολιάζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επικίνδυνη εκτροπή από το θεσπισμένο αλλά και κοινωνικά αυτονόητο πλαίσιο αρχών κατά των διακρίσεων στην οποία προχώρησε ο ΣΙΣ, αρνούμενος ουσιαστικά την προτεινόμενη από το υπουργείο απαγόρευση άρνησης εγγραφής μαθητών με αναπηρία στα ιδιωτικά σχολεία.

Η ΕΕΔΑΠ εκφράζει σήμερα την έκπληξη και την ανησυχία της για τις θέσεις του ΣΙΣ, που επίσης «υποδηλώνουν βαθιά υποτίμηση των μαθητών με αναπηρία. Ως τέτοιες επιτείνουν τις διακρίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, αναπαράγουν τον κοινωνικό ρατσισμό και στιγματίζουν ευάλωτες ομάδες του μαθητικού πληθυσμού ως ανεπιθύμητες ή προβληματικές».

Το κείμενο καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι «η καταπολέμηση των διακρίσεων δεν αποτελεί προαιρετική επιλογή αλλά θεμελιώδη υποχρέωση όλων και πρωτίστως των εκπαιδευτικών φορέων. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος