FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας: Μικρή η ανταπόκριση

Ημερομηνία: 30-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

den_plirono-eforia1

Μικρή η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Κινήματος “Δεν πληρώνω” χθες στη Δ.Ο.Υ. Πύργου

Μικρή ήταν η ανταπόκριση στο χθεσινή κάλεσμα των μελών του Κινήματος Ενάντια στο Μνημόνιο για την κατάθεση του ενός ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. Σε μια εποχή που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που στο παρελθόν υποστήριξε ανάλογες δράσεις, ο κόσμος είναι πλέον επιφυλακτικός και πιστεύει πως πρόκειται για αναποτελεσματικές πρακτικές αντίδρασης που και η σημερινή κυβέρνηση αποδοκιμάζει ποικιλοτρόπως.

Παρόλα αυτά τα μέλη του κινήματος στο νομό επιμένουν να αντιδρούν απέναντι στον παραλογισμό που επικρατεί ιδιαίτερα με την ανταποδοτικότητα των τελών κυκλοφορίας στην Ηλεία, που παραμένει αποκομμένη συγκοινωνιακά και χωρίς μεγάλα οδικά έργα.

den_plirono-eforia2

Όπως τόνισε το μέλος του Κινήματος Γιώργος Δούνιας, «πάλι φέτος βρεθήκαμε στο χώρο της Δ.Ο.Υ Πύργου, για να κάνουμε την κατάθεση του ενός ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. Φέτος είχαμε μικρή συμμετοχή, πιστεύω να φτάσουμε τα 100 άτομα ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στην αγωγή. Εμείς καλούμε να μην πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας στην ουσία βάζουμε ένα ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ως εγγύηση και ζητάμε μετά από το Δημόσιο να μας αποδείξει που έχουν πάει όλα αυτά τα χρήματα που εισρέουν στα ταμεία του Κράτους. Μιλάμε για έσοδα τα οποία κάθε χρόνο ετησίως τα οποία μόνο από τα τέλη κυκλοφορίας φτάνουν το ένα δις ευρώ τη στιγμή που βλέπουμε ότι το οδικό δίκτυο είναι σε άθλια κατάσταση λέμε που πάνε αυτά τα χρήματα; Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ανταποδοτικά, πρέπει να επαναεπενδύονται στο οδικό δίκτυο. Εμείς έχουμε ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα σε όλη την Ευρώπη, άρα όλα αυτά τα χρήματα που πάνε; Εμείς αυτό ζητάμε από το Δημόσιο να μας απαντήσει» εξήγησε ο κ. Δούνιας. Η επίδοση θα γίνει τις επόμενες ημέρες με δικαστικό επιμελητή και την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν στο χώρο της Δεξαμενής τα σχετικά έγγραφα στους εμπλεκόμενους, ενώ θα ακολουθήσει και η κατάθεση ομαδικής αγωγής για το θέμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος