FOLLOW US: facebook twitter

Ένας εξαιρετικός Παπακωνσταντίνου στο Rex Plus στον Πύργο

Ημερομηνία: 21-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

papakonstantinou-rex0

Βασίλη ζούμε για να σ΄ακούμε…

Τον Αύγουστο του 2015, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου σε μια από τις συναυλίες του στην Ηλεία και στο θέατρο Φλόκα είχε πει, «… χρωστάμε περισσότερα στους ποιητές μας απ’ ότι στους δανειστές μας»… Το χειμώνα του 2016, μετά και από το καλοκαιρινό του πέρασμα στη Ζαχάρω, ο Βασίλης επέστρεψε και πάλι στην Ηλεία και στον Πύργο.

papakonstantinou-rex3

papakonstantinou-rex11

Για να τραγουδήσει αυτά τα… «χρωστούμενα» στους ποιητές μας στο Rex Plus, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

papakonstantinou-rex00

papakonstantinou-rex1

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήρθε στον Πύργο για να αντιπαραθέσει απέναντι στην αριθμοποίηση των Ελλήνων μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στους ποιητές μας και στους συνθέτες μας, πλαισιωμένος από δύο πιάνα και ένα βιολί , έτσι ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει ανενόχλητος τις «φωνές των ποιητών».

papakonstantinou-rex6

Την αρχή την είχε κάνει νωρίτερα (για λίγες εμφανίσεις) στο κορυφαίο συναυλιακό χώρο της Αθήνας, τον περίφημο «Σταυρό του Νότου» όπου όλα τα ιερά τέρατα της ροκ και έντεχνης εγχώριας μουσικής σκηνής έχουν βρεθεί.

papakonstantinou

papakonstantinou-rex2

Στο πλευρό του στο πιάνο βρέθηκαν ο Ανδρέας Αποστόλου και ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Όμως η Μαίρη Μπρόζη, γνωστή από τις περιοδείες του Βασίλη τα τελευταία χρόνια για την παρουσία της με το βιολί, αλλά ακόμα περισσότερο με τις εξαιρετικές της ερμηνείες είτε σόλο είτε στο πλευρό του Παπακωνσταντίνου, κέρδισε μαζί με το γερόλυκο της ελληνικής ροκ, το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

papakonstantinou-rex5

papakonstantinou-rex9

«Ένας τέτοιος χώρος έλειπε από τον Πύργο» είπε βγαίνοντας στην ώρα του στη σκηνή του Rex Plus,  ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μια δυνατή φιλοφρόνηση για τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Μάρκο, που επέλεξε να κάνει ένα νέο επιχειρηματικό βήμα, πάντα κοντά στη μουσική.

papakonstantinou-rex8

Και το κοινό, τίμησε αυτή την πρεμιέρα, όντας κατάμεστος ο χώρος, για να ακούσει το Βασίλη να τραγουδά, τα πιο ήρεμα από τα τραγούδια του που βασίζονται σε στίχους ποιητών ή και πολλά άλλα μεγάλων δημιουργών και ερμηνευτών… σε αυτό το μουσικό αφιέρωμα στον πολιτισμό μας…

papakonstantinou-rex4

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, έφυγε, στο Rex Plus όμως το επόμενο διάστημα έρχονται επίσης δυνατά ποιοτικά ονόματα, όπως η Γλυκερία και ο Μανώλης Λιδάκης.

papakonstantinou-rex7

papakonstantinou-rex10


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot