FOLLOW US: facebook twitter

«Να ενώσουμε τη φωνή μας για το λιμάνι Κατακόλου»

Ημερομηνία: 21-11-2016 | Συντάκτης:

varouxis-leo-ds-pyrgou2

Με διευρυμένη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Πύργου ο απολογισμός του Λιμενικού Ταμείου για το 2015

Το σοβαρότατο  θέμα των υποδομών στο λιμάνι Κατακόλου, την κρουαζιέρα, τις ενέργειες στις οποίες έχει προσχωρήσει η τωρινή διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου και κυρίως στους στόχους που έχουν θέσει, ανέλυσε μέσω διαφανειών και φωτογραφιών ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π κ. Λεωνίδας Βαρουξής στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία και του αντιπροέδρου κ. Σάκη Αντωνόπουλου. Αφορμή για την παρουσίαση η  λήψη απόφασης έγκρισης της υπ’ αριθμ. 54/2016 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου», με την οποία εγκρίθηκε ο απολογισμός του Νομικού Προσώπου οικ. έτους 2015, που ήταν στην ημερήσια διάταξη.

varouxis-leo-ds-pyrgou

Όπως σχολίασε ο κ. Βαρουξής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο  απολογισμός του Λιμενικού Ταμείου, είναι ένα θέμα το οποίο για πρώτη φορά έρχεται προς συζήτηση σε δημοτικό συμβούλιο. Εισηγούμενος το θέμα, εξήγησε στο Σώμα, την όλη διαδικασία και τις ενέργειες της τωρινής διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, αναφέροντας συγκεκριμένα πως ο ίδιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ορίσει Ορκωτό Λογιστή ο οποίος ελέγχει τα πεπραγμένα της υπάρχουσας διοίκησης και όχι προηγούμενων διοικήσεων. Ο κ. Βαρουξής όπως επισήμανε είχε σαν στόχο να γίνουν γνωστές στο δημοτικό συμβούλιο όλες οι ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση, για να μάθουν και τα προβλήματα που υπάρχου ν κυρίως στο θέμα των υποδομών. Προσκόμισε μάλιστα και έναν φάκελο με μακέτες από τα Λιμάνια Πειραιά, Κέρκυρας και Πάτρας, τα οποία θεωρούνται ως τα κορυφαία λιμάνια στον τομέα της κρουαζιέρας, παρουσιάζοντας στους δημοτικούς συμβούλους, την ανάπτυξη των υποδομών των εκεί περιοχών σε αντίθεση με τις υποδομές του λιμανιού του Κατακόλου και οι διαφορές ήταν εμφανείς, καθώς οι εικόνες που παρουσίασε ήταν αποκαλυπτικές. Τόνισε μάλιστα ότι η ανεπάρκεια των υποδομών στο λιμάνι θα πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς, καθώς στόχος όλων είναι η ενίσχυση του τουρισμού και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

limeniko-tameio-ds-pyrgou

Επισήμανε μάλιστα ότι το λιμάνι μας ενώνει όλους, απευθυνόμενος στους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και τους κάλεσε να προσθέσουν και τη δική τους φωνή στην δική του. Συμπλήρωσε δε, ότι το Κατάκολο μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί ως τουριστικό λιμάνι γιατί έχει τα φόντα να προσφέρει στους επισκέπτες.

Μετά την εμπεριστατωμένη παρουσίαση, ο κ. Βαρουξής δέχθηκε πολλά ερωτήματα από τους επικεφαλής των παρατάξεων και από δημοτικούς συμβούλους κυρίως πάνω σε τεχνικά και οικονομικά ζητήματα. Ο κ. Αντωνακόπουλος απηύθυνε και εκείνος ερωτήματα, ωστόσο αποχώρησε χωρίς να περιμένει να λάβει απάντηση, στάση την οποία σχολίασε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Αναρωτήθηκε δε, πως αποχωρεί κάποιος χωρίς να ακούσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε.

Η έγκριση του απολογισμού του Λιμενικού Ταμείου για το 2015 ελήφθη τελικώς με διευρυμένη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, τρία λευκά και ένα όχι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος