FOLLOW US: facebook twitter

Έκοψαν την πίτα τους τα μέλη του Συλλόγου “Σάρενα” Καλίδονας με ευχές και αισιοδοξία για την νέα χρονιά

Ημερομηνία: 08-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με πολλές ευχές, αισιόδοξα και χαρούμενα, οι Καλιδοναίοι του δήμου Ζαχάρως έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, σε μια πολύ ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού τους. Με τον τρόπο αυτό υποδέχθηκαν για 18η συνεχή χρονιά το νέο χρόνο. Μετά την κοπή της πίτας τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και πήραν τα δωράκια τους από τον Άγιο Βασίλη, σε μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό για την Καλίδονα, ενώ προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα και ποτέ που συμπλήρωσαν την ωραία βραδιά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΣΑΡΕΝΑ Τριανταφυλιά Νιάρχου, ευχαρίστησε όλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΔΣ και ευχήθηκε η ζωή όλων να είναι γεμάτη από υγεία, αγάπη , αισιοδοξία, χαρές, χαμόγελα, και ελπίδα για δημιουργία. Να γεμίσουν οι ψυχές τους χιλιάδες συναισθήματα, και να πλημμυρίσουν από ανθρωπιά.

Τέλος η κ. Νιάχου, έστειλε μήνυμα από την Καλιδονα που συρρικνώνεται καθημερνά, για το χρέος που έχουμε όλοι μας, να μην είμαστε απλοί θεατές σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας και τόνισε ότι πρέπει να μείνουν μακριά από μικροκακίες και μικροκομματικά συμφέροντα γιατί ο τόπος μας αξίζει μια καλύτερη μοίρα.

Έκλεισε με μια προσωπική δημόσια εξομολόγηση, Ανάφερε χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται στο τέλος της θητείας της και εξέφρασε το παράπονο της για δύο συγκεκριμένα θέματα. Πρώτον για το χώρο του Βαρκου και υπέβαλε θερμή παράκληση στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πλειοψηφίας και μειοψηφίας να δείξουν ανάλογο και σοβαρό ενδιαφέρον για το χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Βαρκο. Το δεύτερο θέμα που έθιξε είναι η λειτουργία του πολιτιστικού Κέντρου. Απεύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες της και στα μέλη του Συλλόγου να συνεργαστούν όλοι μαζί για να βρεθεί λύση να λειτουργήσει ξανά.

Η εκδήλωση έκλεισε με όμορφα παραδοσιακά τραγούδια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος