FOLLOW US: facebook twitter

Άφθονο γέλιο με τους «ηλίθιους» στο Καλλίκωμο

Ημερομηνία: 07-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μια παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλικώμου

Αβίαστα βγήκε το γέλιο στο κοινό που παρακολούθησε την παράσταση «Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, που ανέβασαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης» στο θέατρο του Καλλικώμου, σε σκηνοθεσία της Ρούλας Ξαρχάκου. Η πρεμιέρα έγινε την περασμένη Παρασκευή και οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Το θέατρο του χωριού γέμισε με κόσμο που ευχαριστήθηκε μια εξαιρετική κωμωδία αλλά και τις ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών – κατοίκων του χωριού.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Ασημακοπούλου, «… κάθε χρόνο κάνουμε μια θεατρική παράσταση που παρουσιάζεται για τέσσερις ημέρες. Είναι η έβδομη χρονιά που κάνουμε παραστάσεις, όπου πρωταγωνιστούν οι κάτοικοι του χωριού. Φέτος ανεβάσαμε το έργο του Νιλ Σάιμον «οι Ηλίθιοι», ένα έργο που αναφέρεται σε μια κατάρα που έχει πέσει στους κατοίκους ενός χωριού της Ουκρανίας».

Πρόκειται για μία κωμωδία με έξυπνες ατάκες και πολλή ηλιθιότητα μια και στο χωριό Κουλιέτσνικοφ όπου ζουν οι πρωταγωνιστές μας και διαδραματίζονται τα γεγονότα, όλοι οι κάτοικοι είναι ηλίθιοι. Ο Νιλ Σάιμον με αυτόν τον ευρηματικό τρόπο σκιαγραφεί την κοινωνία μας στο σύνολό της και προσπαθεί να καταστήσει σαφές το πόσο εύκολα και άκριτα –αν και όχι ανυποψίαστοι – χειραγωγούμαστε ακολουθώντας σε κάθε περίπτωση και συμπράττοντας με τα γρανάζια του συστήματος. Οι ηθοποιοί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ρούλας Ξαρχάκου, απέδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό επί σκηνής, συνεχίζοντας τη θεατρική παράδοση που έχει δημιουργήσει το Καλλίκωμο τα τελευταία χρόνια.

Πλέον τα μέλη του συλλόγου περιμένουν να δημιουργηθούν ακόμα καλύτερες υποδομές στο χώρο του θεάτρου του χωριού, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στο κοινό που κάθε χρόνο τους παρακολουθεί πιστά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος