FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε το παραμυθένιο χωριό την Κυριακή το βράδυ-10ήμερο εκδηλώσεων από τον Εθιμοτοπικό Όμιλο

Ημερομηνία: 20-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

lexaina-paramutheio-xwrio1

Φαντασμαγορική ατμόσφαιρα στα Λεχαινά

Με μια φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στα Λεχαινά, το μεγάλο «Παραμυθένιο χωριό» εγκαινιάζοντας με τον πιο όμορφο και γιορτινό τρόπο το δεκαήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει στην πόλη, ο πάντα δραστήριος Όμιλος Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων Λεχαινών όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Δεκάδες παιδιά αλλά και μεγάλοι, παρά το τσουχτερό κρύο, κατέκλυσαν την πλατεία Αγίου Δημητρίου, συμμετέχοντας με πολύ κέφι στον παραμυθένιο κόσμο των Χριστουγέννων.

lexaina-paramutheio-xwrio3

‘Η Φιλαρμονική Λεχαινών έδωσε τον τόνο της γιορτής παιανίζοντας κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ανεβάζοντας στα ύψη την γιορτινή διάθεση, ενώ η παιδική χορωδία Μυρτουντίων με την μαέστρο Λένα Σουρμελή και τα παιδιά με τις γλυκές φωνούλες τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, βάζοντας τον κόσμο στο πνεύμα της «Άγιας Νύχτας». Παράλληλα φωταγωγήθηκε και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στην πλατεία, ενώ το… χιόνι έπεφτε βροχή δημιουργώντας μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα! Για τους μεγάλους, ο Όμιλος Εθιμοτοπικών εκδηλώσεων είχε προβλέψει κέρασμα με ζεστό κρασί και πορτοκάλι με γαρύφαλλο, όπως επέβαλλε και κρύα βραδιά.

lexaina-paramutheio-xwrio2

Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στο Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο χωριό, έβγαλαν φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη και τα πιτσιρίκια υπέβαλλαν τα… αιτήματά τους για τα δώρα που θέλουν να τους φέρει! Στις εκδηλώσεις παρών ήταν και ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ με την οικογένειά του και τα εγγόνια του, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ το Δ.Σ και τα μέλη του Εθιμοτοπικού, βρισκόταν επί… ποδός για να την άρτια διοργάνωσης της βραδιάς και όλων βεβαίως των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν και στόχο έχουν να κάνουν τα παιδιά να ζήσουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και να το απολαύσουν και τους μεγάλους να γίνουν… παιδιά με Χριστουγεννιάτικη άμαξα με την συμμετοχή του Ομίλου Φιλίππων Ανδραβίδας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και μια επίσης όμορφη βραδιά με ανιματέρ και ξωτικά που διασκέδασαν τα πιτσιρίκια. Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα των παιδιών, αφού θα γίνουν για λίγες ώρες… βοηθοί φούρναρη και ζαχαροπλάστε και θα ετοιμάσουν με την ευγενική χορηγία του αρτοποιείου Θόδωρου Σπυρόπουλου, τα δικά τους γλυκά, σε μια μεγάλη γιορτή που περιμένουν με λαχτάρα, αφού και πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί με εξαιρετική επιτυχία και την συμμετοχή δεκάδων παιδιών των Λεχαινών. Σε περίπτωση που ο καιρός δεν θα είναι καλός, όλες οι εκδηλώσεις και η σημερινή, θα μεταφερθούν στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ.

lexaina-paramutheio-xwrio4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος