FOLLOW US: facebook twitter

Άμεση παρέμβαση στο αντλιοστάσιο Μακρισίων: Κόβουν το δρόμο για να φύγουν τα νερά

Ημερομηνία: 26-02-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53360″ img_size=”full”][vc_column_text]Άμεσες εργασίες που σκοπό έχουν να εκτονωθεί το πλημμυρικό φαινόμενο στο αντλιοστάσιο των Μακρισίων, υλοποιεί σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας με τον ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού. Από το πρωί του Σαββάτου, διεκοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο Μακρισίων – Φράγματος, προκειμένου να γίνει εκσκαφή και να τοποθετηθούν μεγάλα σωληνωτά, ώστε να τραβηχτούν τα νερά προς τον Αλφειό. Χθες βρέθηκαν στο σημείο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος και ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Φάμελος. Με την παρέμβαση αναμένεται να υποχωρήσουν τα νερά που έχουν συσσωρευθεί στο τμήμα πίσω από το δρόμο και έχει μετατραπεί μια τεράστια έκταση σε λίμνη, αλλά έχει πλημμυρίσει και το υπόγειο του αντλιοστασίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος “… Το πρόβλημα είναι γνωστό. Τα νερά είναι πολύ δύσκολο να παροχετευτούν προς το ποτάμι. Καλλιέργειες, χωράφια μένουν κάτω από το νερό αρκετές μέρες και αναζητούμε λύση προκειμένου να εκτονώσουμε το πρόβλημα και ταυτόχρονα να δώσουμε την δυνατότητα στους μηχανικούς να μπουν στο αντλιοστάσιο που είναι κατακλυσμένο από το νερό και να προχωρήσουν στην επισκευή των μηχανημάτων. Η πρόταση που υπάρχει, είναι να κοπεί ο δρόμος Μακρισίων – Φλόκα, προκειμένου να ανοίξει τάφρος που θα διώξει τα νερά με φυσική ροή προς τη πλευρά του ποταμού.

Οι ειδικοί λένε ότι μέσα στις επόμενες ώρες ίσως να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αναφορικά με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις. Συντονίζουμε όλες τις ενέργειες που μπορούν να γίνουν. Θα ενημερώσουμε το κοινό για την διακοπή της κυκλοφορίας του δρόμου, που όπως όλα δείχνουν θα μείνει κλειστός για μία περίπου μέρα. Στόχος είναι να ανοιχτεί μία τάφρος στο δρόμο να τοποθετηθούν σωλήνες και να διοχετευτεί το νερό προς τη πλευρά του ποταμού. Η λύση αυτή είναι εντελώς προσωρινή. Οι μακροπρόθεσμες λύσεις ανήκουν στις τεχνικές υπηρεσίες της Έδρας που θα πρέπει να κάνουν μία μελέτη” εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Φάμελος από την πλευρά του ανέφερε πως μετά την αυτοψία που έκαναν οι τεχνικοί της Π.Ε. Ηλείας και του ΓΟΕΒ αποφάσισαν αυτή την παρέμβαση για να επισκευαστούν και οι αντλίες του αντλιοστασίου. “Είπαμε ότι θα πρέπει να κατέβουν τα νερά από το υπόγειο του αντλιοστασίου για να μπορέσει να τοποθετηθεί σε λίγες μέρες η αντλία που έχει πάει για επισκευή και στην συνέχεια να γίνει η αποψίλωση της δεύτερης αντλίας για να επισκευαστεί. Για να κατέβουν τα νερά, αποφασίστηκε να κοπεί ο δρόμος και να γίνει ένας δεύτερος αγωγός” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot