FOLLOW US: facebook twitter

«Το Κίνημα Αλλαγής θα οδηγήσει τις εξελίξεις»: Προσυνεδριακή εκδήλωση στον Πύργο με Σκανδαλίδη, Ψαριανό, Μπουλμπασάκο

Ημερομηνία: 26-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Σε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό , συμμετοχικό και αποτελεσματικό συνέδριο στις 16-18 Μαρτίου, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, προκειμένου  να εκφράσει όπως τονίστηκε χθες τη νέα ελπίδα για τη χώρα, οδεύει το Κίνημα Αλλαγής που βρίσκεται σε προσυνεδριακή περίοδο. Την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου σε ανοιχτή διαδικασία από την βάση, θα εκλεγούν και οι σύνεδροι από όλη τη χώρα.

Έτσι χθες, στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας,  Πανηλειακή προσυνεδριακή εκδήλωση με εισηγητές τον Κώστα Σκανδαλίδη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τον Γρηγόρη Ψαριανό ΠΟΤΑΜΙ και τον Γιώργο Μπουλμπασάκο ΔΗΜΑΡ, παρουσία πολλών στελεχών και φίλων του Κινήματος. Οι τρεις εισηγητές με τις ομιλίες τους έδωσαν το πολιτικό στίγμα του Συνεδρίου και των στόχων του Κινήματος Αλλαγής που δεν είναι άλλος από το πολιτικό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών που προτείνουν με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής οργανώνεται για να δώσει τη μάχη των εκλογών, θεωρώντας ότι οι ερχόμενες εκλογές θα είναι οι κρισιμότερες ίσως στην νεότερη ελληνική ιστορία και στόχος της παράταξης είναι να οδηγήσει τις εξελίξεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κολαούζος ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επιδιώκει την Εθνική συνεννόηση με στόχο να βγει η χώρα από την κρίση.

ΠΑΣΟΚ

«Το Κίνημα Αλλαγής που εκφράζει την ευρύτατη δημοκρατική παράταξη και μπορεί να επιφέρει μια πραγματική πολιτική αλλαγή, πρέπει να νικήσει σε αυτές τις εκλογές. Και η νίκη για εμάς είναι να μπορούμε την επόμενη μέρα να καθορίζουμε τις εξελίξεις, να ξαναενώσουμε το λαό και να τον οδηγήσουμε πραγματικά σε μια καινούργια εποχή. Θα κατεβάσουμε τη δική μας Προγραμματική συμφωνία, το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα που είναι το μεγάλο θέμα της επόμενης μέρας και στη βάση αυτής της συμφωνίας εμείς θα ζητήσουμε όσοι την πιστεύουν να συνεργαστούν να φτιάξουμε κυβέρνηση. Από κει και πέρα δεν είμαστε κολαούζοι ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μπορούν να θεωρούν ότι θα γίνουμε ένα… σάντουιτς σε μια δεξιά που παλεύει για την αυτοδυναμία ή στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που από τη μια μεριά κάνει μια διχαστική πολιτική όπου προσπαθεί να μας απαξιώσει και από την άλλη μια σφίγγει το χέρι να κάνουμε δήθεν μια συνεργασία. Αυτά είναι πολιτικά παιχνίδια, εμείς σε αυτά δεν μπαίνουμε, έχουμε σταθερή πολιτική άποψη. Εθνική συνεννόηση για την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη δυνάμεων για την δυνατότητα που έχει η χώρα να σταθεί στα πόδια της με ενωμένους τους Έλληνες. Αυτή είναι η γραμμή μας και αυτή θα ακολουθήσουμε και μετά τις εκλογές.»

ΔΗΜΑΡ

Από την πλευρά του ο Ηλείος Γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλμπασάκος επισήμανε ότι  βασική επιδίωξη του Κινήματος Αλλαγής είναι να έρθει ο νέος φορέας σε επαφή με την κοινωνία, να κουβεντιάσει  με όλους τους πολίτες  το πρόγραμμά του προκειμένου να διαμορφώσουν  τις νέες συνθήκες για τις επόμενες πολιτικές διαδικασίες στη χώρα.

«Η βασική μας επιδίωξη είναι να έρθουμε σε επαφή με την κοινωνία και αυτό που γίνεται σήμερα στον Πύργο γίνεται σε όλη τη χώρα και είμασε αρκετά ικανοποιημένοι γιατί η περιφέρεια ήταν εκείνη που κράτησε το Κίνημα Αλλαγής ζωντανό. Πιστεύω ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς που το θεωρούμε απαραίτητο για να βγει η χώρα από την κρίση.»

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός τόνισε και αυτός από την πλευρά του ότι έχει αρχίσει ένας μεγάλος διάλογος  που κατέληξε σε πανστρατιά του μεταρρυθμιστικού προοδευτικού χώρου.

ΠΟΤΑΜΙ

«Ελπίζουμε ότι αυτός ο χώρος θα ανοίξει ακόμα περισσότερο σε ανθρώπους που έχουν αποσυρθεί και έχουν απογοητευθεί και που εξαπατήθηκαν. Πιστεύουμε ότι στο συνέδριο θα ευοδωθεί η μεγάλη συνεργασία και θα εμπλουτιστεί ο διάλογος με φρέσκιες ιδέες, ώστε να απαλλαγούμε από τα βαρίδια και τα λάθη του παρελθόντος, να απομακρυνθούμε από τον πελατειασμό και συνθηματολογίες που δεν οδήγησαν πουθενά. Το ζητούμενο τώρα είναι αν θα γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ή θα παραμείνει ένα πράγμα συνέχεια χρεωμένο και κατάσταση διχασμού.» Συμπλήρωσε ότι η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επενδύει στον διχασμό και προσπαθεί να πολώσει, ενώ το αντίθετο είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο συνεννόησης, η Πορτογαλία η Κύπρος και η Ιρλανδία μπήκαν στα μνημόνια μετά από μας και έχουν βγει ενώ εμείς κλωθογυρίζουμε σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του και ανακαλύπτουμε ξανά ποιοι είναι οι προδότες και ποιοι οι πατριώτες. Περάσαμε 7 πτωχεύσεις και 6 εμφύλιους, δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το πράγμα. Ελπίζουμε ότι στο συνέδριο θα βρούμε μια κοινή συνισταμένη για να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις μεγάλες αλλαγές.»

Το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «εμείς εμείς συνεχίζουμε τον προσυνεδριακό διάλογο και προσπαθούμε να φέρουμε καθημερινά σε επικοινωνία τους πολίτες, οι οποίοι, αποσβολωμένοι από όσα γίνονται και όσα βρίσκουν το φως της δημοσιότητας, ψάχνουν να βρουν πολιτική έκφραση και πολιτική στέγη, κόντρα στο κλίμα της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας, που είναι πέρα από τα πραγματικά και καθημερινά προβλήματα του κόσμου. Εμείς, κόντρα στο δίπολο που δυστυχώς για μία ακόμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ να επιχειρούν  να ενισχύσουν, θα τους βάλουμε σε ένα τραπέζι συζήτησης και συνεννόησης. Η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συνεργασίες για να βγει από την κρίση, υπάρχουν δυστυχώς ανοιχτά εθνικά θέματα και ανησυχία με τη γείτονα Τουρκία και σε σχέση με τις εξελίξεις στο σκοπιανό. Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να βγούμε από την κρίση και να μη διαταραχθεί η εθνική μας ακεραιότητα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος