FOLLOW US: facebook twitter

Άδικη επίθεση στον Ανδρέα τον άνεργο: Του ζήτησε τσιγάρο και έπειτα τον χτύπησε με αξίνα

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε μια από τις πιο αγαπητές φιγούρες του Πύργου, ο Ανδρεάς ο άνεργος, το πρωί της Κυριακής. Ο καλοκάγαθος Ανδρέας Κονταλής βρισκόταν έναντι της πλατείας ΟΤΕ στην οδό Πατρών στο κέντρο του Πύργου, όταν ένας άντρας του ζήτησε ένα τσιγάρο.

Ο 63χρονος Ανδρέας καθισμένος στα σκαλοπάτια του υποκαταστήματος της Τράπεζας Αττικής, πάντα ευγενικά του προσέφερε το τσιγάρο και ο άλλος άντρας, εντελώς απρόκλητα, χρησιμοποιώντας μια αξίνα τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο Ανδρέας σωριάστηκε στο έδαφος και άμεσα περίοικοι που αντιλήφθηκαν τι συνέβη και κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης χτύπησε τρεις φορές με την αξίνα στο κεφάλι τον Ανδρέα και μας μετέφερε πως θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει.

«Με χτύπησε στα καλά καθούμενα, χωρίς κανένα λόγο με μία αξίνα. Ήρθε, μου ζήτησε ένα τσιγάρο κι εγώ του έδωσα κανένα τεσσάρι. Τα πήρε, έφυγε και μετά γύρισε με την αξίνα και με χτύπησε» είπε ο συμπαθής Ανδρέας.

«Τα τραύματα δεν είναι βαθιά. Πρόλαβε και αντέδρασε και έβαλε τα χέρια του και του μπουφάν του το δερμάτινο και γλίτωσε» ανέφεραν οι συγγενείς του.

Άτομο με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Ο 35χρονος δράστης της αιματηρής αυτής επίθεσης, αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, ενώ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο Ανδρέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου. Εκεί διαπιστώθηκε πως φέρει ένα σοβαρό θλαστικό τραύμα στο κεφάλι αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ο δράστης που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αναζητήθηκε και συνελήφθη λίγα τετράγωνα πιο κάτω από το σημείο της επίθεσης… Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης. Ο Ανδρέας έως αργά χθες το βράδυ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πύργου και αναμενόταν να λάβει εξιτήριο.

Στην τοπική κοινωνία που διαδόθηκε γρήγορα το περιστατικό, επικρατεί οργή για το δράστη και συγκίνηση για τον Ανδρέα, που με το προσωπικό του στιλ έχει μετατραπεί σε μια μορφή γνωστή ανά το πανελλήνιο, που ποτέ όμως δεν πείραξε κανέναν. Μας έχει συνηθίσει να λέει αυτά που θέλει με το δικό του περιπαικτικό τρόπο και να είναι αγαπητός και συμπαθής σε όλους. Ακόμα και μετά το χτύπημα ευρισκόμενος στο νοσοκομείο, προσπαθούσε να μείνει ήρεμος και να κρύψει τον πόνο και τη στεναχώρια του από το χτύπημα αυτό εις βάρος του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος